Ο Ιβάν... εξυγίανε Μελισσανίδη, Αλαφούζο!

Ο διευθυντής σύνταξης του Contra.gr Σταύρος Γεωργακόπουλος θυμάται την περιβόητη συμμαχία ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για την "κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου" και καταλήγει σε μια κούπα που για να την πάρει ο Σαββίδης σφάχτηκαν στο γόνατο... παλικάρια και ανταγωνιστές!

Ο Ιβάν... εξυγίανε Μελισσανίδη, Αλαφούζο!

«Δικό μας είναι και πάμε να το πάρουμε». Αυτό ήταν το σύνθημα από Θεσσαλονίκη μεριά τις τελευταίες ημέρες. Η ηγεσία του ΠΑΟΚ, μπαμπάς και γιος Σαββίδης δηλαδή, το έλεγαν οι άνθρωποι. Και το πήραν! Με... σφαγμένους στο γόνατο Παναθηναϊκό (στον ημιτελικό), ΑΕΚ (στον τελικό), μαζί με κάποιους οπαδούς, αφού στην... Champions League διοργάνωση του Βόλου βγήκαν ακόμη και μαχαίρια!

Αλήθεια, κάπως έτσι «φαντάζονταν» τη «συμμαχία» για την περίφημη... κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι εμπνευστές της; Ο Γιάννης Αλαφούζος ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει το στεγνό καθάρισμα της ομάδας του στην Τούμπα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραδέχθηκε ότι δεν είχε πρόβλημα να το «σηκώσει» ο ΠΑΟΚ, αν ήταν καλύτερος, αλλά όχι με γκολ... τρία μέτρα οφσάιντ όπως δήλωσε σκασμένος στο φινάλε.

Μεταξύ μας, κανένας δεν θα είχε, σε τελική ανάλυση, πρόβλημα να πάρει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο. Καλή ομάδα έχει, καλούς παίκτες, διψασμένο κόσμο. Όχι, όμως, με το «έτσι θέλω». Ο Σαββίδης σε αντίθεση με τους άλλους δύο «συμμάχους» έχει ρίξει τα περισσότερα λεφτά τα τελευταία χρόνια. Κάτι που έχει παραδεχθεί ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι «Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Φαντάζομαι, ωστόσο, ότι η μέρα που πέρασε δεν ήταν η «καλύτερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο», αυτή που είχαν ονειρευτεί οι εμπνευστές της «συμμαχίας», μέσα κι έξω από το γήπεδο. Με αλεξίπτωτο να προσγειωθεί κάποιος σήμερα στην Ελλάδα μια ματιά στα εξώφυλλα των εφημερίδων και στα πρώτα θέματα των ιστοσελίδων φτάνει για να καταλάβει τι έγινε...

«Όλα... οφσάιντ», «Ντρόπαιο», «τελικός ντροπής», «φαρ-ουέστ», «ζούγκλα», «αίμα, βία και νοθεία», είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικούς τίτλους! Το ακόμη χειρότερο, βέβαια, δεν είναι ότι ο τελικός κρίθηκε με ένα γκολ οφσάιντ. Ούτε ότι και στους ημιτελικούς έγιναν όργια (σ.σ. για να μην ξεχνιόμαστε και ο Ολυμπιακός φωνάζει για το γκολ-χέρι του Πατίτο στο Φάληρο).

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάνουν όλοι το... σταυρό τους που δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Ακόμη και μπαρουτοκαπνισμένοι ρεπόρτερ παραδέχονται ότι αυτό που αντίκρισαν στις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους χούλιγκαν τους έκοψε την ανάσα. Στα αυτιά και το μυαλό μου γυρίζει ακόμη η ατάκα του έμπειρου ρεπόρτερ ΑΕΚ, Βαγγέλη Αρναούτογλου να λέει στον αέρα του Sport24 radio 103,3 ότι «με όσα είδα, ειλικρινά, δεν θα ήθελα να πάει ποτέ το παιδί μου στο γήπεδο...».

Αλήθεια οι επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ που υπόσχονταν τελικό που θα γράψει ιστορία είναι ακόμη στις θέσεις τους; Ο κ. Δρόσος που έβγαζε φωτογραφίες με Σαββίδη-Μελισσανίδη λίγες ώρες πριν από τη σέντρα για τη... λεζάντα, όλα καλά; Υπερήφανος; Ο Αλέξης Τσίπρας που φέρεται να πίεσε αφόρητα τον Γιώργο Βασιλειάδη να συναινέσει για να διεξαχθεί ο τελικός-έκτρωμα, παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις του Υφυπουργού, το μετάνιωσε ή όχι ακόμα;

Όταν ο άνθρωπος που παίρνει την ευθύνη γι’ αυτό το «αιματοκύλισμα» (σ.σ. περισσότεροι από 50 οι τραυματίες σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) είναι μια... γυναικολόγος που ζήτημα είναι αν έχει παρακολουθήσει ποτέ ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξει «τερατογένεση».

Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποια θα είναι η συνέχεια. Τι εξελίξεις θα έχουμε στα «μέτωπα» της «συμμαχίας», της «εξυγίανσης», της «κάθαρσης», της διαιτησίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι από τη χθεσινή διαδικασία απουσίαζε ο συνήθης ύποπτος Ολυμπιακός. Αυτός που «φταίει για όλα». Ο σύλλογος που τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές ποινής για «λεκτικό προπηλακισμό» και «απώθηση»!

Στο Βόλο και τον τελικό, βέβαια, για τη διοργάνωση του οποίου «ηγήθηκε» και... εγγυήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος (σ.σ. ήταν μέσα στο γήπεδο ακόμη και για να υποδεχθεί τον Ιβάν Σαββίδη στην εντυπωσιακή του άφιξη με ελικόπτερο), ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε καρτούν και Μίκι Μάους όσους είχαν επιφυλάξεις, ζήσαμε μεγάλες στιγμές! Τέτοιες που δεν θα ξεχαστούν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τελικό που θα γράψει ιστορία υποσχέθηκαν και τουλάχιστον σε αυτή τη «δέσμευση» ήταν συνεπείς! Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία...

Υ.Γ.: Αλήθεια ποιος δεν ήθελε να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ το μοναδικό γήπεδο (σ.σ. μαζί με το «Καραϊσκάκης») που πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας;

Υ.Γ.2: Πόσο εμπνευσμένη ήταν η πρωτοβουλία Βρύζα να χειροκροτήσουν οι παίκτες των δύο ομάδων τους «υπέροχους» λαούς όταν έχουν προηγηθεί μαχαιριές, καρεκλοπόλεμος, μάχες με στειλιάρια, μαδέρια, ζώνες κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους;

News 24/7

24MEDIA NETWORK