Γλίτωσε από την... αυτοκτονία ο Ολυμπιακός

Ναι μεν ήταν σοβαρός και διαβασμένος ο Ολυμπιακός αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει κόντρα στη μισή Ρεάλ η οποία δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία. Λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους για τη νέα νίκη των "ερυθρόλευκων" ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το παιχνίδι του φορμαρισμένου και πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τη Ρεάλ είχε ιδάιτερη σημασία καθώς από την μία οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ένα πολύ καυτό πρόγραμμα που συνεχίζεται με απόλυτα επιτυχία μετά τα μεγάλα διπλά σε Μιλάνο και Βαλένθια και με την ΤΣΣΚΑ να ακολουθεί στο ΣΕΦ και από την άλλη το πληγωμένο θηρίο να φοβάσαι λένε οι παλιοί...

Η "βασίλισσα" Ρεάλ κατέβηκε μισή, κυριολεκτικά, στο Φάληρο αλλά όπως και στο ΟΑΚΑ έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.Ο Σφαιρόπουλος το περίμενε και είχε προετοιμάσει σωστά τους παίκτες του που μπήκαν υποψιασμένοι καθώς ακόμα και η μισή Ρεάλ έχει ρόστερ επιπέδου Φάιναλ Φορ. Και έτσι ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερις νίκες από κάτω την μεγάλη αντιπαλό του και έκανε ένα τεράστιο βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας αποβάλλοντας και το άγχος για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός εξ' αρχής καθώς μπήκε αποφασισμένος και με σκληρή άμυνα. Με το καλημέρα και με τον Σπανούλη στην πεντάδα που είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει τα πατηματά του ντεμπουτάροντας στην Ευρωλίγκα φέτος μετά τον τραυματισμό του, η ομάδα του Σφαιρόπουλου προσπάθησε να κτυπήσει με πικ εν ρολ την αδύνατη φροντ λάιν της Ρεάλ.

Στόχος με το πικ εν ρολ τα αργά πόδια του Ταβάρες και με τον Πρίντεζη η έλλειψη καλού 4αριού αφού ο Τόμπκινς δεν είναι καλός αμυντικός. Και ο Παπανικολάου πάνω στον Ντόνσιτς που παίζει πόιντ αλλά με το ύψος που έχει δεν μπορούσε να τον μαρκάρει άλλος.

Η μπάλα πήγαινε στην φροντ λάιν και σημαδεύοντας τον Μιλουτίνοφ που κυριαρχούσε με τον Ταβάρες ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά ασφαλείας από την 1η περίοδο (18-6 στο 9').Κράτησε τη "βασίλισσα" χαμηλά με τρομερή συγκέντρωση και διαχείριση από τον πάγκο και την ανάγκασε στους 50π στο 31'! Με τους Ντόνσιτς και Κάρολ με ατομικές κατά κύριο λόγο προσπάθειες και άμυνες χώρου η Ρεάλ ροκάνισε από το -12 στο 34-30 στο ημίχρονο και μπήκε στο παιχνίδι αφού στα πέντε τελευταία λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν μόνο με βολές.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ

Με τον αντίπαλο ...μισό και με την κλασική του ενέργεια και τη δύναμη της έδρας, ο Ολυμπιακός χωρίς να κάνει κάτι τρομερό αφού σκόραρε 72π στα 40', πήρε διαφορές ασφαλέιας πάλι με την άμυνα (40-39 στο 23', 52-40 με ένα 12-1 στο 28'). Και πάλι με inside game και διαβασμένο παιχνίδι με τον Μακ Λιν νέο πρόσωπο στην φροντ λάιν Ξαφνικά όμως το γνωστό μπλακ άουτ.

Το 64-51 στο 32' με ένα αντίπαλο μισό δεν προδίκαζε ντέρμπι.Και όμως. Η "βασίλισσα" με ένα 8-0 μπήκε στο παιχνίδι (64-59 στο 35'), ο Παπανικολάου έκανε το 68-59 στο 36' αλλά πάλι ο Ολυμπιακός είχε αυτοκτονικές τάσεις και δεν καθάριζε το παιχνίδι παίζοντας με τη φωτιά.

Στο 68-67 στο 38' ο Πρίντεζης που είχε μόλις 8π μέχρι το σημείο εκείνο, παίρνει την ομάδα πάνω του με ριμπάουντς και σκορ. Στο 72-69 ο Τέιλορ παίρνει τρία κολλητά επιθετικά ριμπάουντς(!),ο Κάρολ με τρίποντη βόμβα ισοφαρίζει και ο Πρίντεζης χάνει και τις δύο βολές στο φινάλε.Παράταση και μετά το 77-79 ο Πρίντεζης παίρνει το ματς πάνω του και σκοράροντας 13π σε7'(δύο στο τέλος στον κ.α και στον έξτρα χρόνο) σώνει την ομάδα του.

ΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

Ο Ολυμπιακός πήγε να πληρώσει την ...τρικυμία στο τέλος και είναι απίστευτο πως η κορυφαία ομάδα στο ριμπάουντς κατάφερε και έχασε τρία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην ίδια φάση και να φάει και τρίποντο.

Πλήρωσε το μπλακ άουτ στην 4η περίοδο από +13 και είχε πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα που δέχθηκε 57π από δύο παίκτες (Ντόνσιτς 33 και Κάρολ 24). Φυσικά δεν επιτρέπεται να έχει ο αντίπαλος στην έδρα σου 17 επιθετικά ριμπάουντς! Όλα αυτά ενώ είχε το απίστευτο 36-11 βολές με την Ρεάλ δικαίως να φωνάζει για τη διαιτησία που άφησε το σκληρό παιχνίδι και την έφθειρε.

Συνολικά ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του και είναι άνετος πλέον αλλά πρέπει να διορθώνει αδυναμίες. Ο Σπανούλης θέλει χρόνο και πρέπει να διαμορφωθούν και οι νέες ισορροπίες.Στα σημαντικά ότι κέρδισε ένα ντέρμπι με μισό πάντως τον αντίπαλο με μόλις 6/23τρ. Ηταν όμως διαβασμένος χτυπώντας στις αδυναμίες της Ρεάλ.

Επιτέλους, είχε εξαιρετικά ποσοστά στις πολλές βολές(30/36). Ο Σπανούλης θέλει χρόνο αλλά ήταν θετικός χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες. Για τον Πρίντεζη δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Κανονικός αρχηγός και ας γύρισε ο αρχηγός! Μιλουτίνοφ και Μακ Λαν με 12π έκαστος έκαναν τη δουλειά τους στην πονεμένη φροντ λάιν της "βασίλισσας".

Ο Παπανικολάου καλός και βασικά πάλι πολύ καλός στο μακρινό σουτ με 3/4!Ο Μάντζαρης επηρρεασμένος από τον τραυματισμό του.Ο Ρόμπερτς και ο Τόμπσον τίποτα. Λίρα εκατό με 15π αθόρυβους και ένα καθοριστικό τρίποντο ο Στρέλνιεκς κλασικά. Και κάπως το πάλεψε και ο νέος Γουίλτζερ που πήρε χρόνο απόντος του Παπαπέτρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK