Η ψύχωση, ο Γκαρσία και το... παυσίπονο

Το διπλό στη Λάρισα, η σπουδαία επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς, η περίεργη εβδομάδα που πέρασε ο Ολυμπιακός, η "Λεμονιάδα", η εσωστρέφεια, ο Οσκαρ Γκαρσία, η ψύχωση, το μέλλον και η ανάγκη να υπηρετηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανεξάρτητα με την έκβαση του εφετινού πρωταθλήματος. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ηταν μία περίεργη εβδομάδα στον Ολυμπιακό. Από την αρχή έως το τέλος. Αναπτύχθηκε μία προπονητολογία, έφυγε ο Λεμονής, ήρθε άλλος προπονητής, επέστρεψε ο Μιραλάς, πήγε με αρκετά ερωτηματικά στη Λάρισα για να παίξει την πρωτιά έχοντας να αντιμετωπίσει τους θριάμβους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ηταν όλα περίεργα. Και αντί για τη διάλυση, ήρθε ο θρίαμβος. Και ξανά μανά στην κορυφή, επέστρεψαν τα χαμόγελα, έφτασε ο Μιραλάς, από Δευτέρα αρχίζει μία καινούργια εβδομάδα. Ολα καινούργια. Με νέο προπονητή, με σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση, με άλλες να έπονται, με την πρώτη θέση να μεταφέρει το άγχος στους από κάτω. Γιατί οι από κάτω περιίμεναν, ακριβώς επειδή ήταν μία περίεργη εβδομάδα, γκέλα του Ολυμπιακού. Και κάθε γκέλα του Ολυμπιακού φέρνει εσωστρέφεια, προβληματισμό, κραυγές, το "τέλος του κόσμου".

Από τα τελευταία είχε μπόλικα μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός. Βρέθηκε στο -5, έκανε την αντεπίθεσή του, ήρθε η αλλαγή προπονητή, έκανε μία μεγάλη μεταγραφική κίνηση, παραμένει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός και το περίεργο ταιριάζουν πολύ τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Λεμονής έφυγε, Ό,τι ήταν να γραφεί και να ειπωθεί γράφτηκε και ειπώθηκε. Σωστό ή λάθος θα φανεί στην πορεία, στο τελικό ταμείο τον Μάιο. Ηταν λάθος το timing; Ηταν λάθος ο τρόπος; Τώρα πια δεν παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός, σαν οργανισμός, πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Και το μπροστά σημαίνει ότι από Δευτέρα αρχίζει ένας νέος κύκλος, μία νέα προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΛΑΝΟ

Ο Μιραλάς ήταν το παυσίπονο. Εδιωξε τους "πονοκεφάλους", σταμάτησε την "Λεμονιάδα". Η νίκη στη Λάρισα ήταν η αντιβίωση. Ο Ολυμπιακός έγινε καλά. Για την ώρα. Ενα ενδεχόμενο στραβοπάτημα στο μέλλον μπορεί να σημάνει και επιστροφή... στο παρελθόν. Ξανά κουβέντα για τα "γιατί" και τα "πως" και τα λάθη. Είπαμε, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Πάντα θα υπάρχει κάποια αφορμή για κουβέντα, για γκρίνια.

Το θέμα δεν είναι ούτε ο Λεμονής ούτε ο Μιραλάς ούτε το εμφατικό διπλό στη Λάρισα. Το θέμα είναι αυτό που γράφτηκε στο προηγούμενο σχόλιο. Να κατασταλάξει σε ένα πλάνο. Με ένα συγκεκριμένο προπονητή που θα υπηρετήσει μία γενικότερη προσπάθεια και όχι κάποιους συγκεκριμένους στόχους.

Αν ο Οσκαρ Γκαρθία ήρθε για να πάρει το πρωτάθλημα και να κριθεί από αυτό, μιλάμε για πισωγύρισμα. Αν ο Οσκαρ Γκαρσία ήρθε για να δουλέψει πάνω στο πλάνο και να τον αφήσουν να εργαστεί με την ησυχία του ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο, τότε, ναι, ο Ολυμπιακός είναι στο σωστό δρόμο.

Μία απώλεια του πρωταθλήματος δεν φέρνει την καταστροφή. Η καταστροφή έρχεται αν θεωρείς... καταστροφή το ένα χαμένο πρωτάθλημα. Η καταστροφή έρχεται αν σου γίνεται ψύχωση το σερί.

Ο Οσκαρ Γκαρθία αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και καλείται να τον κρατήσει εκεί. Αν μια ενδεχόμενη αποτυχία αποτελέσει βαρίδι στο μέλλον του στον Ολυμπιακό θα δείξει. Ηρθε, όμως, σε μία ομάδα που έδιωξε προπονητή που έκανε το -5, +1. Αυτό, για τον ίδιο, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK