Ο Πούκι, ο Πρίγιοβιτς και το σεντόνι

Ο Φινλανδός που είναι ιδανική μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, οι "πινελιές" που χρειάζεται το σύνολο για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, το κίνητρο του Champions League, η κουβέντα περί πώλησης του Πρίγιοβιτς και το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Πούκι, ο Πρίγιοβιτς και το σεντόνι

Γιατί, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τον Πούκι; Μήπως θα φύγει ο Πρίγιοβιτς; Το ερώτημα πλανάται, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά ουδείς σκέφτεται το απλό. Ο "Δικέφαλος" θέλει και τον Πούκι και τον Πρίγιοβιτς. Αν ο στόχος σου είναι να φτιάξεις πρωταθληματική ομάδα και να μπεις για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League, τότε χρειάζεται και ο ένας και ο άλλος.

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΗ ΟΜΑΔΑ

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ θα μπει στο νέο πρωτάθλημα από την καλύτερη δυνατή αφετηρία. Αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο (βλέπε πώληση) έχει έτοιμη ομάδα για πρωτάθλημα. Πινελιές χρειάζεται για να τον ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο και να τον κρατήσουν όρθιο στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Μην ξεχνάτε και τούτο: αν προχωρήσει η αναδιάρθρωση που θέλει ο Γιώργος Βασιλειάδης το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι μαραθώνιος. Δύο όμιλοι των δέκα ομάδων. Δηλαδή στην πρώτη φάση 18 παιχνίδια. Μετά πάμε στη δεύτερη φάση πάλι με δύο ομίλους των 10 ομάδων. Προσθέστε ακόμη 18 αγώνες, σύνολο 36. Βάλτε μέσα το Κύπελλο, βάλτε και την Ευρώπη, το νούμερο ξεφεύγει.
Τι χρειάζεσαι γι' αυτό; Μεγάλο ρόστερ. Να βγάλεις τη χρονιά χωρίς απώλειες. Βγες εσύ, μπες εσύ χωρίς να φαίνεται η αλλαγή. Ο Τέεμου Πούκι είναι τέτοιος. Ο δεύτερος σπουδαίος φορ που ήθελε ο ΠΑΟΚ μετά τον Πρίγιοβιτς.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΚΙ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πέρυσι να τον αποκτήσει. Ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μπεργκ. Το πράγμα χάλασε, ο Φινλανδός δεν πρόκειται να μείνει στην ίδια ομάδα, θέλει το επόμενο βήμα, ένα καλό συμβόλαιο. Είναι 28, ψάχνει (και) τα λεφτά εκτός από ένα καλύτερο επίπεδο. Ψάχνει ομάδα με πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο "Δικέφαλος" είναι τέτοιος. Ιδανική στάση για τον έμπειρο στράικερ. Μπαίνει στη μάχη με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλει να παίξει στους ομίλους του Champions League, θέλει να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι: το νταμπλ.

Μην κολλάτε στα "Φινλανδός" και "Μπρόντμπι". Δεν είναι αγορά από το κάτω ράφι. Το αντίθετο. Είναι δουλευταράς, είναι ο παίκτης που θα σου κάνει 10 πράγματα μέσα στο γήπεδο, είναι η περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα δώσει +10 γκολ στον Πρίγιοβιτς.

Να γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνεται για την αγορά του. Να γιατί έχει μπει τόσο δυνατά. Να γιατί άπαντες θεωρούν πως ο Πούκι είναι αυτό που λέμε ποιοτική μεταγραφή. Προφανώς η υπόθεση δεν είναι εύκολη γιατί έχουν μπει στη μέση οι Τούρκοι, οι οποίοι πάντοτε έχουν ως "όπλο" τα λεφτά.

Αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία ο ΠΑΟΚ δεν θα την παρατήσει την υπόθεση. Μπορεί να "παίξει" σε "τραπέζι" με υψηλά ποσά, αρκεί να μην ξεφύγει το πράγμα. Εξάλλου, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πολλάκις πως όταν θέλει δεν διστάζει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Και πάμε σε αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου. Παίζει το ενδεχόμενο να υπάρξει εξέλιξη με Πρίγιοβιτς; Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αλλά ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αντίθετο; Τα 10 εκατομμύρια της ρήτρας δεν είναι πολλά για ομάδες εκτός Ευρώπης. Κίνα ας πούμε. Ή Σαουδική Αραβία. Αυτές, ναι, μπορούν, αν θέλουν, να καλύψουν το ποσό και να του "θολώσουν" το μυαλό. Το έκανε πρόσφατα η Jiane με μία εκκωφαντική πρόταση τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον ποδοσφαιριστή.

Προσωπική εκτίμηση; Σχεδόν απίθανο να υπάρξει θέμα με τον "mr.goal" των Κυπελλούχων. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα για τον ίδιο. Ξέρει καλά πως αν θέλει να μεγαλώσει το κομπόδεμά του μπορεί να το κάνει μέσω Ευρώπης. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μέσω Champions League. Όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε άλλες περιπτώσεις.

Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Τουλάχιστον τώρα. Το "δώσε", αλλά το "πάρε". Ο ΠΑΟΚ επικεντρώνεται σε αυτό. Ο Πούκι φέρεται ο πρώτος στόχος, θ' ακολουθήσουν κι άλλοι. Χωρίς βιασύνηση. Έχει έτοιμη ομάδα, συγκεκριμένες πινελιές θέλει για να διατηρηθεί σε top επίπεδο. Βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη μοίρα από τους ανταγωνιστές. Η ΑΕΚ ψάχνει τον... δικό της Πούκι που θα φέρει τα γκολ και την ποιότητα του Αραούχο και ο Ολυμπιακός έχει σε εξέλιξη την ανανέωση του ρόστερ, η οποία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τον Αύγουστο.

Ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να μην αγχώνεται. Και να παρατηρεί. Δεν είχε τη μεγάλη απώλεια στο ρόστερ, το πλήγμα. Ψάχνει το καλύτερο, τη μεταγραφή που θα κάνει τη διαφορά, το κάτι παραπάνω. Αυτό που θα τον διατηρήσει σε πρωταθληματικά επίπεδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK