Τα λάθη του Tσάβι και η... εξαφάνιση Παππά!

Ο Πασκουάλ έκανε πολλά λάθη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βαριά λάθη για την κλάση του. Ακύρωσε όλη την περιφέρειά του δίνοντας 30' χρόνο στον Τζέιμς με το που ήρθε. Είναι σαν να λέει ότι χρειαζόταν ένας παικταράς και αυτός είναι ο Τζέιμς! Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Τα λάθη του Tσάβι και η... εξαφάνιση Παππά!

Ο Παναθηναϊκός βιώνει μια εποχή κρίσης εδώ και 1,5 μήνα καθώς από τις 17 Γενάρη έχει 5 ήττες στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει. Η ομάδα έτσι βρίσκεται σε δύσκολη θέση για το πλεονέκτημα της έδρας και μάλιστα κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και εκτός εξάδας. Αν εξαιρέσουμε, μάλιστα, τις παρατάσεις, έχει και πρόβλημα στο σκορ και πρόβλημα χημείας. Και όλα αυτά μεγαλώνουν και διευρύνονται. Ο κίνδυνος και η ανησυχία, επίσης.

Ο ΠΑΟ από τις 17/1 άρχισε να έχει θέματα. Έχασε δύσκολα στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε και μέσα με την ΤΣΣΚΑ. Στην συνέχεια, έρχονται οι κακές εμφανίσεις. Χάνει διαφορά 17π με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και είναι τυχερός στην παράταση. Συντριβή με 20αρα στο Μπάμπεργκ, παραλίγο να αυτοκτονήσει μέσα με την Μπασκόνια από +18 στο 29', συντριβή στην Χίμκι με τραγική εικόνα και καπάκι στο φινάλε ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που ήταν όμως συνέχεια πίσω με 10 και 13 πόντους!

Η ομάδα λοιπόν, ξαφνικά, σα να έπαθε μπλακ άουτ και χωρίς εξήγηση παρουσίασε σοβαρά νεκρά διαστήματα. Ταυτόχρονα είχε πάντα πρόβλημα στο σέντερ και όπως είχαμε επισημάνει, όταν ο Γκιστ δεν ήταν καλά, έχανε εκτός έδρας. Και φυσικά ρόλο παίζει και το τρίποντο. Χωρίς αυτό η ομάδα έχει πρόβλημα.

Στο Μπάμπεργκ είχε 5/21 και έχασε με 20 όπως και στην Χίμκι που είχε μόλις 7/25. Και με την ΤΣΣΚΑ στην ήττα είχε 6/28 τρίποντα. Όλα αυτά δείχνουν ότι καλώς ή κακώς,το τρίποντο είναι το κλειδί των πρασίνων φέτος. Μέσα σε όλα υπάρχει και μια ακόμα εξήγηση. Το ντεφορμάρισμα Ρίβερς παίζει ρόλο, καθώς παράλληλα ντεφορμαρίστηκε και ο Παναθηναϊκός μιας και ο Αμερικανός είναι ο κορυφαίος του σκόρερ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Ο Πασκουάλ αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα του με το οκ της διοίκησης και τελικά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο Ισπανός τεχνικός με καθυστέρηση αποφάσισε να πάρει ψηλό μιας και ο Γκιστ ήταν μόνος ουσιαστικά. Και πήρε τον άτεχνο Πέιν που έχει αθλητικά προσόντα, αλλά και πολλές ιδιορρυθμίες και δεν δείχνει να πιάνει τα... γράμματα της ομάδας.

Το μεγάλο θέμα είναι, όμως, η απόκτηση του Τζέιμς που έφερε μπέρδεμα. Είχαμε επισημάνει όταν πρωτοακούστηκε ο Αμερικανός να επιστρέψει, ότι θα είναι λάθος. Στη συνέχεια, όμως, καθώς ο Λοτζέσκι ήταν μόνιμος σχεδόν τραυματίας και ο Ντένμον ένα ματς παίζει και τέσσερα είναι... αόρατος, φάνηκε η ανάγκη απόκτησης παίκτη.

Προτιμήθηκε ο Τζέιμς που ήξερε τα συστήματα και ήθελε να γυρίσει. Πέρυσι, όμως, όλοι σχεδόν συμφωνούσαν ότι είναι ...ευχή και κατάρα καθώς παίζει μπάσκετ αλάνας. Φέτος είπαμε ότι δεν ταιριάζει με τον Καλάθη για πάνω από 5-6', καθώς θέλουν και οι δύο την μπάλα στα χέρια. Και ότι θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη διαχείριση. Γιατί αλλιώς θα μπλέξει όλη η χημεία. Και έτσι ακριβώς έγινε.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Ο Πασκουάλ έκανε πολλά λάθη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βαριά λάθη για την κλάση του. Καταρχήν ακύρωσε όλη την περιφέρειά του στην ουσία δίνοντας 30' χρόνο στον Τζέιμς με το που ήρθε. Είναι σαν να λέει ότι όσοι έπαιζαν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ότι χρειαζόταν ένας παικταράς και αυτός είναι ο Τζέιμς!

Ακύρωσε δηλαδή όλη την ομάδα του σχεδόν δίνοντας τα κλειδιά σ' ένα νεοφερμένο παίκτη. Επίσης, εδώ υπάρχει το θέμα Παππά που είναι και πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό. Ο Παππάς βρήκε το δρόμο του,έφερε μεγάλες νίκες με ηγετικές εμφανίσεις και ειδικά όταν η μπάλα έκαιγε και με την άφιξη Τζέιμς παραγκωνίστηκε.

Καταρχήν ο Παππάς είναι παίκτης ψυχολογίας και πλέον κινδυνεύει να χαθεί. Όμως ήδη χάνει χρόνο καθώς στη Μόσχα έπαιξε μόλις 12' και έμεινε άποντος με 0/3 σουτ και με τον Ολυμπιακό 14' με 0/4 σουτ και μια βολή!

Άρα κινδυνεύει να χαθεί και ο Παππάς πάνω που άρχισε να αναδεικνύεται σε ηγέτη της ομάδας. Ο Τσάβι εκτέθηκε μάλιστα καθώς δεν έβαλε τον Θανάση που ήταν ο καλύτερος αμυντικός του.

Μάλιστα στην Πάτρα με τον δυνατό Προμηθέα ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους. Ο Ντένμον από την πλευρά του ήταν ο καλύτερος με 3 τρίποντα στη Μόσχα και έμεινε εκτός -κακώς- 12αδας στο ντέρμπι. Καπάκι στην Πάτρα βάζει 7/8 τρίποντα και εκθέτει τον Τσάβι καθώς δεν αφήνεις έξω έναν παίκτη ημέρας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε αλλά έμπλεξε. Στην Μαδρίτη θα παίξει το πλεονέκτημα της έδρας καθώς αν κερδίσει θα ελπίζει βάσιμα. Όμως, έχει σημαντικότερα θέματα να λύσει όπως η χημεία του.

Ο Τζέιμς... μπερδεύει την ομάδα. Θα πρέπει καταρχήν να μην χαθεί ο Παππάς. Στην συνέχεια ο Τζέιμς να μπει σε καλούπι ή να αποδεχθεί, καθώς αυτό δεν είναι εύκολο, να παίζει δύο οκτάλεπτα και ειδικά χωρίς τον Καλάθη μαζί.

Να επιστρέψει στο ρόλο του στην άμυνα ο Θανάσης και να γίνει καλύτερος στο "διάβασμα" του παιχνιδιού ο Πέιν. Η ομάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει στιλ. Το τρίποντο θα είναι το κλειδί της πάντως. Και θα πρέπει να δώσει ανάσες στον Γκιστ και να βάλει μερικά plays με όρια και κανόνες με τον Τζέιμς.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά η ομάδα θα κάνει μεγάλες νίκες και κακές ήττες και παρά την ενίσχυση από το καλοκαίρι, η χρονιά θα πάει για χαμένη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK