Κάζο στο Καζάν

Η ήττα στο Καζάν από την Ούνιξ του Πασούτιν είναι από αυτές που πονάνε. Ο Παναθηναϊκός πήγε με τον αέρα του φαβορί στη Ρωσία, απώλεσε διαφορά ακόμα και 14 πόντων και βρέθηκε να τρέχει. Η κακή άμυνα, οι ευθύνες του Πασκουάλ και η έλλειψη συνεργασιών. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήγε με αέρα στο Καζάν από την παγωμένη Αθήνα αλλά έμεινε και ο ίδιος παγωμένος και γνώρισε μια κακή ήττα. Σαφώς βέβαια πολλές ομάδες έχουν βιώσει ανάλογα αποτελέσματα, πχ τι να πει η Φενέρ που έχασε στην Πόλη από την Ούνιξ;

Από την άλλη όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς κέρδισε πχ στην Μόσχα και σίγουρα με το αν και το να εγώ έκανα αυτό,ο άλλος το άλλο κλπ δεν βγάζεις άκρη....

Ο Παναθηναϊκός δεν χάνεται, αλλά... χάνει έδαφος ενώ ήδη απώλεσε την 2η θέση με συγκατοίκους στο φινάλε του 1ου γύρου. Υπέστη πάντως κάζο στο Καζάν επειδή έχοντας βρει φόρμα, πήγε αεράτος και σαν φαβορί αλλά και επειδή έχασε από +14.

Όταν ο πήχης είναι ψηλά, τα ματς αυτά πρέπει να τα παίρνεις και έτσι οι "πράσινοι"πρέπει να βρουν ένα καλό δυνατό διπλό πλέον για να ισορροπήσουν. Και με καυτό πρόγραμμα που έρχεται έχοντας εκτός Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε, Αστέρα και μέσα Εφές και Μπαρτσελόνα.

Συνεπώς, το ματς στο Βελιγράδι είναι πλέον σαν τελικός αν θέλεις πλεονέκτημα έδρας ενώ υπάρχει "πρέπει" στα ματς με Μπάρτσα και Εφές. Αυτά πάντα σε γενικές γραμμές σε μια απρόβλεπτη Ευρωλίγκα. Ολα αλλάζουν αλλά όσο λιγότερες γκέλες κάνεις, τόσο πιο μακρυά θα πας. Και αυτές οι ήττες είναι κακές όταν θες πλεονέκτημα και γίνονται χειρότερες όταν είσαι σε καλή κατάσταση και έχεις και +14.

ΣΟΥΠΕΡ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε ιδανικά με συγκέντρωση και πλάνο, κράτησε χαμηλά την Καζάν και προηγήθηκε με 2-8. Με το γνωστό δίδυμο Καλάθη-Σίνγκλετον πέρασε 13-22 (11'),32-42 και 40-54 στο 23'. Και εκεί αλλάζουν όλα. Κάνει κακή διαχείριση αν και υπερτερεί στο ρόστερ της αντιπάλου του στο βάθος. Και δέχεται 43π σε 17' δείγμα της κακής άμυνας που κόστισε.

Το 58-65 γίνεται 68-67 και όλα αρχίζουν από την αρχή με τα όργια του συνήθη ύποπτου του Λάνγκφορντ και του Ουίλιαμς που του έκοβε και έραβε ο Κόλομ...

Η Ουνίξ σκοράρει 28π σε 9' που είναι καταστροφικά για το επίπεδο του Παναθηναϊκό και το παιχνίδι τουμπάρει. Σ' ένα διάστημα που οι "πράσινοι" έδειχναν μπλαζέ και νόμισαν ότι καθάρισαν... Και όταν το παιχνίδι στο οποίο είσαι φαβορί και το ελέγχεις με +14 στο δεύτερο μέρος στραβώσει, συνήθως το χάνεις. Ετσι έγινε στη Ρωσία και χάλασε το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της ομάδας.

Ο Πασούτιν ξεχνά να βάλει τον Παραχούσκι για να θωρακίσει το ριμπάουντ και παίζει με αλλαγές που μπερδεύουν τον Παναθηναϊκό είναι αλήθεια, αλλά δίνουν και υπερβολικά πολλά επιθετικά ριμπάουντς στην ελληνική ομάδα που με αυτά και τον Μπουρούση μένει ζωντανή. Της έχει χαλάσει όμως το μυαλό πια. Ο Πασούτιν ξεχνά και τον αρχισκόρερ Λάνγκφορντ στο 35'-38' σχεδόν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλλεύεται με Κόλομ-Ουίλιαμς να στήνουν τρομερά πικ εν ρολ.

Οι "πράσινοι" έχουν κάκιστες επιλογές καθώς ξαφνικά δεν ακουμπάνε την μπάλα μέσα και πάνε σε μακρινά σκοτωμένα σουτ βασικά με τον Σίνγκλετον που στο τέλος τα έκανε θάλασσα με τρεις επιθέσεις του πεταμού...Το τρίποντο του Ρίβερς έδωσε ελπίδα στα 30''(83-81) αλλά ο Νίκολς έχασε το τρίποντο της νίκης από τη γωνία.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την άμυνα και την έλλειψη πλάνου στο τέλος. Σαφώς έχει ευθύνη και ο Πασκουάλ που δεν διάβασε σωστά τις παγίδες και τις αλλαγές του Πασούτιν,αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη αυτή την φορά την είχαν οι παίκτες του που έχασαν τη συγκεντρωσή τους στην άμυνα και το μυαλό τους στην επίθεση. Η Ούνιξ, που δεν είχε τον Καϊμακόγλου, άλλαξε σχήματα και εκεί έπιασε αδιάβαστο τον Ισπανό τεχνικό που είχε μελετήσει την αντιπαλο του με τον Έλληνα παίκτη και τον Παραχούσκι στο σέντερ.

Ο Λατάβιους Ουίλιαμς σαν ψηλός αθλητικός χτύπαγε τον Μπουρούση στο πικ εν ρολ μαζί με την συνεργασία του Κόλομ, η άμυνα στον Λάνγκφορντ ήταν κάκιστη καθώς είχε και 27π και με τρομερά ποσοστά και οι ρώσοι παγκίτες έκαναν καλή δουλειά αφού δεν τους σημάδεψε ο Παναθηναϊκό που είχε κακή κυκλοφορία της μπάλας πολλές φορές και πήγε σε υπερβολικά ατομικές προσπάθειες.

Άλλωστε τα μόλις 5 κλεψίματα και τα 2 μπλοκ δείχνουν έλλειψη ενέργειας στην άμυνα μαζί με το παθητικό των 83 πόντων.Οι "πράσινοι"ειδικά στο τέλος θα έπρεπε να ακουμπάνε την μπάλα στη ρακέτα αλλά έπαιζαν περιφερειακά και χωρίς συνεργασίες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα για μια δύσκολη και περίεργη φάση με τον Καλάθη και τον Αντίποφ στο τέλος που οι διαιτητές έδειξαν ότι πρώτα βρήκε ταμπλό και μετά έβαλε τα χέρια ο Ρώσος στην άμυνα σχεδόν πίσω από την μπασκέτα και ένα φάουλ που μάλλον ήταν πάνω στον Σίνγκλετον πιο πριν. Μπορεί να έπαιξε λίγο έδρα η διαιτησία αλλά δεν έχασε από αυτήν η ομάδα του Πασκουάλ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τον Πασκουάλ τα είπαμε.Κακές επιλογές στο τέλος και άρα κακό βαθμό ο Σίνγκλετον που ξεκίνησε ορεξάτος. Ο Μπουρούσης θετικός αλλά με το γνωστό πρόβλημα στην άμυνα. Ο Καλάθης ο κορυφαίος. Ο Τζέιμς δείχνει ότι παίζει πολύ ατομικά για τόσο υψηλό επίπεδο πολλές φορές και δεν προσέχει την άμυνα.Ο Ρίβερς δεν είχε διάθεση και δεν πήρε προσπάθειες. Το 0/6δ του Νίκολς δείχνει ότι ήταν κακός. Φώτσης και Γκάμπριελ άκαπνοι και όταν παίρνεις 2π από τα 4αρια σου έχεις θέμα και η απουσία του Γκιστ φαίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Άστοχος και ο Φελντέιν και έτσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 9 παίκτες. Δεν πήρε χρόνο καν και ο Παππάς για τον οποίο προφανώς υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάγωσε στο Καζάν ο Παναθηναϊκός
Απορημένος ο Πασκουάλ
Με το πόδι στο γκάζι ο Καλάθης
Πόρνη η μπάλα στο σουτ του Τζέιμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK