Ξεπέρασε τα όρια της λογικής ο Λουτσέσκου

Όσους πόντους κερδίζει με τη δουλειά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τους χάνει με τις δηλώσεις του. Ας σταματήσει η παράνοια εδώ. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με επιεικείς ερμηνείες των νόμων που διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι με φασιστικές μεθόδους. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ξεπέρασε τα όρια της λογικής ο Λουτσέσκου
EUROKINISSI

Το τελευταίο καιρό ο Ραζβάν Λουτσέσκου με μπαράζ δηλώσεών του έχει δείξει την δυσαρέσκεια του και το αίσθημα της αδικίας που νιώθει για τον τρόπο που χάθηκε το φετινό πρωτάθλημα. Είμαι της άποψης πως κανένας δεν κυνήγησε τον ΠΑΟΚ, τουναντίον γνωρίζουν και οι ίδιοι πως με πολύ αγώνα κατάφεραν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η δικαιοσύνη στον ΠΑΟΚ μετά το περιστατικό με τον Γκαρσία έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως και η εισβολή Σαββίδη κρίθηκε με επιείκεια.

Επειδή έχω σαν κανόνα να προσπαθώ για να κρίνω, να έρθω στην θέση του άλλου, καταλαβαίνω έναν προπονητή που βλέπει να χάνεται ένα πρωτάθλημα, αφαιρώντας στα δικαστήρια βαθμούς που ο ίδιος μαζί με τους ποδοσφαιριστές του είχαν κερδίσει στο γήπεδο, να αισθάνεται αδικημένος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι προπονητής καριέρας και για τον ίδιο θα ήταν τεράστια επιτυχία να κατακτούσε το νταμπλ, είναι λοιπόν ανθρώπινο να νιώθει μέσα του αδικημένος και να αισθάνεται επίσης και την ανάγκη να το εκφράσει.

Προσωπικά, ούτε με τον γραπτό μου λόγο, ούτε στις εκπομπές που κάνουμε καθημερινά με τον Θέμη Καίσαρη στον "Sport24 Radio 103,3", ένιωσα την ανάγκη να κρίνω τις τοποθετήσεις του. Όμως με τις δηλώσεις που έκανε στην χώρα του, κάπου ξεπέρασε τα όρια. Ξεπέρασε τα όρια της λογικής και του ευπρεπισμού. Είναι άσχημο να παίζεις με την κοινή λογική και να μην σέβεσαι καθόλου την χώρα που εργάζεσαι και προσφέρεις σίγουρα κι εσύ τις γνώσεις σου. Είναι απαράδεκτο να φτάνεις στο σημείο να λες πως αυτά που έγιναν στην Ελλάδα συνέβησαν "μόνο στον Παγκόσμιο Πόλεμο και στη φασιστική Γερμανία", είναι ντροπιαστική τοποθέτηση για τον ίδιο. Και έκανε την συγκεκριμένη δήλωση, σε μία χώρα που έχει υποφέρει από τον κομουνιστικό φασισμό.

O ΠΑΟΚ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Καταλαβαίνω σαν προπονητής, να έχει αντιρρήσεις με τον κανονισμό, ο ΠΑΟΚ όμως δεν τιμωρήθηκε με καμία φασιστική μέθοδο, αλλά βάση του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόστηκε ελαστικά. Καταλαβαίνω να έχει θέμα με το νομοθετικό πλαίσιο. Μπορεί να πει τις απόψεις του, για αλλαγή κανονισμών με επιχειρήματα, είναι θεμιτό άλλωστε προπονητές, άνθρωποι που δουλεύουν σε ομάδες να τοποθετούνται με σοβαρότητα για τέτοια ζητήματα.

Προσωπικά είμαι αντίθετος με το να αφαιρούνται βαθμοί που έχουν κερδίσει άνθρωποι που κοπιάζουν κάθε μέρα στην προπόνηση, επειδή κάποιος ηλίθιος, κάποιος παλαβός, η ακόμα και μία μικρή ομάδα ανθρώπων, είχαν μία παραβατική συμπεριφορά. Δεν μπορεί το γεγονός αυτό να επηρεάζει, όσα έχουν πετύχει αθλητές και προπονητές και να καθορίζει την μοίρα συλλόγων.

Για παράδειγμα την περασμένη αγωνιστική με την νίκη της Λιλ επί της Ντιζόν, παρέμεινε στην κατηγορία η Λιλ και έμεινε ένα μεγάλο πρότζεκτ ζωντανό. Θυμίζω πως οι φανατικοί της Λιλ, δεν είχαν υπομονή να περιμένουν μπας και καταφέρει η ομάδα να σωθεί στο γήπεδο. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μονπελιέ και δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής, με το σκορ στο 1-1 μπήκαν μέσα και πήραν στο κυνήγι τους παίκτες.

Η ποινή που έφαγε η Λιλ, ήταν ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Αν είχαν την ίδια λογική στην Γαλλία η Λιλ θα είχε υποβιβαστεί και έναν πλάνο το οποίο ήταν αρκετά φιλόδοξο και βασίζεται σε ένα φιλόδοξο υπερσύγχρονο γήπεδο που μπορεί να προσελκύει οπαδούς από πολλά μέρη της Ευρώπης λόγω του γεωγραφικού σημείου που βρίσκεται η πόλη, θα πεταγόταν στα σκουπίδια, είναι έτσι κι αλλιώς χρεωμένη η διοίκησή της και ένας υποβιβασμός θα σήμαινε και καταστροφή.

Στην Γαλλία όμως η λογική είναι να τιμωρούνται οι πραγματικοί υπαίτιοι, η αστυνομία έκανε την δουλειά της και αυτοί που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις που θα υποστούν στο γήπεδο δεν θα ξαναπατήσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν χρειάζεται να εξοντώνονται οι ομάδες.

Θέλω να πω λοιπόν στον κύριο Λουτσέσκου, πως είναι άλλο κομμάτι η τιμωρία του ΠΑΟΚ για το αντικείμενο που δέχτηκε ο Γκαρσία, η οποία ήταν στον πρώτο βαθμό πολύ αυστηρή, η οποία όμως πάρθηκε με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και όχι με φασιστικούς όρους. Ακόμα όμως και αυτή η ποινή ανατράπηκε με την έφεση. Θέλω επίσης να του πω, πως μόνο σε σκληρά φασιστικά καθεστώτα θα μπορούσε η κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να μπουκάρει με όπλο να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του και να μην είναι καταστροφική. Αν τελικά αδικήθηκε τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ, ας μπει με το όπλο στην τσέπη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι να δούμε πως θα το διαχειριστεί η ΟΥΕΦΑ.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΙΝΙΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Ας τελειώσει εδώ όμως αυτή η στοχευμένη αλλοίωση της πραγματικότητας, άλλωστε ο ίδιος ο Ιβαν Σαββίδης γρήγορα κατάλαβε και απολογήθηκε για το λάθος του. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει με επιστολή του συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ας πει κάποιος στον Λουτσέσκου πως πρέπει να σταματήσει η παράνοια εδώ. Για να είσαι προπονητής φθάνει να ξέρεις καλά το άθλημα σου, το να είσαι όμως πραγματικά καλός προπονητής πρέπει να είσαι ξεχωριστός άνθρωπος και να μπορείς να διδάξεις εκτός από τα μυστικά του αθλήματος σου, παιδεία και πολιτισμό.

Ο Λουτσέσκου με το να τα βάζει με βαριές εκφράσεις με την Αθήνα και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του Ιβάν Σαββίδη και του κόσμου του ΠΑΟΚ, αυτό όμως είναι κάτι παροδικό και μπορεί να αλλάξει γρήγορα, άλλωστε οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα και οι πραγματικά μεγάλοι προπονητές καταφέρνουν να είναι αποδεκτοί να εμπνέουν σεβασμό και να αναγνωρίζεται η αξία τους από το σύνολο του κόσμου, όχι μόνο από τους οπαδούς της ομάδας που δουλεύουν.

Δεν μπορεί να λέγονται τέτοιες κουβέντες από προπονητή. Θεμιτό είναι να υπολογίζεις την βαθμολογία και να λες πως στο γήπεδο με τους βαθμούς που μάζεψες θα έπαιρνες πρωτάθλημα, όμως κάπου ξεπεράστηκαν τα όρια.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε με την αξία του, με την δουλειά του, δικαίωμα να χτίσει τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν, όπως ο ίδιος τον έχει φανταστεί. Ο Ιβάν Σαββίδης του προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσει την ομάδα που ο ίδιος ονειρεύεται. Αυτό είναι το σημαντικό, είναι μεγάλο πράγμα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ίδιο να ακούει τον ιδιοκτήτη του να λέει έχεις απεριόριστο μπάτζετ.

Ασφαλώς και θα κινηθεί στα όρια της λογικής, όμως θα έχει την δυνατότητα να κρατήσει τον κορμό, που με την καλή καθημερινή δουλειά που έχει κάνει είναι σε πολύ καλό επίπεδο και με τις προσθήκες να δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα. Κέρδισε πόντους σαν προπονητής, με την βελτίωση που έδειχνε η ομάδα του όσο περνούσε ο καιρός, ας σταματήσει να τους αφαιρεί με τις δηλώσεις του.

Ήταν πλεονέκτημα που δεν είχε Ευρώπη, όμως όταν βλέπεις μία ομάδα σταδιακά να βελτιώνεται και στο τέλος της σεζόν να δείχνει το καλύτερο της πρόσωπο, είναι δεδομένο πως ο προπονητής κάνει καθημερινή σωστή δουλειά. Όλα αυτά έχουν εκτιμηθεί στον κύριο Λουτσέσκου.

ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ

Στην Ελλάδα ζούμε και πράγματι ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει στερήσει στο παρελθόν τίτλους από τον ΠΑΟΚ και από άλλες ομάδες, η κατάσταση όμως ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει και επειδή το γνωρίζει πρώτος από όλους αυτό ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, είναι πρόθυμος να κάνει οικονομικές υπερβάσεις, καθώς γνωρίζει πώς αν γίνει και η σωστή δουλειά, δεν θα πάνε χαμένες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι προπονητής μίας μεγάλης ομάδας και πρέπει να καταλάβει πως δεν εκπροσωπεί μόνο τα άρρωστα μυαλά. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στη ιστορία του θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα σαν το απόλυτο φαβορί, αν ο Λουτσέσκου δουλέψει καλά και εκμεταλλευτεί τα όπλα και τις δυνατότητες που του προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης, σαν σύλλογος ωριμάσει από την φετινή σφαλιάρα και καταφέρει να αυτόπροστατευτεί, κανένας δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει.

Σύντομα θα γράψω αναλυτικό κείμενο για το πώς θα ψάξει την αγωνιστική βελτίωση του ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος πως στο τελείωμα της σεζόν μοιάζει να έχει βρει έναν πολύ αξιόλογο κορμό, βάση για το χτίσιμο των δικών του χρυσών χρόνων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK