Έδρα μεν, αλλά....

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα πλάνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και Αργύρη Πεδουλάκη ενόψει του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ και αφήνει όλα τα δεδομένα ανοιχτά.

Έδρα μεν, αλλά....

Τα ντέρμπι "αιωνίων" συνεχίζονται την ώρα που οι τόνοι ανεβαίνουν. Κάτι με την διαιτησία του ΟΑΚΑ που έχουν παράπονα και οι δύο, κάτι με την ένταση από τα δύο break, κάτι με τον κόσμο που όσο πλησιάζουμε στην κούπα αρχίζει και θέλει να πάρει μέρος και αυτός.

Όλα αυτά με φοβίζουν, γιατί ίσως δεν συνεχιστούν οι καλές συνθήκες που είδαμε για τα δεδομένα μας σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Πάμε στο αγωνιστικό.

Θα δούμε και 3ο break;

Είχαμε ήδη δύο breaks, Μπορεί να γίνει και τρίτο από τη στιγμή που για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε δύο σπασίματα; Όλοι θα πουν όχι, αλλά ας κρατήσουμε και ένα μικρό καλάθι.

Από την μια ο Ολυμπιακός είναι εκεί που ξεκίνησε, σαν φαβορί, πιο γεμάτος και φρέσκος σε ενέργεια. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει να λέει ότι κέρδισε πιο καθαρά ουσιαστικά από το 81-83 στο ΣΕΦ καθώς ήταν καλύτερος φανερά και ότι αν και κακός στο ΟΑΚΑ έχασε με ένα τυχερό καλάθι στο μηδέν και με παράβαση! Όπως θέλει τα ερμηνεύει ο καθένας.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποστάσεις των δύο ομάδων είναι μικρές και η ομάδα του Πεδουλάκη έχει χειριστεί καλύτερα τα ματς. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι πιο γεμάτος αν συνυπολογίσουμε ότι οι "πράσινοι" δεν έχουν 3αρι, δύο βασικοί του πυλώνες οι Διαμαντίδης και Φώτσης είναι γερασμένοι και ότι έχουν παίκτες βασικούς όπως ο Ραντούλιτσα εκτός πλάνου και ομάδας.

Ο Ολυμπιακός σαφώς έχει προβάδισμα και λόγω έδρας. Πολύ δύσκολα θα την χάσει 2η συνεχόμενη φορά αν και έχουμε εξηγήσει γιατί πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι έδρες δεν είναι πανοπλία. Συνεπώς μην αποκλείουμε τίποτα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Clasico.

ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ "ΣΦΑΙΡΟ" ΚΑΙ ΑΡΤΖΙ

Μπορεί να δούμε διαφορετικά πράματα; Δεν το αποκλείω να δούμε κάποιες μικροαλλαγές. Το παράδοξο είναι ότι θεωρητικά ο ΠΑΟ ευνοείται από χαμηλό σκορ και ο Ολυμπιακός από υψηλό και στην πράξη και στα δύο ματς έγινε το αντίθετο! Ο Πεδουλάκης έχει χειριστεί καλύτερα τα παιχνίδια στους πάγκους και το ερώτημα είναι τι μπορεί να αλλάξει στην 3η αναμέτρηση του ΣΕΦ.

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πάλι θα παίξει καλύτερη άμυνα και θα προσέξει πολύ το τρίποντο του αντιπάλου του, δεν θα δώσει πολλά ελεύθερα σουτ και θα προσέξει περισσότερο ειδικά σε σχέση με το πρώτο ματς τον Καλάθη, δεν θα τον προκαλεί.

Φυσικά θα παίξει πάλι με αλλαγές στα πικ εν ρολ, θα επιδιώξει πάλι να φθείρει τον Γκιστ γρήγορα με την τρομερή φόρμα του Πρίντεζη και να χτυπήσει με τα 3αρια του στην αδυναμία των "πρασίνων".

Θα επιδιώξει επίσης να διαχειριστεί καλύτερα την περιφέρεια καθώς έχει δει ότι με Σπανούλη-Μάντζαρη μαζί έχει πρόβλημα τεράστιο στην άμυνα και δύσκολα θα χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα (στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο μέρος έπαιξαν ελάχιστα μαζί στην ίδια πεντάδα).

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι πρέπει να βρει νέα κόλπα. Λογικά ο Χαραλαμπόπουλος που παρά την απειρία του και την ατολμία του στην επίθεση πάει πολύ καλά στην σειρά, δεν θα ξεχαστεί από τον Πεδουλάκη όπως στο δεύτερο μέρος του ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Το πρόβλημα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι το μαρκάρισμα του Πρίντεζη, που σε ένα κλειστό ματς στο ΟΑΚΑ είχε το 35% σχεδόν των πόντων, το 1/3 δηλαδή μόνος του! Αν βάζει τον Γκιστ πάνω του έχει τεράστιο πρόβλημα στο σέντερ που ο άπειρος Χάντερ και ο τρομακτικά αδύναμος αμυντικά αλλά και με κακή ψυχολογία Ραντούλιτσα δεν είναι για πάνω από 15'.

Έχω την αίσθηση ότι ο Άρτζι θα πάρει ρίσκο. Ταμπούρι και άμυνα χώρων και "πάρε όσα σουτ θέλεις Ολυμπιακέ από μακρυά". Δεν θα περιμένει πολλά από τους ντεφορμέ και αδύναμους αμυντικά και εκτός έδρας Ραντούλιτσα και Ουίλιαμς, αλλά καθώς δεν του βγαίνουν και τα κουκιά θα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο.

Γκιστ στο "4" πολύ ώρα, Χαραλαμπό στο "3" και Παπαγιάννης ένα δεκάλεπτο στο "5" και μετά εναλλαγές. Φώτσης-Γκιστ μαζί με τον δεύτερο στο σέντερ και λίγο Χαραλαμπό στο 4αρι για να βγουν οι χρόνοι. Και θα στηρίξει πολλά στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και στα τρίποντα σουτ από Φώτση-Φελντέιν.

Πάντως και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα επιθετικά για τον Παναθηναϊκό με τις λίγες λύσεις. Θα πρέπει να έχει πάλι πάνω από 8-10 τρίποντα στο ΣΕΦ για να μείνει ζωντανός. Δεν έχει χει πολλά plays και ασφαλώς θα περιμένει λύσεις στην επίθεση από τον Παππά που βρίσκει πλέον πατήματα και ρυθμό με τον νέο του προπονητή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρίντεζης MVP, Διαμαντίδης-Σπανούλης οι χειρότεροι
Μην "παγιδευτεί" με Σπανούλη ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK