Γι' αυτό τους... πήρε και τους σήκωσε

Η οργίλη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει λογική. Εγινε πρωτίστως για τον κόσμο, ήταν μία αρχηγική υπενθύμιση πως είναι εδώ και δεν θα αφήσει κανέναν να τσαλαπατά την αξιοπρέπεια του Ολυμπιακού. Τώρα αυτό που απομένει είναι η οργή του να μετουσιωθεί σε... μεταγραφές. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάθε μήνυμα ή ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη γίνεται, πρωτίστως, για να ηρεμήσουν τα πλήθη. Λογικό. Οταν έχει προηγηθεί στραπάτσο ο κόσμος χρειάζεται μία τονωτική ένεση, μία υπενθύμιση ότι ο διοικητικός ηγέτης είναι εδώ, τα βλέπει όλα αυτά και θα αναλάβει δράση.

Τα όσα μετέφερε στους ρεπόρτερ η πλευρά του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ ήταν η αναμενόμενη αντίδραση. Του 3-0. Στο 2-0 ίσως να μη γινόταν και τίποτα, το 3-0, όμως, ε ίναι βαρύ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Προφανώς δεν κρινόταν κάτι στους Ζωσιμάδες είτε έχανε είτε νικούσε ο Ολυμπιακός. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί για την επόμενη χρονιά, ο νέος προπονητής έχει έρθει και εδώ και κάμποσες μέρες σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Αρα με μία εμφατική ήττα ή με μία εμφατική νίκη δεν θα είχαμε κάποια διαφοροποίηση.

Ωστόσο, η οργίλη αντίδραση του Μαρινάκη και οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε είναι μία σημαντική, τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπενθύμιση προς τον κόσμο πως το εφετινό πατατράκ δεν πρέπει να επαναληφθεί. Μην ξεχνάτε πως και τις προηγούμενες σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κάποιες βαρβάτες ήττες όταν όλα είχαν κριθεί, όταν είχε "κλειδώσει" το πρωτάθλημα και όταν ερχόταν η δικαιολογημένη χαλάρωση.

Τώρα, όμως, είναι αλλιώς. Είχε αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός να κάνει τέτοια σεζόν. Ισως την πιο αλλοπρόσαλλη της τελευταίας 15ετίας. Στην οποία ακόμα κι έτσι, με κακές εμφανίσεις και τραγικά λάθη, διεκδίκησε μέχρι εκεί που μπορούσε το πρωτάθλημα. Κι αν δεν συνεχίζονταν τα λάθη από πολλές πλευρές ίσως να το διεκδικούσε μέχρι τέλους. Ναι, αυτός ο Ολυμπιακός, ο, κατά γενική ομολογία, κακός Ολυμπιακός.

Στις τελευταίες αγωνιστικές και βάσει των όσων είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε εκείνη την περίφημη επίσκεψή του στο Ρέντη, θα βλέπαμε διαφορετική ομάδα. Με νέα πρόσωπα και τις "βεντέτες" εκτός. Αν εξαιρέσουμε την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό, τα νέα πρόσωπα δεν έδειξαν κάτι. Οχι πως πρέπει να "καούν", αυτό είναι άλλη κουβέντα, αλλά δεν άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ηταν και οι συνθήκες τέτοιες.

Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Ο Μαρινάκης αντέδρασε το βράδυ της Κυριακής για την αξιοπρέπεια του Ολυμπιακού. Για την ιστορία του, για την πίκρα του κόσμου, για να μη γίνει συνήθεια η ήττα. Για να μην αντιμετωπίζεται ως "έλα μωρέ, δεν έγινε και κάτι".

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Αλλάζουν όλα. Αλλαξε ο προπονητής, αλλάζουν οι παίκτες, θα αλλάξει η ομάδα για τη νέα χρονιά. Το τελευταίο που θέλει ο Μαρινάκης και κάθε άνθρωπος μέσα στον Ολυμπιακό είναι να αλλάξει και η νοοτροπία. "Τρίζει τα δόντια" τώρα που είναι νωρίς, τώρα που χρειάζεται, τώρα που η χρονιά τελείωσε και το χαμένο πρωτάθλημα πρέπει να κλειστεί στο μπαούλο.

Εχει γραφτεί και σε προηγούμενο κείμενο. Τώρα είναι η ευκαιρία για τον ισχυρό άνδρα των "ερυθρολεύκων" να δείξει τη δύναμή του και να κλείσει σε παρένθεση το πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα που όχι μόνο θα επιστρέψει στον ελληνικό θρόνο, αλλά θα έχει συνέχεια απέναντι στους ανταγωνιστές που δείχνουν ακριβώς αυτό: έφτιαξαν ομάδες για συνέχεια, όχι "φωτοβολίδες", όχι για την "εφήμερη χαρά".

Στα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος και οργισμένος. Μένει να φανεί και στην πράξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK