"ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ", έπρεπε να φωνάζει ο Παναθηναϊκός

Η γνωστοποίηση της απόφασης μόλις βρέθηκε ο Τσίπρας σε... ασφαλή απόσταση, η τιμωρία του ΠΑΟΚ που αυξάνει τον κίνδυνο για Grexit, ο Παναθηναϊκός που δικαίως θεωρεί εαυτόν αδικημένο (ξανά), η επικοινωνιακή πολιτική του Δικεφάλου και η ώρα μηδέν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

"ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ", έπρεπε να φωνάζει ο Παναθηναϊκός

Αφού ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιήθηκε, όπως αναμενόταν, η ποινή του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, λοιπόν, έγινε... Παναθηναϊκός και του επιβλήθηκε η ίδια ποινή που επιβλήθηκε πέρυσι στους "πράσινους" για το κουτάκι μπύρας. Μείον τρεις βαθμούς τώρα, μείον δύο στο νέο πρωτάθλημα, άδεια Τούμπα για τρία παιχνίδια και "καμπάνα" τριών ετών στον Ιβάν Σαββίδη.

Ουσιαστικά, δηλαδή, για τα όσα έγιναν με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και το περιβόητο πιστόλι, την "καμπάνα" την "έφαγε" ο ίδιος ο Σαββίδης. Η ομάδα "έπεσε στα μαλακά" βάσει των όσων περιμέναμε και βασικά με βάση τα όσα περίμεναν οι... απ' έξω.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα όσα υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ περί στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας και κολυμβήθρας του Σιλωάμ. Καμία ΠΑΕ, ποτέ στην ιστορία, δεν πρόκειται να παραδεχθεί την οποιαδήποτε τιμωρία. Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο είναι ότι το πρόσφατο παρελθόν αναγκαία μπαίνει ως μέτρο σύγκρισης οπότε από τη στιγμή που η ζυγαριά βγάζει ισοβαρή δύο διαφορετικά περιστατικά, μιλάμε για αδικία του... Παναθηναϊκού.

Ένας ανεγκέφαλος πέρυσι πέταξε ένα κουτάκι μπύρας και τραυμάτισε τον Βλάνταν Ιβιτς. Αυτό είναι το γεγονός, όλα όσα ακολούθησαν ήταν παραλειπόμενα. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έφαγε (δικαίως) -3 και -2. Ο,τι έφαγε, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ τώρα για τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Τούμπα.

Ε, δεν το λες και δικαιοσύνη αυτό το πράγμα. ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ το λες, για να χαριτολογήσουμε. Κανονικά ο Δικέφαλος του Βορρά θα έπρεπε να θεωρεί εαυτόν τυχερό με τη συγκεκριμένη τιμωρία. Εκτός αν στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως πρέπει να τους ζητήσουν και συγγνώμη αντί να τους τιμωρήσουν.

Το θέμα, όμως, είναι τι θα γίνει με το περιβόητο Grexit. Οι απ' έξω ήθελαν ποινές και μάλιστα προβλεπόμενες. Ηθελαν να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ήθελαν δικαιοσύνη και τιμωρίες.

Η απόφαση βγήκε, η τιμωρία γνωστοποιήθηκε και μένει να δούμε αν θα γλιτώσουμε το Grexit. Η λογική λέει πως όχι. Αυτή η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο κυκλοφόρησε στα ξένα ΜΜΕ και εδώ ακριβώς είναι το "κλειδί". Επειδή κυκλοφόρησε θα κυκλοφορήσει και η τιμωρία και αν μαθευτεί παραέξω πως για όλα αυτά τρως -3 και -2 τότε τα γέλια για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα γίνουν ξεκαρδιστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK