Η πραγματική διάσταση της ... άλωσης της Πόλης

Ο Ολυμπιακός που έβαλε τα σουτ και πήρε μία μεγάλη νίκη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που έκανε πολλά ματ στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η επικείμενη επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στη δράση και η παρ' ολίγον αυτοκτονία στην κανονική περίοδο. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το μεγάλο διπλό των "ερυθρόλευκων".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε το τεράστιο διπλό-ανάσα σε πολλά επίπεδα στην αγαπημένη του Πόλη και απέκτησε την απαιτούμενη ηρεμία για τη συνέχεια.

Οι "ερυθρόλευκοι" με την πλάτη στον τοίχο ψυχολογικά μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ και με αποδοκιμασίες και πολύ γκρίνια για τον Σφαιρόπουλο και αρκετούς παίκτες έδωσαν την απαντησή τους.

Βεβαίως όπως είχαμε επισημάνει μετά την τραγική εμφάνιση με τον ΠΑΟ και την κακή ήττα, ο Ολυμπιακός παραμένει μια σοβαρή και μεστή ομάδα έχοντας αρχές και καλή αμυντική λειτουργία, αλλά στο επίπεδο αυτό θα πρέπει για να πας πολύ ψηλά να κερδίζεις μεγάλα παιχνίδια και εκεί πρέπει να βάζεις την μπάλα στο καλάθι.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η νίκη του Ολυμπιακού και το ...ευκολάκι ματς που ακολουθεί με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ επιστρέφει την ηρεμία μετά τις 4 συνεχόμενες ήττες από τους "πράσινους" στο Φάληρο. Πλέον και ο Σφαιρόπουλος αισθάνεται ασφαλής και παίκτες όπως ο Ρόμπερς που δέχονταν μεγάλο μέρος της κριτικής.

Μια νίκη στο άντρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ του Ομπράντοβιτς και από -13 είναι ένα διπλό που μπαίνει στο ντουλάπι παρακαταθήκη και αναδεικνύει και τη βαριά φανέλα της ομάδας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι μετά την αυτοκτονία στην κανονική περίοδο αντί να πάρει την ελληνική ομάδα η κατηφόρα, ακολούθησε η αντίδραση σε μια σκληρή έδρα.

ΔΕΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να χάνουμε την πραγματικότητα. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν έγινε κακή ομάδα, ποτέ δεν έγινε και σούπερ όμως. Τα τρίποντα μπήκαν στην Πόλη και με αφετηρία το όπλο αυτό ήρθε η νίκη.

Επίσης δεν παραλείπουμε την αυτοκτονία στο φινάλε με το ματς να είναι στο 63-73 στο 38΄και όμως να πηγαίνει στην παράταση με το 75-75! Ακόμα δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι ο Ρόμπερτς πχ θα βάζει από εδώ και πέρα κάθε μέρα 5/5τρ ή θα έχει ανάλογα ποσοστά. Είναι ασφαλώς και θέμα μέρας αλλά ο μεγάλος παίκτης στο επίπεδο αυτό είναι αυτός που και στην κακή μέρα του θα δώσει κάτι στο συνολικό πακέτο και δεν θα είναι μαύρη τρύπα.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Εχουμε από την αρχή της σεζόν επισημάνει ότι όπως είναι δομημένος ο Ολυμπιακός χωρίς το πικ εν ρολ και το πολύ τρανζίσιον,θα είναι μια ομάδα που στα κλειστά στο σκορ παιχνίδια θα έχει κλειδί το τρίποντο. Συνεπώς θα πηγαίνει τα ματς χαμηλά στους 70-75 (στην ουσία το πήγε στους 65 ως ήθελε) και θα περιμένει το τρίποντο.

Οι "κόκκινοι" είχαν 10/25 στην Πόλη και έτσι δεν μπορεί παρά να έχεις την ευκαιρία να πάρεις ένα μεγάλο διπλό όταν παίζεις και την καλή σου άμυνα. Άλλωστε μην κρυβόμαστε, αν δεν βάλει τα 4τρ ο Ρόμπερς στην 3η περίοδο το ματς από το -13 θα πάει στο -20 και αντίο.

Σαφώς πάντως το ότι δεν το παράτησε και το πάλεψε και ας μπήκαν τα σουτ είναι μεγάλη δουλειά. Και όταν κάνεις μέσα στην Πόλη με την Φενέρ ένα 8-25! Κλειδί στο ματς και τα ριμπάουντς (18-32!!) αποτέλεσμα της έξυπνης τακτικής στην ρακέτα των "ερυθρόλευκων"που έκλειναν τους διαδρόμους

Ο ΡΟΛΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Σπανούλη στις επόμενες μέρες αλλά το μήνυμα είναι σαφές. Μπορεί να νικά και χωρίς τον αρχηγό του και δεν ισχύει τελικά ότι ακούστηκε μετά την ήττα από τον ΠΑΟ ότι χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει.Λάθος προσεγγίσεις και οι δύο.

Ο Ολυμπιακός παίζει καλά χωρίς τον Σπανούλη βασικά στην άμυνα αλλά στην επίθεση θέλει τον καλό Σπανούλη. Αλλά θα είναι ο παλιός καλός Σπανούλης; Σε λίγο οι απαντήσεις.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Αγωνιστικά ο Σφαιρόπουλος διάβασε εξαιρετικά το ματς και "καθάρισε" τον Ζοτς. Που δεν είχε με την σειρά του τους Ούντοχ και Μπογκντάνοβιτς να καθαρίζουν... Λείπει από την Φενέρ ο "κίλερ" και ο καλός σέντερ καθώς ο Τόμπσον δεν έχει καν προσαρμοστεί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με καλή ψυχολογία έχοντας ξεχάσει το ΣΕΦ(ΠΑΟ) με το 15-18(9'),κόλλησε στην επίθεση (31-23 στο 15' ) ,αλλά με την δύναμη της έδρας πήγε στο 47-34 στο 32'.Και εκεί το ματς τουμπάρει. Χαμένος για χαμένος ο Ολυμπιακός διώχνει το άγχος, πυροβολά και τα βάζει. Στο 30 'με 5τρ (4 Ρόμπερτς) κάνει ένα 6-23 (!!) σε ένα οκτάλεπτο και περνά μπροστά με 53-57.

Ελέγχει το ματς με την Φενέρ άστοχη από μακρυά και χωρίς παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Και εκεί ενώ όλα είναι στο κόκκινο (63-73 στο 38') ο Ολυμπιακός αυτοκτονεί.Η Φενέρ παίζει στο όριο του φάουλ, οι "ερυθρόλευκοι" πελαγοδρομούν και οι Τούρκοι με ένα 12-2 πάνε στην παράταση!

Αλλά εκεί ο Ολυμπιακός δείχνει καρδιά και ψυχή ελληνική και έχει καθαρό μυαλό. Η Φενέρ είναι σκασμένη και το ματς πάει στο διπλό αθόρυβα πια.

Σπουδαία η δουλειά και του Πρίντεζη με 8/10δ. Θετικότατοι Μιλουτίνοβ, Μακ Λιν. Μέτριοι Παπανικολάου, Τόμπσον. Ο Παπανικολάου άστοχος αλλά με 6 ασίστ, ο Στρέλνιεκς εξαιρετικός (4/7τρ), από τραυματισμό ο Μάντζαρης. Τίποτα Παπαπέτρου, Αγραβάνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK