Με 17/27 τρίποντα δεν χάνεις ούτε από τον ΛεΜπρόν

Ο Σωτήρης Γεωργίου βγάζει το καπέλο στον Τσάβι Πασκουάλ για τη διαχείριση του ρόστερ στα τελευταία παιχνίδια και την ψυχραιμία του μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την ΑΕΚ στο κύπελλο, τονίζει πως τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και χαρακτηρίζει "ματς-κλειδί" αυτό με την Εφές.

Με 17/27 τρίποντα δεν χάνεις ούτε από τον ΛεΜπρόν
EUROKINISSI

Το παιχνίδι με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε σε... περίπατο και μια καλή προπόνηση για τους "πράσινους" που μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα και ψυχολογία από το διπλό στο ΣΕΦ. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι αυτό το έκανε ο Παναθηναϊκός, μιας και ήταν σοβαρός και πολύ καλός σε απόδοση, καθώς το παιχνίδι ήταν εξ αρχής στα πολύ πονηρά. Απέναντι σε μια πιο ακριβή ομάδα που έχει "αλώσει" τη Μαδρίτη (Ρεάλ), τη στιγμή που ο ίδιος, χωρίς να παίζει ακόμα καλά, ερχόταν από μεγάλη επιτυχία που πολλές φορές γυρίζει ανάποδα για τις ελληνικές ομάδες.

Παρόλα αυτά εμφανίστηκε ένας διαστημικός Παναθηναϊκός, ο οποίος ενθουσίασε τους 12.000 φίλους του.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι γνωστό ότι βρίσκει σχεδόν πάντα τον τρόπο να παίζει καλό μπάσκετ ειδικά στην επίθεση, μιας και του βγαίνουν τα μακρινά σουτ. Αν βάλουμε και τα παρά φύσιν ποσοστά στο ματς της Τρίτης, στο οποίο οι "πράσινοι" άρχισαν με 5/6τρ και 8/14 στο ημίχρονο και με την Χίμκι να χάνει στο διάστημα αυτό 6 βολές, η 20αρα στο 20' ήταν κολακευτική για τους Ρώσους. Με τον Μπαρτζώκα ανήμπορο στο πάγκο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, που έχει δικαιολογία την απουσία των Χάνικατ - Γκιλ στο 3-4, αλλά δεν είναι αρκετή για ένα ρόστερ πολλών εκατομμυρίων.

Ο Παναθηναϊκό με τον Λοτζέσκι στο "2" και τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο "3" επιτέλους να παίρνει θέση βασικού για την άμυνα, όπως κατάλαβε με καθυστέρηση ο Πασκουάλ, ήταν με το καλημέρα σκληρός σαν ατσάλι αμυντικά και εύστοχος επιθετικά. Ο Θανάσης στα πρώτα πέντε λεπτά εξαφάνισε τον πανάκριβο σκόρερ Σβεντ και τον "έπνιξε".

Η Χίμκι δεν έβαζε, ο ΠΑΟ μπήκε φουριόζος και με την είσοδο του Ντένμον που έβαλε 3/3 τρίποντα πέρασε 22-8 και τέλος. Η διαφορά ανέβαινε, ο Πασκουάλ έκανε ροτέισον και η Χίμκι δεν αντέδρασε ποτέ, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάνω απ' όλα εξαιρετική άμυνα. Τα 17/27τρ του ΠΑΟ δεν σε... αφήνουν να χάσεις ούτε από το Κλίβελαντ!

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Τα κέρδη του ΠΑΟ πάντως είναι δυο παίκτες. Βασικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έκανε τρομερή δουλειά στην επίθεση και όχι μόνο στην άμυνα. Ο Έλληνας διεθνής έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός του "τριφυλλιού" και μπορεί να μαρκάρει από τον άσο έως το πέντε!

Το πιο μεγάλο κέρδος, βέβαια, είναι ο Ντένμον, για τον οποίο υπήρχαν ακόμα και σκέψεις αλλαγής στο πολύ βάθος. Ο Αμερικανός μετά την Ν. Σμύρνη (21π) και τον Πανιώνιο που δεν ήταν κριτήριο, έκανε ένα τρομερό παιχνίδι με 24π και 7/9τρ και εδραίωσε την θέση του και κυρίως έφτιαξε την ψυχολογία.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το διπλό στο ΣΕΦ με μέτρια εμφάνιση, αλλά η νίκη και σπουδαία εικόνα απέναντι σε ένα αντίπαλο που θέλει Final-4, μην ξεχνάμε, δείχνουν ότι ο ΠΑΟ ξεπέρασε την κρίση μια και καλή. Την αγωνιστική κρίση με τον αποκλεισμό-σοκ από την ΑΕΚ στο κύπελλο και τις κακές εμφανίσεις και συντριβές εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Μαζί και την γκρίνια για τον Πασκουάλ.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι ενώ το ταβάνι του φετινού ΠΑΟ είναι ψηλά, η ομάδα πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες της και στο κομμάτι της χημείας και διάρκειας μέσω ρόλων και σχημάτων. Ασφαλώς θα επανεμφανιστεί το πρόβλημα στο σέντερ, πρέπει δηλαδή να βρεθεί λύση, αλλά και στη χημεία, καθώς οι πολλές αλλαγές μπερδεύουν.

Το κομμάτι της άμυνας, όπως λέμε από καιρό, επιλύεται σε πολλές περιπτώσεις με την παρουσία του Θανάση. Ο ΠΑΟ έχει άλλωστε μπροστά του ένα ματς-κλειδί και δύσκολο με την φορμαρισμένη Εφές στην Πόλη. Αν κερδίσει θα είναι καβάλα στο άλογο και με τρομερή ψυχολογία. Αν χάσει θα αποδειχθεί ότι ακόμα έχει δουλειά μπροστά του.

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΚΙ

Η πανάκριβη Χίμκι του Μπαρτζώκα θέλει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να γίνει σοβαρή υποψήφια για Φάιναλ Φορ. Με πολλές αδυναμίες, αθλητικούς αλλά άτσαλους Αμερικανούς ψηλούς, χωρίς καλό καθαρό πλέι μέικερ και με τις απουσίες της βέβαια, είναι μια περίεργη ομάδα ημέρας και βασικά του Σβεντ. Του παίκτη που θα κάνει ζημιές, αλλά θα έχει και πολύ κακές βραδιές που θα ψάχνεται και θα είναι μια άναρχη ομάδα.

Η εικόνα να χάνει λέι απ και βολές ήταν αποκαρδιωτική όπως και το... σκορποχώρι στην άμυνα, στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση ακόμα με την ομάδα θαύμα του Μπαρτζώκα στο Κουμπάν. Αλλά έχει χρόνο ακόμα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ΠΑΟ έριξε 30π στην Χίμκι έχοντας μέτριους Παππά, Ρίβερς και Σίνγκλετον και αυτό μαζί με τον Ντένμον είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Εξαιρετικός και ο Γκιστ πέραν από Θανάση και Ντένμον, 11ασ ο Καλάθης, άστοχος ο Λεκαβίτσιους και πάλεψε ο Βουγιούκας. Θετικός ο Γκάμπριελ. Πολύ καλή διαχείριση από Πασκουάλ που πήρε άριστα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK