Ποιοτικές μεταγραφές #NBAVOTE

Ο Παναθηναϊκός που ήταν κακός στα Περιβόλια, το λάθος του Ουζουνίδη, η κουβέντα γύρω από το μεταγραφικό κομμάτι, τα "θέλω" του Έλληνα προπονητή, η ανάγκη για ποιοτικές προσθήκες τον Ιανουάριο και το πλάνο που δεν αλλάζει παρά την ήττα από τον Πλατανιά. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το "η μία ομάδα ήθελε περισσότερο τη νίκη", όπως διάβασα κατά κόρον για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπάρχει ομάδα που κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δεν θέλει τη νίκη το ίδιο με τον αντίπαλο. Το θέμα είναι αν μπορεί.

ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

Ε, λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε. Πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και στο δεύτερο η μία τελική που έκανε, στην ευκαιρία του Μπουμάλ, δεν έφτανε για να πάρει το διπλό από μία δύσκολη έδρα. Και δεν έφταιγε μόνο αυτό. Έβαλε και ο Ουζουνίδης το... χεράκι του για να κάνει δυσλειτουργική ομάδα τους "πράσινους". Ουσιαστικά αχρήστευσε τον Βιγιαφάνες και αφαίρεσε τη δυνατότητα να παίξει με κάθετες πάσες, να βγει μια μπαλιά της προκοπής και να απειληθεί η άμυνα του Πλατανιά.

Οκ, δεν ήρθε η καταστροφή ούτε πρέπει να ρίξουμε το ανάθεμα στον Ουζουνίδη. Ο Γενάρης, όπως είπε και ο ίδιος, είναι κρίσιμος μήνας γιατί είναι μεταγραφικός. Περιμένει τις προσθήκες για να δουλέψει με αυτές και να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τον ίδιο, διάθεση στις προπονήσεις υπάρχει. Στα Περιβόλια, όμως, δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Το γιατί ας το ψάξει ο ίδιος.

Πάντως, το να μιλάμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή για μεταγραφές σημαίνει πως κάτι γίνεται λάθος. Και στον Παναθηναϊκό γίνονται πολλά λάθη. Το βασικότερο είναι αυτό: ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι να γίνουν μεταγραφές και να καλυφθούν τα "θέλω" του Ουζουνίδη, αλλά οι προσθήκες αυτές να είναι ικανές να δώσουν το κάτι διαφορετικό. Με απλά λόγια, αν είναι να γίνουν μεταγραφές για να λένε πως έκαναν, καλύτερα να συνεχίσει ως έχει.

Και πέρυσι τον Ιανουάριο ο Στραματσόνι είχε ένα σωρό παίκτες στη διάθεσή του. Ο Αλαφούζος έπαιρνε και ξανά έπαιρνε, ο Παναθηναϊκός γέμιζε, αλλά ποιος από όλους αυτούς που ήρθαν πριν 1 χρόνο έκανε τη διαφορά; Ρητορικό το ερώτημα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Ο Ουζουνίδης δεν ασχολείται με τη διαιτησία, όπως ο προκάτοχός του, παρά μόνο με τη μεταγραφική ενίσχυση. Καλά κάνει ο άνθρωπος, θέλει σιγά-σιγά να απαλλαγεί από την ομάδα του Στραματσόνι. Έχει, όμως, τη δυνατότητα ο Παναθηναϊκός να φέρει ποδοσφαιριστές που θα αποτελούν, ουσιαστικά, υπέρβαση; Ή θα τη βγάλει με παίκτες στιλ Κουρμπέλη; Όχι πως έχει κάτι το παιδί, ίσα-ίσα έχει πολλά θετικά η απόκτησή του, αλλά τέτοιου είδους προσθήκες έρχονται ως τσόντα στις καλές. Μπορεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να κάνει καλές μεταγραφές;

Η ήττα από τον Πλατανιά δεν διαφοροποιεί τα πλάνα του αναφορικά με τους στόχους του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το πρωτάθλημα χάθηκε, ένα κύπελλο έχει μείνει, αλλά το βασικότερο είναι το χτίσιμο για την επόμενη. Έτσι πορεύτηκε πέρυσι το τριφύλλι με τον Στραματσόνι, έτσι οφείλει να κάνει και με τον Ουζουνίδη. Αρκεί να τον βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μπανανά τιμώρησε τον Παναθηναϊκό
Θέλει άμεσα μεταγραφές ο Ουζουνίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK