Οι προβληματισμοί για το 2-1 και το μέλλον της σειράς

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί το πώς έγινε το 2-1 στο ΣΕΦ και καταγράφει τα δεδομένα για το μέλλον της σειράς

Οι προβληματισμοί για το 2-1 και το μέλλον της σειράς

Ματσάρα πάλι λοιπόν. Με πολλά πράματα να έχουμε να γράψουμε. Πάρα πολλά. Και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Καταρχήν είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Κακή η κουβέντα για τη διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τη διαιτησία, αλλά έχουμε πει ότι τα ίδια φωνάζει και στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και εν πάση περιπτώσει δεν ασχολούμαι με τους ρέφερι εκτός αν έχουν γίνει όργια...

Αλλιώς στο video υπάρχουν άπειρες φάσεις μετά να πούμε λάθος, έγκλημα, μπλα μπλα... Αλίμονο αν μένουμε σε αυτά που ψάχνουν άλλοθι οι άρρωστοι οπαδοί και μερικοί πρωταγωνιστές για να δικαιολογήσουν το επόμενο συμβόλαιο ή μην χάσουν τα λεφτά τους. Η διαιτησία δεν έκρινε το ματς, ήταν γενικά καλή όπως σε όλη την σειρά και πάμε παρακάτω.

Ο Παναθηναϊκός παίζει σε όλη την σειρά -βάση δεδομένων- καλύτερα, αλλά είναι πίσω στο σκορ. Και στο ΣΕΦ πήγε πάλι σε υψηλό σκορ σχετικά και ήταν καλύτερος στο σύνολο της αναμέτρησης, αλλά έχασε τελικά δίκαια. Και αυτή είναι η πίκρα του. Και πάλι είδαμε ότι οι έδρες -έχοντας αναλύσει τους λόγους- δεν είναι πια φόβητρα και από το μεσημέρι του αγώνα, είπαμε μην αποκλείουμε τίποτα και πάλι όλα είναι ανοιχτά, αν και σαφώς το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός πλέον.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά, ήταν αγχωμένος αλλά μίλησε στο τέλος. Εκεί που αυτοκτόνησε ο ΠΑΟ ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, αλλά ο ΠΑΟ αντέδρασε και έκανε πολλά σερί γενικά που πρέπει να προβληματίσουν τον προπονητή του. Το 8-2 έγινε 11-19, με ένα 3-17, με τον Παπαγιάννη και τον Χαραλαμπόπουλο μαζί, με τον πρώτο να είναι η έκπληξη παίρνοντας πολύ χρόνο με τρομερή παρουσία και δικαιώνοντας μας για την εκτίμηση, ότι αυτή πρέπει να είναι η έκπληξη του Πεδουλάκη.

Ο Ολυμπιακός με Σπανούλη-Μάντζαρη μαζί ήταν τραγωδία στην άμυνα με τον ΠΑΟ να χτυπά με εύκολα τρίποντα. Ο Πεδουλάκης ξεκούραζε τον Γκιστ στην 1η περίοδο, αλλά δεν είχε λύση για τον Λοτζέσκι που με 11π. το γύρισε μόνος σε 22-21, όταν είχε εκτός τους δύο (Σπανούλη-Μάντζαρη ). Και πέρασε με 39-35 για να πάθει καθίζηση στο τέλος και να βρεθεί πίσω με 39-44, έχοντας δεχθεί 44 ολόκληρους πόντους στην έδρα του, αφού διάβαζε το ματς και ποστάριζε με Χαραλαμπό-Διαμαντίδη, είχε λύσεις με Καλάθη-Φελντέιν και ο Σπανούλης είχε μηδέν δημιουργία (0 ασίστ).

ΕΤΣΙ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ο Πεδουλακης είχε πάρει την μάχη των πάγκων και ο ΠΑΟ βρέθηκε και μπροστά με μικρές διαφορές όταν δέχθηκε μόλις 7π. σε 10''(52-52 και 59-66 στο 35') που ο Ολυμπιακός πνίγηκε στο άγχος. Και εκεί κρίνεται το ματς, με το 59-66 στο 35'. Ο Ολυμπιακός με κακό από την κούραση τον Πρίντεζη, τον χάνει κιόλας με τραυματισμό. Ιδανικές συνθήκες για τον Παναθηναϊκό που όμως κολλάει στο σκορ και ο "Άρτζι" δεν κάνει τίποτα! Ο Διαμαντίδης έχει σκάσει, χάνει βολές και λέι απ και δεν τον βγάζει να βάλει λίγο τον Χέινς για την άμυνα.

Ο Ουίλιαμς είναι εκτός κλίματος, αλλά με κακό τον Παππά, έπρεπε να πάρει χρόνο να πάρει βολές. Βγάζει και τον Χαραλαμπόπουλο που με το ύψος ποστάριζε και αλλάζει το ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει κολλήσει, έμεινε από δυνάμεις, δεν έχει πόδια. Ο Πεδουλάκης θέλει τους έμπειρους αλλά δεν βλέπει ότι το +7 με 5' έτσι δεν λέει κάτι. Ίσως υποτίμησε εκεί τον Ολυμπιακό εκτιμώντας ότι με κακό Χάντερ και χωρίς Πρίντεζη θα παίξει γιουρούσια με τρίποντα. Ο Παπαπέτρου στο "4" με 5 καθοριστικούς πόντους γυρίζει το ματς με 64-66 στο 37' και εκεί φαίνεται ότι αλλάζει η ιστορία...

Μόλις καπάκι χάνει τις βολές ο -χωρίς δυνάμεις- Διαμαντίδης, λέω "τέλος ο ΠΑΟ". Ο Σπανούλης με βολές και δύο μεγάλα τρίποντα, καθώς και ο Γκιστ που έβγαινε πάνω του ήταν χωρίς δυνάμεις, καθαρίζει το ματς με ένα τρομερό 12-2 και την βόμβα για το 74-68. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί καν να σουτάρει στο τέλος, καθώς δεν έβαλε φρεσκάδα και χάνει την ευκαιρία με τον Καλάθη να αποβάλλεται στο 38', όταν όλα είχαν κριθεί και ενώ έχανε από την κούραση μαζεμένες βολές στο τέλος.

ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 35'

Ο Πεδουλάκης κάνει ένα τέλειο κοουτσάρισμα για 35' και στο τέλος έπαιξε λάθος εντελώς, καθώς φοβήθηκε νομίζω. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά, δεν είχε άλλη επιλογή χωρίς Πρίντεζη, από τα τρίποντα που θα έπαιρνε αναγκαστικά ο Σπανούλης και δικαιώθηκε. Ο Πεδουλάκης θα έπρεπε να του βάλει μια βδέλλα πάνω, να θωρακίσει τα μπασίματα καθώς δεν έιχε παίκτη μέσα στην ρακέτα ο Ολυμπιακός να απειλήσει και να ρισκάρει αν βάλει ο αγχωμένος αντίπαλός του 3-4 τρίποντα στο φινάλε. Σαφώς όμως ο Πεδουλάκης έχει μεταμορφώσει τον Παναθηναικό.

Ακούω για το ρόστερ. Μπήκαν στην ομάδα Χαραλαμπόπουλος-Παπαγιάννης και ο Παππάς στην θέση του Ουίλιαμς βασικά. Άρα στην ουσία δεν μίκρυνε το ρόστερ επειδή έμειναν εκτός πλάνου Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα που δεν ταιριάζουν και καθόλου με την φιλοσοφία Άρτζι. Το κέρδος του ΠΑΟ είναι οι μικροί του. Σε ένα καυτό ντέρμπι έπαιξαν 15' και πάνω και ήταν εξαιρετικοί διαβάζοντας το ματς σαν 30αρηδες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να στηριχθεί την νέα σεζόν σε Καλάθη-Γκιστ στο 1-4 και Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη σε 3-5 για να κτίσει και για το μέλλον. Ξεκάθαρα πράματα. Άλλωστε με τον Πεδουλάκη βάζει και 44π. εκτός έδρας στον Ολυμπιακό στο ημίχρονο χωρίς να παίρνει τίποτα απολύτως από Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα.

ΝΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό το φαινόμενο πρέπει να προβληματίσει στα μέγιστα τον Σφαιρόπουλο, καθώς μιλάμε για μια ομάδα δομημένη και γαλουχημένη στο στιλ αυτό. Είναι σημαντικό πάντως ότι γυρίζει τέτοιο ματς χωρίς Πρίντεζη και με τέτοιο άγχος στο φινάλε και μάλιστα καθαρά. Αλλά θα κάνει τα ίδια ο Σπανούλης αν πάμε σε 5η αναμέτρηση; Θέλει βελτίωση ο Ολυμπακός. Και φυσικά ο Σφαιρόπουλος πρέπει να δει πάλι αυτό που λέμε καιρό. Με 13΄τον Μάντζαρη στο ημίχρονο τρώει 44π. Με μόλις 5' αυτόν μέσα τρώει 28 στο δεύτερο. Μαζί με τον Σπανούλη και οι δύο είναι μαύρη τρύπα... Ο Ολυμπιακός έχασε μάλιστα 12 βολές. Μπορεί να το πληρώσει ακριβά σε πιθανό 5ο ματς.

Κορυφαίος ο Σπανούλης και ας μην είχε δημιουργία. Ο Παπαπέτρου πολύ καλος. Ανύπαρκτος ο Μάντζαρης αλλά και ο Μιλουτίνοφ. Με το μυαλό αλλού ο Χάντερ. Εξαιρετικός ο Λοτζέσκι που πήγε πολύ ώρα και στο "2". Μάχες ο Στρόμπερι. Ο Πρίντεζης χωρίς δυνάμεις. Μαχητής ο Αγραβάνης, κακός ο Παπανικολάου.

Ο ΠΑΟ κόλλησε με μόλις 6/23τρ. καθώς στο δεύτερο μέρος έχασε πολλά ελεύθερα. Συγκλονιστικός ο Παπαγιάννης όπως και ο Χαραλαμπόπουλος που διάβαζε τέλεια τα μις ματς στις αλλαγές των σκριν.Αστοχος ο Φελντέιν, χάθηκε ο Φώτσης που έκανε μόλις 3 σουτ σε 31'! Χωρίς δυνάμεις ο Γκιστ έσκασε και δεν έβαλε καν σουτ. Ουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ έπαιξαν ελάχιστα, όλοι μαζί 7'! Μιλάμε για τις τρεις μεταγραφές του χειμώνα! Ο Διαμαντίδης κλατάρησε λογικά στα 36 του, κακός ο Παππάς. Ο Καλάθης πολύ καλός, αλλά κουράστηκε στο τέλος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα αλλά όλα είναι ανοιχτά. Ο ΠΑΟ θα έχει άγχος στο ΟΑΚΑ αλλά θα βρει και χωρίς τον Πρίντεζη μάλλον και στα δύο ματς τον Ολυμπιακό. Συνεπώς μπορεί να κάνει το 2-2 και να πάει σε 5ο στο ΣΕΦ που θα έχει τύχη σοβαρή χωρίς τον Πρι στους "ερυθρόλευκους" και ας έχει θέματα και αυτός να λύσει. Αλλά έδειξε ότι μπορεί. Βέβαια ο Ολυμπιακός μπορεί να σουτάρει καλά στο ΟΑΚΑ χωρίς άγχος.Ομως βλέπω μάχη μπροστά μας και ο καλύτερος ας κερδίσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-72
Σε έκσταση οι Αγγελόπουλοι: Το high-5 στο φινάλε στο ΣΕΦ!
ΞΕΣΠΑΣΕ ο Πεδουλάκης, έξαλλος με τη διαιτησία: "Το πήραμε το μήνυμα!"
Σφαιρόπουλος: "Ο Πεδουλάκης δημιουργεί εντυπώσεις για το επόμενο παιχνίδι"
Σφαιρόπουλος: "Ο Πεδουλάκης δημιουργεί εντυπώσεις για το επόμενο παιχνίδι"
Π. Αγγελόπουλος: "Για ποια διαιτησία μιλάνε; Οι ίδιοι λένε για το σερί που δέχθηκαν στο τέλος"
Φόβοι για σοβαρή ζημιά στο πέλμα του Πρίντεζη
Το σόου του Σπανούλη στο φινάλε στο ΣΕΦ
Απάντηση Παναθηναϊκού σε Π. Αγγελόπουλο
Τάσος Μαγουλάς: Ο ένας (Σπανούλης) νίκησε τους πέντε
Ρήγας Δάρδαλης: Ο τελικός της... πλάτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK