Ιδού το δίλημμα: Επιλέγει ο Παναθηναϊκός ή όχι;

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό που είχε ένα χαλαρό βράδυ στο ΟΑΚΑ με την ουραγό Μιλάνο και την επόμενη ημέρα που τον βρίσκει να ταξιδεύει για τη Βιτόρια για ένα ματς κόντρα στη Μπασκόνια που ίσως κρίνει και τον αντίπαλό του στους "8".

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα χαλαρό βράδυ στο ΟΑΚΑ με την Αρμάνι Μιλάνο και σαν σε προπόνηση πήρε το ροζ φύλλο κόντρα στην ιταλική ομάδα που την είχε ισοπεδώσει και στην Λομβαρδία. Το παιχνίδι ασφαλώς δεν αντέχει σε κριτική. Και το ερώτημα είναι η επόμενη μέρα, με τους "πράσινους" να πηγαίνουν στην Βιτόρια σε δύο μέρες.

Άλλωστε το Μιλάνο είναι ουραγός και δεν θα μπορούσε να απειλήσει την φορμαρισμένη ελληνική ομάδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχει κανείς αφού λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ έσκασε η βόμβα στην Πόλη με ήττα-σοκ της πανάκριβης Φενέρ από την καταδικασμένη αλλά πάντα με βαριά φανέλα Μακάμπι.

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα μουδιασμένα και άσχημα ξεκινήματα όπως κατά κόρον μας είχε συνηθίσει με εξαίρεση τα δύο τελευταία του παιχνίδια. Αυτή τη φορά έχει δικαιολογία το παγωμένο ΟΑΚΑ με την έννοια ότι είχε μόλις 5.000 κόσμο, ενώ σαφώς στην αρχή υποτίμησε τον αντίπαλο.

Όμως με συνοπτικές διαδικασίες μετά το 2-10 στο 5', πάτησε γκάζι και με ένα 13-0 πήρε τα ηνία και άρχισε βγάζοντας ενέργεια να αποκτά διαφορές. Αυτές έφτασαν και στους 20 πόντους σχεδόν αλλά η ομάδα του Πασκουάλ δεν πίεσε ποτέ το ματς, κάνοντας συντήρηση για την Μπασκόνια.

Ετσι το παιχνίδι κύλησε ήρεμα και χαλαρά, με τον Καταλανό κόουτς να μοιράζει το χρόνο αν και δεν χρησιμοποίησε καθόλου τους Μποχωρίδη και Φώτση. Υπήρξαν ωστόσο και σημεία που ο Πασκουάλ δεν έμεινε ικανοποιημένος. Η ομάδα του σούταρε περισσότερα τρίποντα από δίποντα (32-30) και ας έβαλε 12. Και έχασε με 26-35 τα ριμπάουντς. Δεν άρεσαν επίσης τα 12 επιθετικά των Ιταλών και τα 3/3 τρίποντα του Αμπάς. Βέβαια το Μιλάνο είχε 23 λάθη, δείγμα της πίεσης στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που με τη σειρά του χάλασε τα στατιστικά του καθώς χαλάρωσε απότομα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός είναι μαζί με την Μπασκόνια στις 16 νίκες και η Φενέρ στις 17. Λογικά, καθώς δεν έχει την ισοβαθμία με τους Τούρκους, ελπίζει μόνο αμυδρά για την τετράδα. Πάντως με νίκη στην Βιτόρια την Πέμπτη, καπαρώνει την 5η θέση λογικά και ελπίζει και στην τετράδα. Αν χάσει, δύσκολα θα πέσει κάτω από την 6η θέση. Το ερώτημα είναι τι θέλει και αν θα επιλέξει αντίπαλο, πιθανότατα τον Ολυμπιακό όπως όλα δείχνουν. Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμα το πλασάρισμα των "ερυθρόλευκων" που πάντως με το σοκ της Φενέρ με την Μακάμπι πλησιάζουν στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Συνολικά, το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ατομικά πάντως, ο Σίνγκλετον ήταν κουρασμένος και άστοχος. Ο Τζέιμς είχε εξάρσεις. Ο Ρίβερς 3/8 τρίποντα, ο Νίκολς 2/2 τρίποντα. Ο Παππάς ορεξάτος πάντα και με διάθεση στην άμυνα. Ο Φελντέιν άστοχος και κακός. Ο Γκιστ έδωσε ενέργεια και ξεκουράστηκε με 14' μόλις. Ο Μπουρούσης που του ταίριαζε το ματς έπαιξε 23' αλλά δεν ήταν καλός με μόλις 2π. Ο Γκάμπριελ άστοχος ενώ ο Καλάθης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 13 πόντους, 2 τρίποντα και 4 ασίστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK