Κερδίζει χωρίς να αρέσει

Ο Παναθηναϊκός νίκησε μεν, χωρίς να αρέσει όμως δε. Οι "πράσινοι" επικράτησαν σχετικά εύκολα με τις εξάρσεις και τις διακυμάνσεις τους τη μαχητική και πονηρή Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, αλλά για το επίπεδό τους... προβλημάτισαν. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
pasqual panathinaikos EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη τους στηρίχθηκε βασικά στην διαφορά κλάσης και στο βάθος σε σχέση με την Γερμανική ομάδα. Ο ΠΑΟ έτσι συνεχίζει να κυνηγά την 5η θέση, αλλά ίσως και κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά είναι φανερό ότι δεν παίζει στο level που μπορεί να παίξει και η απόδοση του δεν ικανοποιεί.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά κλάσης και ποιότητας αλλά και βάθους. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε ο Παναθηναϊκός μιας και σε ένα ήσυχο γενικά παιχνίδι, είχε περισσότερες επιλογές. Κέρδισε εύκολα στο τέλος μια επικίνδυνη πάντα αντίπαλο, καθώς η Μπάμπεργκ του Ζήση είναι ο ορισμός της λέξης ομάδα και έχει κάνει πολλές ζημιές φέτος, ενώ έχει χάσει και πολλά παιχνίδια στον πόντο.

ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά ξεκίνησε προβληματικά. Πάλι όπως έχει κάνει πλέον δεδομένο ο Πασκουάλ με τις επιλογές του, ο ΠΑΟ βρέθηκε να κυνηγά το σκορ καθώς με τον Τζεντίλε στην πεντάδα, ήταν χωρίς καλές επιλογές στην αρχή και πολύ νωθρός. Έτσι η Γερμανική ομάδα προηγήθηκε με 3-11 και στην συνέχεια έκανε ένα 2-16 για να περάσει και με 32-35 από 30-19! Αυτά τα νεκρά διαστήματα των "πρασίνων" που εμφανίζονται επί μονίμου βάσεως ( και την περασμένη εβδομάδα στην Γαλατά δέχθηκε ένα 0-13 στην αρχή, έχανε με 10 και το ματς έγινε ντέρμπι από 46-60 με ένα νέο μπλακ άουτ) σε υψηλό επίπεδο κοστίζουν ακριβά και απλά τώρα ήταν εύκολοι σχετικά οι αντίπαλοι.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ

Ο Παναθηναϊκός κολλάει στο σκορ καθώς πλην του Μπουρούση δεν έχει άλλο παίκτη να ακουμπήσει την μπάλα στη ρακέτα. 'Οταν ο Έλληνας σέντερ είναι εκτός, ο ΠΑΟ απλώνεται στο γήπεδο στις γωνίες και δεν υπάρχει παίκτης να απειλήσει από τις θέσεις των ψηλών από το 4 και το 5. Αυτό τον κάνει πολύ προβλέψιμο και τις αντίπαλες άμυνες να προσαρμόζονται εύκολα αν και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς μακρινούς σουτέρ, αλλά δεν γίνεται να μπαίνουν όλα τα τρίποντα.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Οι εξάρσεις και η κλάση ήταν τα σημεία αναφοράς. Το 3-11 έγινε 30-19 με τα τρίποντα που έπεσαν βροχή και με την είσοδο του Τζέιμς που έδωσε ρυθμό και τα σουτ του Σίνγκλετον από μακρυά. Η Μπάμπεργκ όμως κλασικά με το πείσμα της και την καλή της άμυνα, με πολλά πικ εν ρολ έτρεξε ένα εντυπωσιακό 2-16 και πέρασε με 32-35. Πάλι με τον Τζέιμς βασικά και τον Σίνγκλετον, ο ΠΑΟ πήρε διαφορές(62-52) που δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει αν και η Μπάμπεργκ με τον Τάις μείωσε σε 65-61 στο 35' αλλά έμεινε εκεί. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα και δέχθηκε 5π σε 5' και καθάρισε το παιχνίδι. Συνολικά ο ΠΑΟ πάλι στηρίχθηκε στα τρίποντα έχοντας 12/27 ενώ έπαιξε και αρκετή ώρα στο "4" ο Σίνγκλετον κάνοντας δίδυμο με τον Μπουρούση με επιτυχία. Και κλειδί ήταν η άμυνα πάνω στον Μέλι που έμεινε στους 2π και ήταν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πέραν της κλασικής αρχής του που ευθύνεται ο Πασκουάλ, ο ΠΑΟ έχει να αντιμετωπίσει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Καλάθη που δεν βλέπεται και είχε 0/5ασ. Αλλά δεν προσφέρει πια τις άλλες υπηρεσίες του σε απλά καλό έστω βαθμό και ψάχνει το σκορ χωρίς επιτυχία. Ο Τζεντίλε παραμένει εκτός κλίματος και σαν να είναι σε προπόνηση. Κακώς βέβαια δεν τον δοκιμάζει και στο "2" ο Πασκουάλ που επίσης είναι άξιον απορίας πως βάζει βασικά τον Χαραλαμπόπουλο με Αστέρα στο Βελιγράδι ή με τον Ολυμπιακό και στο ΟΑΚΑ, σε ματς σχετικά εύκολο δεν του δίνει ούτε δευτερόλεπτο. Τον χάνεις τον παίκτη έτσι. Και ένα ακόμα θέμα είναι ο Νίκολς που αποκτήθηκε για ρόλο κλειδί και παραμένει επίσης με τον Ισπανό εκτός θέσης και κλίματος. Είναι σαν να μην υπάρχει στο ρόστερ που με τον Φώτση να έχει μεγαλώσει και να μην μπορεί, όλα αυτά μειώνουν απότομα το ρόστερ σε λύσεις ουσίας και ας έχει αξία.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Μέτριος κλασικά στον πάγκο ο Πασκουάλ. Ο Σίνγκλετον πολύ καλός με τα 4/6τρ παίζοντας και αρκετά σαν 4αρι. Ο Μπουρούσης επίσης πολύ καλός αν και στην άμυνα έχει θέμα στα πόδια. Ο Νίκολς αόρατος. Ο Ρίβερς αυτή την φορά κουρασμένος δεν φάνηκε(4π σε 29'), αλλά δεν πήρε και προσπάθειες δείχνοντας ωριμότητα. Ο Τζέιμς με τις κλασικές μπούκες και εξάρσεις (15π) προσαρμόζεται αρκετά και αυτό είναι το καλό και στην θέση του ποιντ, χωρίς πάντως να είναι -παραμένει το θέμα αυτό-δημιουργός. Ο Παππάς στον κλασικό του νέο ρόλο να κρατάει τα μπόσικα με την εμπειρία βασικά (είχε 8π). Ο Φελντέιν όταν το ματς ανοίγει έχει ψυχολογία και τα βάζει(16π με 4/6τρ). Ο Γκάμπριελ μέτριος, ο Τζεντίλε εκτός τόπου και χρόνου, ο Καλάθης κακός (0/5σ και 5ας). Δεν έπαιξαν καν Φώτσης- Χαραλαμπόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΧΤΙΖΕΙ ΣΕΡΙ: "Πετάει" ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK