Πήρε κλασικό σουτέρ, φορτσάρει για τον ιδανικό περιφερειακό

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον κλασικό σουτέρ Στρέλνιεκς που επέλεξε ως αντί-Χάκετ ο Ολυμπιακός και για τα χρήματα που εξοικονόμησαν οι Πειραιώτες προκειμένου να κάνουν την υπέρβαση στην περιφέρεια, με Σλούκα και Τζάκσον να είναι στην κορυφή της λίστας.

Πήρε κλασικό σουτέρ, φορτσάρει για τον ιδανικό περιφερειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός προχώρησε πολύ γρήγορα στην επιλογή του Στρέλνιεκς και στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση για φέτος. Και αυτό δείχνει ότι έχει ήδη έτοιμο το πλάνο του.

Επί της ουσίας ο Λετονός περιφερειακός Στρέλνιεκς παίρνει την θέση του Χάκετ και ο Ολυμπιακός ισορροπεί στο μπάτζετ του τα παραπάνω ποσά που έδωσε για τις ανανεώσεις Πρίντεζη και Μάντζαρη καθώς ο Λετονός κοστίζει λιγότερο από τον Ιταλό. Και το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο νέος παίκτης των "ερυθρολεύκων"και γιατί επιλέχθηκε αλλά και τι καραμπόλες θα φέρει....

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΟΥΤΕΡ

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι αυτό που λέμε κλασικός σουτέρ. Όχι κλασικός σκόρερ αλλά κλασικός σουτέρ. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο Σφαιρόπουλος αφήνει τον καλύτερο ίσως περιφερειακό(μαζί με τον Μάντζαρη) αμυντικό (τον Χάκετ) και φέρνει ένα κλασικό επιθετικό παίκτη.

Άρα θα υπάρχει κενό στην άμυνα αν και όλη η σεζόν με τον τραυματισμό του Ιταλού έτσι κύλησε. Ο Στρέλνιεκς θα δώσει 8-10π στον Ολυμπιακό και είναι παίκτης που έλειπε με την λογική του κλασικού μακρινού σουτέρ και τριποντάκια

Τα τελευταία χρόνια είχε 10-11π στην Μπάμπεργκ που είναι πολύ μπασκετική ομάδα και δουλεμένη , όπως ακριβώς δηλ και ο Ολυμπιακός. Και εδώ με τις έξτρα πάσες που λέμε θα βρει πολλά ελεύθερα σουτ. Μέσον όρο είχε 2/4 και ανάλογα στο 20λεπτο που θα βρει πάνω κάτω θα έχει και στην Ελλάδα 5-6 σουτ.

Αν βάζει τα μισά θα έχει άνετα 10π. Βέβαια δεν μπορεί να κάνει πολλά πράματα. Δεν είναι καλός αλλά ούτε και κακός αμυντικός και δεν είναι κακός πασέρ καθώς είχε και 3ας στην Μπάμπεργκ.

Συνεπώς είναι μια καλή επιλογή για τα λεφτά του που δύσκολα θα είναι πάνω από 400χιλ και έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκει τον σταθερό καλό μακρινό σουτέρ που θέλει χωρίς να είναι και κάτι σούπερ πάντως .Αφού δεν ξεχνάμε και την πίεση που αναπόφευκτα θα έχει στην Ελλάδα και θα πρέπει να ξεπεράσει.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σπανούλης και Μάντζαρης είναι η βάση της περιφέρειας του Ολυμπιακού για την νέα σεζόν και δίπλα τους ήρθε και ο Στρέλνιεκς. Ο Χάκετ και ο Ουότερς αποτελούν παρελθόν και ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Γκριν. Που αποκτήθηκε σαν σκόρερ αλλά δεν ταίριαξε πολύ καθώς έπαιζε καλά όταν έλειπε ο Σπανούλης!

Αυτό τον οδηγεί και στην πόρτα της εξόδου και έτσι οι φιναλίστ της Ευρωλίγκας ψάχνουν ένα ακόμα καλό βασικό περιφερειακό. Ποιος θα έιναι αυτός;Το ιδανικό σενάριο είναι ο Σλούκας που κολλάει και στις δύο θέσεις και βοηθά στα πάντα αλλά μάλλον θα παραμείνει στην Φενέρ έχοντας όπως είπε ο μανατζέρ του κλειστό συμβόλαιο.

Αν ισχύει η φήμη ότι μπορεί να το σπάσει, οι γέφυρες με τον Ολυμπιακό έπεσαν μετά το Φάιναλ Φορ και στο λιμάνι θέλουν την επιστροφή του ποντάροντας στην πιθανή επιθυμία του πρώην παίκτη τους να γυρίσει στην Ελλάδα για λόγους ασφαλείας βασικά.

Και ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να του δώσει τα χρήματα του Γκριν και 400-500χιλ παραπάνω για να κάνει την υπέρβαση με ένα ακόμα Έλληνα αθλητή. Αν δεν έρθει ο Σλούκας που είναι και το πιθανότερο, παίζει έντονα το όνομα του Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ που όμως έχει προτάσεις μεγάλες (πχ Εφές με 1εκ).

Και ο Ολυμπιακός θεωρεί πολλά τα λεφτά αυτά ενώ είναι ένας παίκτης που είναι ασόδυο και μπορεί να ταιριάζει σε πολλά σχήματα αλλά δεν είναι κλασικός σκόρερ. Παίζει όμως καλή άμυνα και απ'ότι φαίνεται ο Σφαιρόπουλος ήθελε ένα σουτέρ και ένα παίκτη για όλες τις δουλειές. με τον Σλούκα προτεραιότητα και τον Τζάκσον στις βασικές επιλογές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK