Ποιος και γιατί έχρισε αρχηγό τον Ρέτσο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει ποιος αποφάσισε να πάρει το περιβραχιόνιο ο 18χρονος άσος, ο οποίος δοκιμάστηκε ως αμυντικός μέσος και σχολιάζει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Οι δύο όψεις του νομίσματος για τους πιτσιρικάδες, η επιμονή στον άσφαιρο Καρντόσο και η υπερβολή που δεν κάνει καλό...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πολλοί περίμεναν, σύμφωνα με τη δοκιμή στην προπόνηση της Τρίτης ότι ο Παναγιώτης Ρέτσος θα αγωνιζόταν βασικός κόντρα στον Ατρόμητο και μάλιστα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ουδείς, ωστόσο, είχε φανταστεί ότι ο 18 ετών και πέντε μηνών πιτσιρικάς θα φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Κάποιοι πίστεψαν ότι η κίνηση να φορέσει -το πιο νέο παιδί της ενδεκάδας, αλλά και του ρόστερ- το περιβραχιόνιο, είχε συμβολικό χαρακτήρα, λόγω και της -θλιβερής- επετείου της “Θύρας 7”. Άλλοι σκέφτηκαν ότι ο νεαρός άσος επιλέχθηκε επειδή είναι πολλά χρόνια στην ομάδα ως μέλος των τμημάτων υποδομής.

Η αλήθεια είναι πως ο Ρέτσος χρίστηκε "κάπτεν", μετά από προσωπική απόφαση του Πάουλο Μπέντο! Όπως σε προηγούμενα παιχνίδια έχουν φορέσει το περιβραχιόνιο ο Μποτία, ή ο Μπουχαλάκης, αυτή τη φορά ο Πορτογάλος κόουτς επέλεξε τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Θέλησε, προφανώς με αυτό τον τρόπο να του δείξει πόσο τον πιστεύει και να του ανεβάσει την ψυχολογία, λόγω και της απόφασης να τον χρησιμοποιήσει στη θέση του... Μιλιβόγεβιτς. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαιρέτησαν την τολμηρή απόφαση του κόουτς. Υπήρξαν, όμως και άνθρωποι κοντά στην ομάδα που έλεγαν ότι ο Ρέτσος είναι ακόμη πολύ μικρός για να πάρει μια τέτοια ευθύνη κι ότι το βάρος είναι τεράστιο... Κι όπως φάνηκε τα πόδια του ήταν μάλλον βαριά από το άγχος.

Συζητήθηκαν, επίσης, για μία ακόμη φορά, οι επιλογές του προπονητή να ρίξει στη... φωτιά όχι έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε νεαρούς άσους, καθώς στους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο, Νικολάου, θα πρέπει να προστεθεί και ο 21χρονος Βιάνα! Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλή απόδοση, προσπάθησαν πολύ, αλλά δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ούτε το ειδικό βάρος, ούτε την εμπειρία για να "καθαρίζουν" τόσο κρίσιμα παιχνίδια.

ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

Ο Μανθάτης που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε, αν εμφανιζόταν λίγο πιο προσεκτικός ή λίγο πιο "ψημένος" στην τελική προσπάθεια (ασίστ, τελείωμα) θα μπορούσε να έχει δώσει ή να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Δεν είναι εύκολο για ένα 19άχρονο παιδί να τα κάνει όλα σωστά... Κάτι αντίστοιχο ισχύει σε γενικές γραμμές και για τον Ανδρούτσο, ο οποίος, επίσης, τα πήγε πολύ καλά και άφησε για μία ακόμη φορά υποσχέσεις.

Σχετικά με τον νεαρό Νικολάου, η εικόνα του στο παιχνίδι ήταν πολύ καλή, αλλά ένα λάθος που οδήγησε στο χαμένο τετ α τετ του Λε Ταλέκ, λίγο έλειψε να... μουτζουρώσει όλη την προσπάθεια. Με άλλα λόγια, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μία είναι σημαντικό αυτά τα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του Ολυμπιακού να παίρνουν ευκαιρίες για να αναδείξουν το ταλέντο τους, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές... Ιδιαίτερα σε παιχνίδια με μεγάλη κρισιμότητα, όπως ο προημιτελικός με τον Ατρόμητο. Θα ήταν καλύτερα οι νέοι να παίρνουν ευκαιρίες, αλλά όχι όλοι μαζί στην ενδεκάδα. Ένας ή δύο κάθε φορά θα ήταν, πιθανότατα, μια πιο συνετή επιλογή και θα περιόριζε πολύ το ρίσκο...

Όσο για τον Καρντόσο, η επιμονή του Μπέντο στη χρησιμοποίησή του, πλέον δεν του κάνει καλό. Έχει πάρει γύρω στις 20 συμμετοχές και παρότι προσπαθεί, η γκίνια και η αστοχία του δεν έχει ταίρι. Χάνει ευκαιρίες για γκολ που δεν χάνονται. Για τρίτο παιχνίδι Κυπέλλου σημάδεψε το... δοκάρι. Μπάλα ξέρει, ποιότητα έχει, η εμπειρία ξεχειλίζει, παίζει για την ομάδα κι όχι για τον εαυτό του, αλλά αν δεν σε... πάει και η μπάλα, δουλειά δεν γίνεται. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνει εκτός για κάποια ματς, να καθαρίσει το μυαλό του και να του δοθεί ξανά μια ευκαιρία προσεχώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χωρίς γκολ Ολυμπιακός και Ατρόμητος και τώρα... ντέρμπι
Ρέτσος, ο πιο νέος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού
Γιατί ο Ρέτσος έγραψε ιστορία

News 24/7

24MEDIA NETWORK