Το χρωστούσαν οι παίκτες στον Μαρίνο

Ο πιο παραγωγικός και χορταστικός Παναθηναϊκός της χρονιάς, η ανάγκη να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, ο στόχος της σωτηρίας, η "αλοιφή" στα τραύματα, οι παίκτες που το χρωστούσαν στον Ουζουνίδη, το πρόβλημα των εκτός έδρας αγώνων. Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει το 4-0 επί της Κέρκυρας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το λες και βελτίωση να φτάνει το τέλος Ιανουαρίου για να δεις τον πιο παραγωγικό και χορταστικό Παναθηναϊκό της σεζόν. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, δικαιολογίες και άλλοθι. Μπόλικα από αυτά. Αλλά είναι σημεία των καιρών να διαπιστώνεις πως πέρασε μισό και κάτι πρωτάθλημα για να δεις τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν Παναθηναϊκός. Το αυτονόητο δηλαδή.

Η Κέρκυρα είναι από τους αντιπάλους που οι "πράσινοι" πρέπει να βάζουν από κάτω. Οχι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και βαθμολογικής θέσης. Είναι χιλιοειπωμένο και πρέπει να τονιστεί ξανά: ο Παναθηναϊκός παλεύει για τη σωτηρία του. Οχι μόνο την οικονομική, αλλά και την αγωνιστική.

ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ

Προσωπικά τα ακούω βερεσέ τα αισιόδοξα λόγια πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Με εμφανίσεις σαν αυτές που πραγματοποιεί εκτός έδρας, ναι, θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν φτάνουν μόνο οι εύκολες νίκες στη Λεωφόρο, χρειάζεται υπέρβαση μακριά από αυτή. Υπέρβαση, ε; Πολύ βαριά λέξη για το μέγεθος του τριφυλλιού. Κι όμως, είναι αυτή που χαρακτηρίζει την περίοδο. Είναι υπερβατικό το διπλό βάσει κατάστασης.

Στη Λεωφόρο τα πάει μια χαρά. Με την Κέρκυρα έκανε το πιο γεμάτο και χορταστικό παιχνίδι του. Ακόμα και χωρίς επιθετικό, με τον Δώνη να καλύπτει αυτό το ρόλο και να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των νικητών. Με νέα πρόσωπα στα άκρα (Γιόχανσον-Χατζηγιοβάνη), με τον Ουζουνίδη να μην έχει μία λύση για την επίθεση. Ηταν, όμως, ο Παναθηναϊκός που θέλει, γι' αυτόν που μίλησε πρόσφατα. Από τη στιγμή που δεν έχει επιθετικό πρέπει να βρει τα γκολ από το κέντρο και το κέντρο πρέπει να πλησιάσει στην επίθεση.

ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ ΟΙ MVP

Ο Δώνης είχε αυτό το ρόλο. Να συνδέει τις δύο γραμμές. Πολλές φορές έβγαινε έξω από το "κουτί" και άφηνε κενό μπροστά, αλλά, είπαμε, πρόκειται για λύση ανάγκης. Και αυτά που έκανε τα έκανε μια χαρά. Τουλάχιστον αυτός προσπαθεί και σέβεται τη φανέλα που φορά. Πολύ καλός και ο Βιγιαφάνες, βοήθησε αρκετά, έβγαλε τρομερή ασίστ στο 4-0.

Όλα μία γιορτή στη Λεωφόρο για τους λίγους που πήγαν. Χειροκροτήματα, συνθήματα, αποθέωση για Ουζουνίδη, τέσσερα γκολ, μία ευρεία νίκη που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για πολλούς λόγους, κυρίως τον ψυχολογικό.

Αλλά, τέλος. Αυτό το 4-0 πρέπει να μείνει στη Λεωφόρο, να κλειδωθεί στα αποδυτήρια. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Ήταν απλά ένα παυσίπονο, μία αλοιφή στα δεκάδες τραύματα της τρέχουσας σεζόν. Το θέμα είναι η σαββατιάτικη εικόνα των "πρασίνων" να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Εντός κι εκτός έδρας. Μόνο αυτό αξίζει από το συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνο αυτό αξίζει να ασχοληθούμε. Οι παίκτες το χρωστούσαν στον Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός στον κόσμο, τέτοιες νίκες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες, δυστυχώς δεν είναι, πάμε παρακάτω. Σημασία έχει να βρεθούν κι άλλες... Κέρκυρες στο δρόμο μέχρι το φινάλε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK