Ο τεχνοκράτης Ολυμπιακός που "σκοτώνει" με άσφαιρα

Με ή χωρίς Σπανούλη. Με ή χωρίς Πρίντεζη. Με ή χωρίς Μιλουτίνοφ. Με τον Παπαπέτρου 5άρι ή το δίδυμο Γουίλτζερ-Μπόγρη για 15 λεπτά. Ο Ολυμπιακός της χημείας, της συνοχής, του πάθος και της ενέργειας θυμίζει άρμα μάχης που παρασέρνει, γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός "άλωσε" δεύτερη φορά εφέτος την αγαπημένη... Πόλη του κι έκλεισε μια ονειρεμένη εβδομάδα με δύο τεράστιες νίκες, ψυχολογίας και βαθμολογίας. Δύο νίκες στη διπλή αγωνιστική, παίζοντας δυο ματς που ακόμη και με πλήρη σύνθεση αν έχανε δεν θα γκρίνιαζε κανείς. Παρόλα αυτά αγωνίστηκε "μισός" απέναντι στην ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης και δυο ημέρες μετά απέναντι σε μια Εφές που ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Με τις δύο αυτές επιτυχίες μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του α' γύρου ο Ολυμπιακός είναι πλέον αγκαλιά με το πλεονέκτημα της έδρας. Ξεπέρασε την εκτός προγράμματος ήττα από την Μπάμπεργκ κι αν περάσει νικηφόρα από το Κάουνας, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το αβαντάζ στα πλέι οφ. Ακόμα κι αν χάσει πάντως, η επίδοση στο πρώτο μισό της σεζόν θα είναι παραπάνω από επιτυχημένη.

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑ...

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός είναι ο ορισμός της ομάδας με τη χημεία, το πάθος, την ψυχή, τη συνοχή και την ενέργεια. Ταυτόχρονα είναι ο ορισμός του μπασκετικού... τεχνοκράτη! Η ομάδα δηλαδή που στην κακή μέρα της θα σου "κλέψει" το παιχνίδι. Σαν την οχιά που αν μια στιγμή τη χάσεις από τα μάτια σου θα σε δαγκώσει!

Ξέρει να νικάει και το δείχνει με την πρώτη στραβοτιμονιά σου! Μεγάλη υπόθεση. Κάτι που διαχρονικά ελάχιστες ομάδες πέτυχαν και ποτέ με τόσο μαζεμένα μπάτζετ!

Ο Ολυμπιακός θυμίζει υπερσύγχρονο άρμα μάχης που θα σε ισοπεδώσει με χίλιους τρόπους! Με την άμυνα, με την επίθεση, με μια φάση, με τσαμπουκά, πιάνοντάς σε στον ύπνο, ακόμα και με άσφαιρα (σ.σ απουσίες)!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Όταν παίζεις χωρίς τους δύο βασικούς ψηλούς (Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ) και τους εφεδρικούς του νικώντας καθαρά σε τέτοια ματς, δείχνεις την αξία σου. Μισός ο Ολυμπιακός και όμως ήταν σαν να μην έλειπε κάποιος.

Με δίδυμο για 15' Μπόγρη-Γουίλτζερ που δεν παίζουν ούτε στον εφετινό Άρη καλά-καλά κι όμως ήταν σαν να έπαιζαν χρόνια στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Αυτή τους έκανε να δείχνουν σημαντικοί. Γι' αυτό και οι νίκες αυτές είναι τεράστιας σημασίας και για το μέλλον

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ

Όταν ένας προπονητής οδηγεί την ομάδα του σε νίκες χωρίς το φυσικό ηγέτη για 3 μήνες και κατόπιν χωρίς την φροντ λάιν της τού βγάζεις το καπέλο. Μπορεί να έχει αδυναμίες ο Ολυμπιακός, αλλά και ποιος δεν έχει στην τελική; Μήπως η Φενέρμπαχτσε ου έχει με 30εκατ. μπάτζετ; Μήπως η ΤΣΣΚΑ, που δεν έχει παίκτη να πάρει αμυντικό ριμπάουντ και τους τα παίρνει ο... σέντερ Παπαπέτρου; Μήπως η Μπαρτσελόνα που δεν στρίβει;

Ο Σφαιρόπουλος μπορεί να έχει προβλήματα με Πασκουάλ και Τρινκέρι, αλλά έχει 80% επιτυχία συνολικά. Αν ήταν Σέρβος θα ήταν βασιλιάς. Εδώ δέχεται κριτική, σωστά για κάθε ματς ξεχωριστά, αλλά δεν πάμε και στο άλλο άκρο, γιατί θα σου πει δικαίως "ρε μεγάλε αν ήταν Σέρβος στη θέση μου, οι ήττες θα μου λέγατε ότι ήταν διδακτικές"!

ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΕ

Παρότι μισός και κουρασμένος, παρότι απέναντί του είχε μια ομάδα με νέο προπονητή που ήταν βαθμολογικά με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός νίκησε όπως ξέρει. Με την άμυνα δηλαδή! Άστοχος με 8/27τρ και με 16 λάθη, πήγε το ματς στη σκληράδα και άγχωσε την Εφές. Με την εμπειρία του ήξερε ότι θα έχει την ευκαιρία του και ας μην είχε αναφορά βάσης στην επίθεση. Και ας είχε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι τον Στρέλνιεκς. Και ας ξεκίνησε με 5 λάθη. Σημάδεψε τον κακό στην άμυνα Μακόλουμ και παρά την κόπωση ή τις ελλέιψεις είχε τον πλήρη έλεγχο στο ρυθμό απέναντι σε μια τρεχαλατζίδικη ομάδα, την οποία κράτησε κάτω από τους 60π!

Πλέον έχει το απόλυτο στις διπλές αγωνιστικές της Ευρωλίγκα! Η Εφές είναι μια κακή και άναρχη ομάδα και ας έχει ταλέντο Αυτά ακριβώς διάβασε ο Σφαιρόπουλος.

Ο Σπανούλης χωρίς να κάνει κάτι τρομερό έβαλε το τρίποντο νίκης, ο Τόμπσον βοήθησε αθόρυβα και πάει... γράφοντας. Ο Μακ Λιν δεν χρειάστηκε να κάνει όργια, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους. Και ας είχε 2/9σ ο Παπαπέτρου και ας ήταν ο Μάντζαρης λόγω τραυματισμού ακόμα εκτός κλίματος. Αυτή είναι και η επιτυχία των "ερυθρολεύκων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK