Δύσκολο να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν... πετούσε φωτιές το βράδυ του Σαββάτου. Ούτε δημιουργία είχε, ούτε καν ασφάλεια στο αμυντικό κομμάτι δεν έβγαζε. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός το κατάφερε και αυτό. Να χάσει από έναν και μόνο παίκτη. Τον αδικημένο Πέδρο Κόντε. ο Τσάρλυ σχολιάζει.

Δύσκολο να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού
mistakidis konte

Περιπτώσεις σαν του Πέδρο Κόντε αποδεικνύουν πως το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δεν είναι αντικειμενικό και περισσότερο από το διαθέσιμο μπάτζετ, παίζει ρόλο η γνώση και η σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών που βρίσκονται στην αγορά.

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έδωσε 1,3 εκατομμύρια Ευρώ στην Μπόκα και ένα τεράστιο συμβόλαιο για τον Τσάβες. Το ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός έδωσε 2 εκατομμύρια Ευρώ για τον Εμενίκε, ενώ ο Κόντε ήταν μπροστά τους.

Ο καθένας καταλαβαίνει πόσα περισσότερα πράγματα θα προσέφερε μία σοβαρή επιλογή, ενός επιθετικού που έχει ξεχωρίσει στο δικό μας ποδόσφαιρο. Ο Κόντε την περασμένη Τετάρτη πήγε να φτάσει μόνος του τον ΠΑΣ στα ημιτελικά του κυπέλλου, πετυχαίνοντας δύο τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Το Σάββατο εξέθεσε την αμυντική τριάδα που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ανάγκασε τον προπονητή του να τον πάρει μία πατρική αγκαλιά, δείχνοντας του με αυτόν τον τρόπο και μία αναγνώριση, έναν σεβασμό, για όσα κάνει για την ομάδα του. Χωρίς καμία πρόθεση να θίξω την συμπαθή ομάδα των Ιωαννίνων, είναι άδικο για τον Πέδρο Κόντε που στα 29 του χρόνια δεν έχει πάρει μεταγραφή σε πιο υψηλό επίπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μία ισορροπία. Οι ομάδες που υποτίμησαν την αξία του, πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμα το γεγονός πως δεν άνοιξαν την πόρτα σε έναν προσιτό οικονομικά επιθετικό, που είχε αποδείξει πως είναι έτοιμος να προσφέρει στο πιο υψηλό για τα δικά μας δεδομένα επίπεδο.

ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΣΤΗΚΕ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μία διάταξη την οποία ποδοσφαιρικά δεν πιστεύει. Δεν θυμάμαι να έχει εμφανίσει ποτέ τριάδα στην άμυνα, ούτε σε ομάδες που έπαιζαν για την σωτηρία τους όπως ο Πλατανιάς και ο Εργοτέλης.

Τα πράγματα όμως είναι εξαιρετικά δύσκολα και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι υποχρεωμένος να ρίξει νερό στο κρασί του. Λογικά πήρε την απόφαση να παίξει με τριάδα στην άμυνα.

Ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και να μιλάγαμε για έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα, αν ο Μυστακίδης σκόραρε σε κενό τέρμα στο 6ο λεπτό. Πιθανότατα αν είχε ανοίξει το σκορ ο Παναθηναϊκός να πήγαινε στην λογική να υπηρετήσει με διαφορετική προσέγγιση τη συγκεκριμένη τακτική, σε πιο χαμηλά μέτρα και να είναι θωρακισμένος.

Πιθανότατα να επηρεάστηκαν οι "πράσινοι" από το γεγονός πως βρήκαν νωρίς καθαρή ευκαιρία για γκολ, όμως έπεσαν στην παγίδα να πάνε σε ένα στιλ παιχνιδιού που το ρόστερ δεν μπορεί να υπηρετήσει. Προσπάθησε με ένα σχήμα που βάση επιλογών ήταν αρκετά συντηρητικό και θα μπορούσε να αποδώσει σε χαμηλά μέτρα και σε παιχνίδι που την μπάλα θα είχε την περισσότερη ώρα ο αντίπαλος, να επιβληθεί παίζοντας μόνιμα με κατοχή μπάλας πάνω από 60% και με την τριάδα άμυνας ψηλά.

Αποδείχθηκε πως με την συγκεκριμένη προσέγγιση δεν κατάφερε να είναι δημιουργικός ούτε να αμυνθεί σωστά στο ύψος της σέντρας.

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Στην πραγματικότητα κατάφεραν να χάσουν από έναν ποδοσφαιριστή. Ο ΠΑΣ δεν χρειάστηκε να έχει καμία δημιουργία, να ψάξει για οποιαδήποτε συνεργασία. Ο Κόντε απλά εκμεταλλεύτηκε πως οι Οικονόμου, Κολοβέτσιος δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν παίζοντας άμυνα στο ύψος της σέντρα.

Τους κέρδισε μόνος του. Ανέδειξε πως είναι υπερβολικά αργοί για να παίξουν έναν ποδοσφαιριστή με τη δική του ταχύτητα στα μέτρα που θέλει ο Ουζουνίδης. Ο Παναθηναϊκός για να πάρει εκτός έδρας αποτέλεσμα είναι υποχρεωμένος να κάνει ότι στη Ριζούπολη. Να αμυνθεί χαμηλά, να έχει κοντά τις γραμμές και να βοηθηθεί από την χρησιμοποιήσει αρκετών αμυντικογενών ποδοσφαιριστών.

Δεν κατηγορώ τον Ουζουνίδη, που προσπαθεί μέσα από ενδεκάδες που δεν έχουν πραγματικούς δημιουργούς να βρει τρόπο η ομάδα του να παράξει ποδόσφαιρο, είναι όμως οι δυσκολίες πολλές.

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Είναι δύσκολο για τους Οικονόμου, Κολοβέτσιο να παίξουν άμυνα αποτελεσματικά σε αυτά τα μέτρα. Ειδικά χωρίς πραγματικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές η μπάλα θα χάνεται εύκολα. Είναι δύσκολο για τον Γιόχανσον να λειτουργήσει στον σχηματισμό με τρεις όπως ο Μπακάκης στον αντίστοιχο της ΑΕΚ. Είναι δύσκολο με τριάδα στον άξονα Κάτσε, Λούντ, Τζανδάρη να αξιοποιήσεις ποσοστό κατοχής μπάλας 63% και να βρεις δημιουργία μέσα από την κατοχή σου.

Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις σωστά τελειώματα στις επιθέσεις από το πλάτος, όταν δεν έχεις καθαρό εξτρέμ και αναζητάς αποκλειστικά πλάτος από τους Κουλιμπαλι, Ινσούα. Είναι δύσκολο χωρίς καθαρό φορ να είσαι αποτελεσματικός. Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής αυτής της ομάδας και πάνω από όλα είναι πολύ δύσκολο να είσαι οπαδός της και να την βλέπεις σε αυτά τα χάλια.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον ΠΑΣ. Η ομάδα του Πετράκη δεν ήταν καλή, ούτε δημιουργία είχε, ούτε συνεργασίες έβγαλε, ούτε στο αμυντικό κομμάτι είχε ασφάλεια. Τον Παναθηναϊκό τον κέρδισε ένας ποδοσφαιριστής, τον κέρδισε ο αδικημένος παικταράς Πέδρο Κόντε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK