Χαμένη ευκαιρία δια χειρός Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πλέον εξαιρετικό ρόστερ στα χέρια του και σπουδαίους σκόρερ όπως οι Τζέιμς - Ρίβερς. Παρόλα αυτά δεν τους ξεκινά ποτέ, αλλά τους βάζει στο τέλος, λες και έχει κάνει... τάμα να κυνηγά το σκορ με το καλημέρα! Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Χαμένη ευκαιρία δια χειρός Πασκουάλ
paskual

Ο Παναθηναϊκός αγκομάχησε να κερδίσει την αξιολύπητη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και ενώ θα έπρεπε να δουλέψει σκληρά εδώ τις τελευταίες 15 μέρες για να δει τα λάθη του, ο προπονητής έμεινε στα επινίκια του διπλού στο ΣΕΦ. Τα μπλακ άουτ του ΠΑΟ όμως, που έχει ένα αξιοθαύμαστο ρόστερ φέτος, έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς δεν εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πήγε στο καυτό Βελιγράδι για να παίξει με την ευχάριστη και φέτος έκπληξη, Ερυθρό Αστέρα στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης, με καλή ψυχολογία. Και πήγε για να πάρει ένα σημαντικό διπλό γνωρίζοντας ότι είναι πολύ ακριβότερη ομάδα από τον Αστέρα (2,5εκ αγωνιστικό μπάτζετ) και πιο έμπειρη. Όμως ο φετινός ΠΑΟ δεν είναι ομάδα στον βαθμό που είναι ο Αστέρας, γιατί ο Ράντονιτς κάνει τρομερή δουλειά στον πάγκο των Σέρβων.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Βελιγράδι να παίξει με μια τρομερά φορμαρισμένη ομάδα που ερχόταν από περίπατο στην Μπασκόνια προ διημέρου και στην πανίσχυρη έδρα του έχει κερδίσει καθαρά όλους τους μεγάλους. Παρόλα αυτά γνωρίζοντας ότι είναι πιο γεμάτη και κλασάτη ομάδα, ήξερε ότι αν είναι καλός μπορεί κάλλιστα να κερδίσει. Αν και γύρισε από -16, πάλι στο τέλος είχε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι τα είχε τα μπλακ άουτ απέναντι στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Απλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάλι διάρκεια και με εξάρσεις σε αυτό το επίπεδο δεν κερδίζεις. Οι "πράσινοι" περιμένουν να κερδίζουν πολλά ματς με την έδρα, την φανέλα, την κλάση. Πλέον δεν αρκούν αυτά ούτε για την ΤΣΣΚΑ. Συνεπώς η ευκαιρία για ένα καλό διπλό ποντάροντας στην κούραση του Αστέρα χάθηκε.Και μαζί χάνεται η τετράδα και το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά πλέον ο ΠΑΟ πρέπει να δώσει μάχη για να μην μπλέξει σε κίνδυνο πρόκρισης από την Εφές, που έχει καλό πρόγραμμα και καραδοκεί. Αλλά βασικά να μην πέσει στην πιθανή πια 8η θέση, αφού και ο Αστέρας τον έβαλε από κάτω, Νταρουσάφακα και Μπασκόνια τον έχουν στις έδρες τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΛΑΘΗ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Και φέτος ο απολογισμός εκτός έδρας δεν αρμόζει σε ομάδα με στόχο το Final Four. Έφερε τον Πασκουάλ στον πάγκο και παρόλα αυτά έχει εκτός 2-8 έχοντας κερδίσει μόνο την Μπάμπεργκ και το τραγικό Μιλάνο. Η ομάδα έχει έμπειρο ρόστερ, γεμάτο πάγκο και βαριά φανέλα, αλλά παρόλα αυτά πάλι δεν κερδίζει. Αν δεν αλλάξει αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράματα στην συνέχεια.

Ο Πασκουάλ για ένα ακόμα παιχνίδι πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Άλλωστε είναι ο... Πασκουάλ που γι αυτό αποκτήθηκε. Για να κάνει την διαφορά από τους πάγκους και όχι να μάθει στους "πράσινους" να κοουτσάρει σε υψηλό επίπεδο. Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του στα νεκρά διαστήματα έχει μηδέν προπονητική επιρροή και όταν η μπάλα καίει δεν υπάρχουν συστήματα, παρά μόνο αυτοσχεδιασμός. Αλλά ο Ισπανός κάνει και άλλα πολλά λάθη. Η ψυχολογία είναι ευθύνη του προπονητή. Μπαίνει στην πιο σκληρή έδρα της Ευρώπης που ο αντίπαλος θα ...σκυλιάζει πριν το τζάμπολ να σε καταπιεί, με ψυχολογία πασαρέλας! Μηδέν ο βαθμός και κυνηγάς με το καλημέρα 16π. Ξεκινά τον άγουρο Χαραλαμπόπουλο που δεν τον εμπιστεύεται ούτε δευτερόλεπτο σε πολλά ματς στην πεντάδα. Να τον ...φάνε οι "λύκοι" δηλαδή σε ματς κρίσιμο και το παιδί θα βλέπει εφιάλτες. Τον χάνεις για καιρό βασικά έτσι. Επιμένει στον Τζεντίλε όταν φανερά ο Ιταλός είναι σε άλλο μουντ. Νομίζει ότι κάνει διακοπές και πασαρέλα στην Ελλάδα, δεν πεθαίνει στο παρκέ, κάνει τα σουτάκια του. Βάλτον στο "2" τουλάχιστον που με τα μις ματς θα έχει υπεροπλία στα σουτάκια. Καλός παίκτης είναι, αλλά αφού δεν τραβάει άστον έξω ή βάλτον εκεί που μπορεί να κάνει κάτι .Και το ακόμα χειρότερο. Ο Πασκουάλ έχει καλύτερους σκόρερ μακράν τους Τζέιμς-Ρίβερς. Και δεν τους ξεκινά ποτέ, τους βάζει στο τέλος της 1ης περιόδου σαν να έχει τάμα να κυνηγά το σκορ με το καλημέρα! Βάλτους μαζί από την αρχή, σε χαμηλό σχήμα και άσε έξω τον νερόβραστο -αφού έχεις πια ρόστερ- Φελντέιν. Ο ΠΑΟ ήταν με το καλημέρα σαν να παίζει με 3 εναντίον 5!

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας μπήκε φουριόζος με την ψυχολογία και τον κόσμο να είναι ο 6ος παίκτης. Ο Κούζμτις μάζεψε 3 επιθετικά ριμπάουντ με το καλημέρα, οι Σέρβοι έπαιζαν άμυνα του... θανατά και το σκορ στο 6' πήγε στο 16-0!! Με τον ΠΑΟ να έχει τον Χαραλαμπόπουλο και τον Φελτνέιν στην πεντάδα, μια ομάδα που έπαιζε μάλλον με 3 και έχανε όλα τα ριμπάουντς. Ο Μπουρούσης έχασε κατά κράτος από τον Σέρβο σέντερ και πάλι καλά που ο Αστέρας δεν έβαζε τρίποντα. Η αργή είσοδος των Τζέιμς - Ρίβερς, γνωστών σκόρερ της Ελληνικής ομάδας, έφερε σκορ και ένα 2-14 και ο ΠΑΟ ισορρόπησε άμεσα. Αυτό ήταν σημαντικό, αφού του έδωσε ψυχολογία μετά από 6' αφλογιστίας. Ο Γκάμπριελ με 2/2τρ και 12π και ο ΠΑΟ με 4/8τρ παρά το 1/8τρ έμενε κοντά (31-21,33-31) και το ματς έκλεισε και μύριζε ντέρμπι σε ένα ματς καρμπόν όπως πέρσι. Το ματς πήγε πόντο - πόντο, ο Αστέρας απέκτησε άγχος και βαριά πόδια με το μικρό του ρόστερ σε σχέση με του ΠΑΟ και όλα έδειχναν θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 33' αλλά χάθηκε από τα ραντάρ του Βελιγραδίου στο 35' με το σκορ στο 64-63. Επιθέσεις της πλάκας, κανένα σχέδιο, ο Μπουρούσης αποβλήθηκε με 5φ και ο Αστέρας με την έδρα κάνει το 70-63 στο 39 'και καθαρίζει το παιχνίδι αν και η Ελληνική ομάδα μείωσε 70-66 αλλά δεν έκανε φάουλ και έφαγε το καλάθι στα 22'.Όλα αυτά αν και η αρχική διαφορά(10-3) στα ριμπάουντς έκλεισε (31-29), αν και οι Σέρβοι είχαν μόλις 4/20τρ και έμειναν από ενέργεια, ο ΠΑΟ είχε 11τρ. Αλλά είχε και μόλις 8 βολές (μηδέν στο ημίχρονο), αφού δεν έχει παίκτες να ακουμπά στην ρακέτα .Η διαιτησία σε τέτοια έδρα είναι λογικό να παίξει λίγο έδρα. Στο τέλος ο Καλάθης χάνει 2β(με air ball) και ένα σουτ σε μια ακόμα κακή μέρα και αντίο.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τον Πασκουάλ τα είπαμε. Ο Ρίβερς (12π με 5/7σ και 6ρ) ήταν καλός. Καλύτερος ο Γκάμπριελ με 23π(5/7τρ), αλλά στην άμυνα είχε θέματα. Ο Τζ έιμς καλός σχετικά με 19π. Ο Σίνγκλετον χάθηκε. Ο Μπουρούσης κάκιστος, τον κατάπιε ο Κούζμιτς (10π,14ρ). Ο Φελντέιν άποντος και αόρατος όπως και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο Τζεντίλε σαν να πήγε... βόλτα. Ο Καλάθης έχει σκάσει καθώς βγαίνει η κούραση από την υπερπροσπάθεια στην αρχή και περπατά πλέον(1/7σ). Ο Νίκολς έπαιξε ελάχιστα και είναι σαν ξένο σώμα. Ο Παππάς μέτριος καθώς φοβάται να πάρει προσπάθειες. Ο Φώτσης πλέον δεν απειλεί καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πασκουάλ: "Μας "σκότωσαν" ο Σιμόνοβιτς και η ατμόσφαιρα"
Τα έδωσε όλα αλλά και πάλι του έλειπε κάτι του Παναθηναϊκού: Ηττα στο Βελιγράδι
Ο ιπτάμενος Γκάμπριελ... κάρφωσε τον Ερυθρό Αστέρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK