Ο Ουζουνίδης θα κάνει την ΑΕΚ πιο ελκυστική

Απόλυτα επιτυχημένος ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν προπονητή με πιο επιθετική προσέγγιση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει την ικανότητα να κάνει την πρωταθλήτρια να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να γίνει πιο ελκυστική. Γράφει ο Τσάρλυ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Μια εξέλιξη την οποία γνωρίζω εδώ και καιρό πως την επιθυμούσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, και η αλήθεια είναι πως για το πρότζεκτ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν ήταν η καλύτερη δυνατή.

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΑΝΟΛΟ

Ο Χιμένεθ έφυγε απόλυτα επιτυχημένος και στα χέρια του αυτόν τον ενάμιση χρόνο η ΑΕΚ μεγάλωσε.

Πήρε το πρωτάθλημα, έπαιξε δύο τελικούς κυπέλλου και βρήκε ξανά το πραγματικό της μέγεθος στην Ευρώπη. Έγιναν όλα αυτά μέσα από ένα συντηρητικό ποδοσφαιρικό πλάνο.

Η Ένωση με τον Χιμένεθ βρήκε σκληράδα, αυτοπεποίθηση και κατάφερε να πετύχει υπερβάσεις.

Αυτό που δεν κατάφερε ήταν να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν τον κατηγορώ τον Ισπανό προπονητή, ο καθένας έχει την φιλοσοφία του, σημασία έχει να δουλεύει και να αποδίδει. Η δουλειά του Μανόλο στην ΑΕΚ απέδωσε περισσότερο από ότι μπορούσε να φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του “δικεφάλου”, την εποχή που ανέλαβε.

ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ Η ΑΕΚ

Έχω την αίσθηση πως για την ΑΕΚ ήταν η ιδανική εξέλιξη. Έφθασε στο... ταβάνι αυτά που μπορούσε η ομάδα αγωνιστικά να πετύχει με τον Ισπανό τεχνικό, χρειαζόταν μία διαφορετική ποδοσφαιρική πρόταση.

Οι οπαδοί της Ένωσης έχουν συνδυάσει τις καλές τους ομάδες με όμορφο ποδόσφαιρο, είναι κάτι που τους ακολουθεί σαν περηφάνια, σαν κληρονομιά. Ασφαλώς και η πτώση στην Γ' Εθνική, τα πολλά χρόνια ανομβρίας έφεραν σε πρώτο πλάνο την επίτευξη στόχων, ήταν απαραίτητο το να καταφέρει η ΑΕΚ να ανεβάσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας και ελάχιστοι ασχολήθηκαν για το στιλ, για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιζε η ομάδα.

Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε και η αλήθεια είναι πως η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ παραμένει διψασμένος και έχει έναν ιδιοκτήτη που λέει στον προπονητή του “έχεις απεριόριστο μπάτζετ”. Θα κάνει τα πάντα σε όλα τα επίπεδα για να κατακτήσει τον επόμενο τίτλο, ενώ στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν τα περσινά τους λάθη, έχουν αλλάξει πολιτική και η λογική λέει πως οι “ερυθρόλευκοι” θα παρουσιαστούν πολύ βελτιωμένοι.

Πιστεύω πως η ΑΕΚ, με τον ίδιο προπονητή, με το ίδιο πλάνο και χωρίς Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, θα κατέβαινε στο επόμενο πρωτάθλημα με την αίσθηση πως έχει ακουμπήσει το ταβάνι της. Χρειάζεται ένα νέο ποδοσφαιρικό κίνητρο και ο Ουζουνίδης είναι σε θέση να το προσφέρει.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, θα προσφέρει μεγάλη ανάσα η συνεργασία με έναν προπονητή που το σίγουρο είναι πως θα φέρει μία πιο επιθετική προσέγγιση στην ομάδα. Είναι δεδομένο πως με τον Ουζουνίδη θα παίξει καλύτερη μπάλα, θα ευχαριστιέται περισσότερο ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει είναι αν θα πετύχει τόσο μεγάλους στόχους όπως ο Χιμένεθ. Εδώ είναι και το μυστικό της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αν στην ΑΕΚ λειτουργήσουν με ρεαλισμό, αντιληφθούν πως πράγματι βελτιώθηκαν με τον Χιμένεθ, όμως έγιναν και κάποια πράγματα που δεν μπορούν να επαναληφθούν και δεν περιμένουν να κρίνουν τον Ουζουνίδη από το αν θα πάρει το πρωτάθλημα, τότε και ο Εβρίτης τεχνικός πήρε μία πολύ καλή δουλειά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως είναι πολύ πιο εύκολο για έναν προπονητή να πάρει μία ομάδα που απέτυχε την περασμένη σεζόν. Η περσινή επιτυχία της ΑΕΚ δημιουργεί έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στον επόμενο προπονητή.

ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ταλαιπωρήθηκε πολύ με την συνεργασία του στον Παναθηναϊκό, αξίζει να δουλέψει σε έναν μεγάλο σύλλογο που τα οικονομικά των ποδοσφαιριστών του θα είναι λυμένα, που θα υπάρχουν σύνδεσμοι μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών, τεχνικός διευθυντής, τμήμα σκάουτινγκ και δεν θα είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί ο ίδιος με τα πάντα.

Στην ΑΕΚ θα έχει στην πραγματικότητα για πρώτη φορά την ευκαιρία να δουλέψει σε έναν σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό και να έχει ο ίδιος την δυνατότητα να λειτουργεί μόνο ως προπονητής, να κάνει με ηρεμία την δουλειά του.

Δεδομένα αν φέρεις στο μυαλό σου τα όσα πέρασε στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ του προσφέρει ένα πολύ καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Όμως τα πράγματα δεν είναι απλά, στον Παναθηναϊκό δεν είχε άγχος για το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ όμως είναι πρωταθλήτρια και φαντάζει δύσκολο να πετύχει την επόμενη σεζόν τις ίδιες επιτυχίες από άποψη επίτευξης στόχων.

Είναι μία σπουδαία κίνηση από τον σύλλογο ο Ουζουνίδης. Έχασε τον Χριστοδουλόπουλο, δεν μπορεί να κρατήσει τον Αραούχο. Χρειαζόταν μία φρεσκάδα, διαφορετική πιο επιθετική ποδοσφαιρική προσέγγιση που θα δημιουργήσει στους φίλους της ΑΕΚ την προσμονή να πάνε στο γήπεδο.

Αν στην ΑΕΚ του δώσουν χρόνο και δεν τον κρίνουν στην λογική να βγει οπωσδήποτε από την πρώτη χρονιά πρωταθλητής, είναι σίγουρο πως θα πετύχει.

Σύντομα θα αναλύσω πως θα αλλάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης το ποδοσφαιρικό σχέδιο της ΑΕΚ με βάση τα όσα έδειξε στον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο στο οποίο πιστεύει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK