Ο Αλαφούζος οδήγησε σε παραίτηση τον "Λύμπε"

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ο Τσάρλυ θέτει "καυτά" ερωτήματα για το μέλλον του συλλόγου, τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και αποκαλύπτει πως, ουσιαστικά, με τη στάση τους οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" οδήγησαν τον Λυμπερόπουλο σε παραίτηση...

Ο Αλαφούζος οδήγησε σε παραίτηση τον "Λύμπε"
alafouzos

Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι οριακή. Το μεσημέρι έγινε "ντου" στο γραφείο του Χρήστου Παναγόπουλου, παρουσία του Ουζουνίδη, και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως την παραίτηση που είχε υποβάλει Πέμπτη βράδυ ο Νίκος Λυμπερόπουλος η διοίκηση την έκανε αποδεκτή...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Η κατάσταση πλέον στον Παναθηναϊκό είναι ανεξέλεγκτη και περιμένουμε την τοποθέτηση και τις αποφάσεις που έχει πάρει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι πλέον φανερό πως η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να τοποθετηθεί για να μάθει και ο κόσμος τι έχει στο μυαλό του. Ποιο είναι το πλάνο, αν υπάρχει σχέδιο.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πολλά. Παρέλαβε μία δύσκολη κατάσταση, κατάφερε με το πλάνο του 2013 να την μαζέψει, αλλά πλέον η ΠΑΕ έχει σταματήσει να καλύπτει τις υποχρεώσεις της και δεν πάει άλλο. Ο κόσμος πρέπει να μάθει γιατί σταμάτησε να χρηματοδοτεί την ΠΑΕ, γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει τα πιο σημαντικά του στοιχεία, στην καλύτερη περίπτωση με ψίχουλα.

Πού βρίσκεται το άνοιγμα της ομάδας και να εξηγήσει ποιο είναι το πλάνο της επόμενης ημέρας, αν υπάρχει. Αν περιμένει να εισπράξει λεφτά από πωλήσεις, αν θα γίνει η ΑΜΚ των 5 εκατομμυρίων ευρώ κι αν τελικά καλυφτεί η ΑΜΚ για πόσο καιρό θα μπορεί με αυτά τα χρήματα να κινηθεί η ΠΑΕ. Αν θα μείνει ή αν θα αποχωρήσει. Όλα αυτά πρέπει να τα μάθει τώρα ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΔΕΙΑ

Εκτίμηση προσωπική είναι πως δύσκολα θα παραμείνει. Μπορεί να μην το διαβάζουμε στα ρεπορτάζ, αλλά με βάση όσα εξελίσσονται καθημερινά στην ΠΑΕ, τα ανοίγματα που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν θέμα με την ευρωπαϊκή άδεια.

Το "ντου" των οργανωμένων έγινε στην συνάντηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στο γραφείο του Χρήστου Παναγόπουλου με τον Ουζουνίδη, για να συζητήσουν την απόφαση που έχει πάρει ο Νίκος Λυμπερόπουλος να παραιτηθεί από το βράδυ της Πέμπτης.

Σε πολλούς έκανε εντύπωση η ευκολία και η ταχύτητα που η διοίκηση έκανε δεκτή την παραίτηση Λυμπερόπουλου. Ενώ σε όλους είχε γίνει αντιληπτό πως με τις διαφωνίες τους, η παρουσία των Λυμπερόπουλου - Ουζουνίδη αποτελούσε στον Παναθηναϊκό την τελευταία σταθερά. Τουλάχιστον υπήρχαν δύο άνθρωποι που μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο και οι φίλοι του Παναθηναϊκού τους σέβονται και ως παρουσίες, αλλά και για την δουλειά που έκαναν στον σύλλογο.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο όμως η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε ενοχληθεί από τον τρόπο που μίλησε ο Λυμπερόπουλος στον Μπεργκ και στον μάνατζερ του. Ο Μπεργκ πριν ζητήσει να μιλήσει με τον Αλαφούζο, μίλησε πρώτα με τον Λυμπερόπουλο. Επειδή τα νούμερα ήταν εξευτελιστικά, ο Λυμπερόπουλος του είπε: " είτε φέρνεις τη ρήτρα είτε βρίσκεσαι στις 29 του μήνα στην προετοιμασία".

Εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια: στον Λυμπερόπουλο είχε τονιστεί πως ο Παναγόπουλος κατέθεσε χρήματα στον Μπεργκ και με αυτή την κατάθεση δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγής, οπότε απόλυτα λογικά ο άνθρωπος ζήτησε την ρήτρα, περιμένοντας πως αυτή η στάση θα φέρει καλύτερη πρόταση.

ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Πιθανότατα επειδή ο Αλαφούζος είχε τους φόβους του, ήταν έτοιμος να πει το "ναι" σε πρόταση κάτω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί άκουσε από τον Νίκο Λυμπερόπουλου για πρώτη φορά την φράση "θα παραιτηθώ". Ο Λυμπερόπουλος τού τόνισε πως αν δεχτεί την πρόταση, θα παραιτηθεί.

Η διοίκηση την -απόλυτα λογική- στάση με βάση τα όσα γνώριζε ο Νίκος Λυμπερόπουλος την είδε με άσχημο μάτι και η συμπεριφορά άλλαξε προς το πρόσωπο του. Την απόφαση να παραιτηθεί οριστικά, την πήρε όταν του ζητήθηκε να πει στους νέους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα ότι θα πληρωθούν αργότερα και η προετοιμασία θα ξεκινήσει με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με το σύλλογο απλήρωτους. Πιθανότατα, να ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τον οδηγήσει στην παραίτηση.

Με όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, πολλοί περιμένουν να δουν πόσο θα αντέξει ο Μάρινος Ουζουνίδης. Η δική μου, πάντως, πληροφόρηση είναι πως μέχρι τώρα, σε αυτή την δύσκολη φάση δεν θέλει να πηδήξει από το πλοίο και η απόφαση του είναι να μην παραιτηθεί. Οι εξελίξεις, όμως, στον Παναθηναϊκό είναι καταιγιστικές και πλέον ο χρόνος περνά γρήγορα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK