Κρατάει τον... Μπεργκ της άμυνας

Φαινόταν μια χαμένη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, αλλά τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Η επικείμενη συμφωνία του τριφυλλιού με τον Ροντρίγκο Μολέδο είναι μια μεγάλη νίκη για ένα σύλλογο που είναι έρμαιο των "αρπακτικών". Και σίγουρα είναι μία τεράστια αγωνιστική κίνηση που λύνει τα χέρια στον Ουζουνίδη. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το τσουνάμι των αποχωρήσεων έφερε τσουνάμι μεταγραφών. Έτσι γίνεται στον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών. Ψυχρολουσίες πολλές. Καλές και κακές.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ και τον θόρυβο που αυτή προκάλεσε και σε συνδυασμό με τις απώλειες των Κλωναρίδη-Λέτο, οι "πράσινοι" βρέθηκαν σε έναν κυκεώνα εξελίξεων, βρέθηκαν στο "σημείο μηδέν". Δεν είναι ότι δεν υπάρχει αύριο ή ότι χάθηκε ο κόσμος επειδή έφυγαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Είναι οι συνεχόμενες "σφαλιάρες", το κλίμα απογοήτευσης και η γενικότερη ανησυχία για το επίπεδο που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός την επόμενη χρονιά.

Ο Άλτμαν και ο Κολοβέτσιος ήταν μία μικρή ανάσα... δροσιάς. Η είδηση, όμως, που επανέφερε τα χαμόγελα στους φίλους της ομάδας και σίγουρα και στον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι η επικείμενη παραμονή του Ροντρίγκο Μολέδο, την οποία αποκάλυψε στο Contra.gr ο Κώστας Γουλής.

Φαινόταν μια χαμένη υπόθεση, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως μπορεί να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα. Η Μπεσίκτας πίεζε καταστάσεις, στη Βραζιλία κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα για επαναπατρισμό του, ο ίδιος έδειχνε να μην πολυθέλει Παναθηναϊκό. Υπήρχε και αυτή η ιστορία πριν από το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ολοι άφησαν τις ελπίδες τους στις πλάτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αυτός έπρεπε να πάρει τη σκυτάλη από τον Λυμπερόπουλο και να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση ο πρώην τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ...

Η αλήθεια είναι ότι ο Μολέδο δεν είχε πρόβλημα να μείνει. Αλλά σε έναν σύλλογο που επικρατεί αμηχανία, όλα είναι ρευστά. Ποιες θα ήταν οι εγγυήσεις που θα έπαιρνε ο Βραζιλιάνος αμυντικός; Τι θα μπορούσε να τον κάνει να αλλάξει στάση;

Κι όμως όλα δείχνουν προς αίσιο τέλος. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον κορυφαίο επιθετικό του, αλλά φαίνεται πως δεν θα χάσει και τον κορυφαίο αμυντικό του. Ναι, ο Μολέδο ήταν ένας εκ των κορυφαίων της περσινής χρονιάς στον Παναθηναϊκό και σίγουρα εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος. Φάνηκε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ότι οι "πράσινοι" βρήκαν το... Χάμμερ (για να θυμηθούμε και τα παλιά) που έψαχναν. Εμπειρος, δυνατός, σχεδόν αλάνθαστος. Ηγέτης της άμυνας, ο άνθρωπος που έδινε σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Σε έναν Παναθηναϊκό αδύναμο σε πολλούς τομείς, η παραμονή Μολέδο είναι σπουδαίο πράγμα. Ειδικά όταν οι αντίπαλοι περιμένουν πάνω από το... πτώμα σου για να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Κι ο Μολέδο ήταν μία περίπτωση που θα μπορούσε να ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο νοών νοείτω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK