Εκτοξεύει τον Παναθηναϊκό την πιο κρίσιμη ώρα ο Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να κάνει... τριπλ νταμπλ. Σωτηρία του Παναθηναϊκού, εκτόξευση του συλλόγου και ταυτόχρονα χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση έτσι ώστε να φανεί ότι κράτησε ζωντανό έναν σπουδαίο σύλλογο. Ο Τσάρλυ αναλύει το... πόκερ υπομονής που έπαιξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Εκτοξεύει τον Παναθηναϊκό την πιο κρίσιμη ώρα ο Γιαννακόπουλος
giannakopoulos

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει φως στον ορίζοντα για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Έχει χάσει σημαντικό μέρος από την αίγλη και την πραγματική του δυναμική και έφτασε να βρίσκεται πολύ κοντά σε έναν οδυνηρό υποβιβασμό.

WIN - WIN ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μετά από πολλές περιπέτειες, λίγο πριν φτάσουμε στο σημείο μηδέν υπάρχει προοπτική. Έχουμε ένα πραγματικό ενδιαφέρον, μία προσπάθεια για επένδυση με όχημα τον Παναθηναϊκό. Το μέγεθος του συλλόγου είναι τόσο μεγάλο που με έκανε πάντα να πιστεύω πως είναι παράλογο να τον αφήσουν να πεθάνει για ψίχουλα. Χρέη τα οποία φαίνονται ικανά να πνίξουν τον Παναθηναϊκό, είναι αστεία μπροστά στην προοπτική μίας συνολικής επένδυσης που μπορεί να γίνει με όχημα την δυναμική του συλλόγου.

Σήμερα έχουμε κάτι ουσιαστικό να συζητήσουμε. Δεν μιλάμε για μία απλή εξαγγελία ενδιαφέροντος, αλλά για μία συντονισμένη προσπάθεια μηνών που έχει φέρει αποτελέσματα. Ένα έτοιμο πλάνο το οποίο δουλευόταν και έχει φέρει μία πρόταση με τεράστια προοπτική.

Το "Athens Alive" μοιάζει σαν μία πρόταση Win-Win για όλους τους εμπλεκόμενους. Οι επενδυτές θα τρέξουν ένα μεγάλο πρότζεκτ, η κυβέρνηση θα φέρει επενδύσεις, ζεστό χρήμα από το εξωτερικό και θα βρει τρόπο αξιοποίησης και συντήρησης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ.

Ταυτόχρονα θα έχει μία επένδυση να διαφημίσει και πολιτικό κέρδος από την σωτηρία του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Γιάννης Αλαφούζος θα απαλλαγεί από ένα πολύ μεγάλο βάρος που έχει αυτή την εποχή στις πλάτες του. Σήμερα μπορεί να έχει υποτιμήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα ακόμα και να φουντάρει τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη κατηγορία, αν όμως συμβεί το κακό, φοβάμαι πως πολύ γρήγορα θα καταλάβει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα έχει ζυγίσει.

Όπως για κανέναν δεν είναι απλό να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται πως βρήκε μια ρεαλιστική διέξοδο και έφερε μία δουλεμένη πρόταση. Είναι ο μόνος που φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει, που γνωρίζει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την πραγματική δυναμική που έχει ο Παναθηναϊκός και να οραματιστεί μία επένδυση πάνω στο πραγματικό του Brand. Να τελειώσει η μιζέρια και να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ο σύλλογος που πραγματικά είναι.

Να βρει τον χώρο του στην σύγχρονη Ελλάδα και επιτέλους για πρώτη φορά μετά από χρόνια, γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και το καλό είναι πως φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί οι πάντες και πρώτος από όλους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

Αν επιστρέψουμε στον περασμένο Σεπτέμβριο και θυμηθούμε τι έλεγαν οι δύο πλευρές, μπορούμε να καταλάβουμε πως μεταξύ τους υπήρχε μία συμφωνία. Στις 27/9 στο Contra.gr, τόνιζα, πως υπάρχουν αρκετά κομμάτια που δεν κολλάνε.

Αναδημοσιεύω ένα μέρος από το συγκεκριμένο κείμενο:

"Σήμερα έχουμε τα εξής δεδομένα. Γνωρίζουμε πως από τον Ιούλιο γίνονται συζητήσεις κάτω από το τραπέζι μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ενώ υπάρχει αυτή η πληροφόρηση, μένει για ευνόητους λόγους σε κουβέντες ιδιωτικές μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μετά την ήττα στην Κέρκυρα, φρόντισε με ανάρτηση του στο instagram να κοινοποιήσει πως η μοναδική λύση είναι το "PAO Foundation".

Προσέξτε, ενώ υπάρχει επικοινωνία των δύο πλευρών, φροντίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βγει επίσημα το ενδιαφέρον. Η λογική λέει πως από την στιγμή που υπήρχε ένα χρονικό διάστημα για συζητήσεις μεταξύ των δύο επιτελείων θα υπήρχε και κάποια γνώση σε συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά του συλλόγου.

Όπου και να πιάσουμε την περίπτωση του Παναθηναϊκού, υπάρχουν κομμάτια που δεν κουμπώνουν, δεν γίνεται να γνωρίζουμε πως δουλεύεται κάτω από το τραπέζι για τρεις μήνες η επόμενη ημέρα και το σχέδιο Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και μόλις αυτό βγαίνει δημόσια, στο πρώτο ραντεβού να καταρρέουν όλα.

Από τη στιγμή που μέσα σε λίγες ώρες και σε μία συνάντηση έγινε κατανοητό πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν, γιατί αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό πριν βγει το ενδιαφέρον από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην επιφάνεια;

Προσωπικά μου προκαλεί ερωτηματικά το ότι παρότι οι δύο πλευρές δεν βρήκαν κοινό σημείο επαφής, βλέπουμε μία επικοινωνιακή προσπάθεια της πλευράς Γιαννακόπουλου να πείσει πως πράγματι ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε 42 εκατομμύρια ευρώ και από πλευράς του Αλαφούζου, να τονίζεται πως ο μόνος που ενδιαφέρεται για το μέλλον του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε όλες τις ανακοινώσεις του Γιαννακόπουλου υπήρχε μία θετική παραδοχή για τον Αλαφούζο και σε όλες τις διαρροές Αλαφούζου μία καλή κουβέντα για τον Γιαννακόπουλο".

Πλέον έχουμε πάρει τις απαντήσεις. Είναι απόλυτα κατανοητό πως από το καλοκαίρι δεν σταμάτησε, δεν κόλλησε ποτέ το όνειρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για μία πράσινη πολιτεία στο ΟΑΚΑ. Με παλιότερα μου κείμενα τόνιζα πως δεν κολλάνε αυτά τα οποία προσπαθούν οι δύο πλευρές να επικοινωνήσουν προς τα έξω.

Αποδείχθηκε πως ο Γιαννακόπουλος ήθελε να πάρει κάποιες δεσμεύσεις από τον Αλαφούζο, να κερδίσει χρόνο ώστε να έχει κάτι πιο έτοιμο να παρουσιάσει και να βρει τους επενδυτές. Ταυτόχρονα να αναγκάσει τον Αλαφούζο να ρίξει όσο είναι δυνατόν τα νούμερα των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού και ο χρόνος που θα περάσει, θα φέρει οριακές καταστάσεις, που όταν θα είναι ο ίδιος έτοιμος, θα μπορεί να οδηγήσει τους πάντες να τρέξουν γρήγορα το πρότζεκτ του.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ

Σήμερα τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς τα ήθελε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Επανήλθε δυνατά, έτοιμος να κάνει μία πολύ δυνατή επένδυση και να φέρει ξανά τον Παναθηναϊκό στο πραγματικό του μέγεθος. Ό,τι και να πιστεύει κανείς, για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι ο μοναδικός που τα τελευταία χρόνια φρόντιζε να κρατά ζωντανό τον σύλλογο, να διατηρεί μέρος της δυναμικής του, συντηρώντας ένα κομμάτι του συλλόγου σε υψηλό επίπεδο.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει μέσω του μπάσκετ την επαφή του οπαδού με το γήπεδο, διατηρώντας την φλόγα αναμμένη. Έρχεται την πιο κρίσιμη ώρα έτοιμος, με μία πρόταση ικανή για να βάλει στην σύγχρονη Ελλάδα, σε μία χώρα που πρέπει να αναπτυχθεί, τον Παναθηναϊκό στον ρόλο που πρέπει να έχει.

Αν πετύχει το πλάνο του Γιαννακόπουλου, δεν θα σωθεί απλά ο Παναθηναϊκός, θα αποκτήσει την χαμένη του αίγλη. Θα βρει ξανά το πραγματικό του μέγεθος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK