Το... special λάθος του Μουρίνιο κόντρα στις αδυναμίες του Κλοπ!

Απολαμβάνοντας το καταπληκτικό θέαμα στο ΠΑΣ - Πλατανιάς από το οποίο έλειπαν τα... πούλμαν! Κοιτάμε τα λάθη του αδικαιολόγητου Ζοζέ Μουρίνιο που δεν "τόλμησε" να επιτεθεί στην άμυνα "τραγωδία" της φετινής Λίβερπουλ. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Το... special λάθος του Μουρίνιο κόντρα στις αδυναμίες του Κλοπ!

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται τα μπάτζετ έχουν ξεφύγει και ο Μουρίνιο που σπατάλησε χρήματα το καλοκαίρι αποφάσισε να παίξει με τη Λίβερπουλ με τον πιο... νέρντ τρόπο που συνηθίζει να προσεγγίζει τα ντέρμπι και ειδικότερα αυτά με την ομάδα του "Άνφιλντ".

Αν εξαιρέσει κανείς τη μία και μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει ο Μινιολέ, η Λίβερπουλ σε ολόκληρο το ματς πίεζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχώς, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι όταν είχαν την κατοχή γύριζαν τη μπάλα στην άμυνα και την έχαναν έπειτα από το βολέ του απίστευτου Ντε Χέα που αναγκαζόταν να γεμίσει προς τους επιθετικούς.

ΑΤΟΛΜΟΣ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ

Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε το στυλ παιχνιδιού του Μουρίνιο εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, αλλά είναι απορίας άξιο γιατί ο Πορτογάλος όταν παίζει με τη Λίβερπουλ θέλει περισσότερο να της... σπάει τα νευρά παρά να την κερδίζει.

Ομολογουμένως η άμυνα των "Κόκκινων" πάσχει τρανταχτά σε ζητήματα συνεννόησης και όσοι προπονητές κοντράρουν τον Κλοπ επιλέγουν να τον "χτυπήσουν" εκεί. Ο "Μου", όμως, όχι...

Ακόμη και όταν η Λίβερπουλ κουράστηκε να επιτίθεται στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες της Μάντσεστερ δεν τολμούσαν να βγουν στην αντεπίθεση ή έστω οργανωμένα για να "κλέψουν" το "τρίποντο". Παρέμεναν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους και επέμειναν να γυρίζουν τη μπάλα στον τερματοφύλακα, γεγονός εκνευριστικό και κουραστικό για τα μάτια μας έως και ασεβές για την πλουσιότερη και πιο ποιοτική Μάντσεστερ.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ

Από την άλλη ο Γιούργκεν Κλοπ, γνωρίζοντας ότι στα μετόπισθεν έχει σοβαρά προβλήματα ακολούθησε την πεπατημένη: Επίθεση, επίθεση και ξανά επίθεση. Στάθηκε άτυχος όμως γιατί δεν σκόραρε και δεν κέρδισε έτσι ώστε να "πείσει" τους έτερους διεκδικητές του τίτλου ότι η Λίβερπουλ μπορεί φέτος να κάνει την υπέρβαση και να το πάρει...

Υπήρχαν στιγμές βέβαια στο ματς που φανέρωναν ζητήματα των "Κόκκινων" και στο επιθετικό κομμάτι. Δεν ήταν ο Μανέ που έλειψε περισσότερο, όσο η ανυπαρξία ενός κανονικού επιθετικού μέσα στην περιοχή. Οι τρομερές επελάσεις του Σαλάχ δεν είναι ουσιώδεις τις περισσότερες φορές, πρώτον γιατί ο Αιγύπτιος δεν είναι σκόρερ και δεύτερον γιατί αναγκάζεται να... σπάσει τη μπάλα έξω από την περιοχή που περιμένουν ο Κουτίνιο, ο Βαϊνάλντουμ και ο Φιρμίνο για να σουτάρουν! Όσο όμως συνέβαινε αυτή η διαδικασία οι παίκτες του Μουρίνιο έστηναν το... πούλμαν μπροστά από τον Ντε Χέα και "καληνύχτα".

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Στον "Μου" χρεώνουμε περισσότερο ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Λίβερπουλ στην άμυνα και περιορίστηκε περισσότερο στο να μπλοκάρει την επίθεσή της. Σωστό στρατηγικά, ωστόσο είσαι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πας για πρωτάθλημα και παίζεις με τη μισητή σου αντίπαλο σαν να είσαι εσύ αυτός που κυνηγάς!

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK