Υπέρβαροι ποδοσφαιριστές, αποκρουστικό σύνολο και ευθύνες Ουζουνίδη

Δικαιολογίες υπάρχουν, όμως για το απαράδεκτο αγωνιστικό πρόσωπο έχει μεγάλες ευθύνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Τσάρλυ σχολιάζει με σκληρή γλώσσα το "πράσινο" αγωνιστικό πλάνο, τους πληρωμένους, αλλά υπέρβαρους παίκτες και προτείνει λύσεις πριν να είναι αργά.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΤΣΑΒΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΤΣΑΒΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μπορεί το αγωνιστικό να μοιάζει σαν το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, όμως και αυτό βασανίζει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Η εικόνα της ομάδας είναι αποκαρδιωτική, η συγκομιδή των 5 βαθμών στο γήπεδο σε ένα πρόγραμμα με Πλατανιά, Λεβαδιακό, Κέρκυρα, Απόλλωνα, Παναιτωλικό είναι ομάδας που θα δυσκολευτεί να μείνει στην κατηγορία.

Δικαιολογίες υπάρχουν, όμως για το απαράδεκτο αγωνιστικό πρόσωπο έχει μεγάλες ευθύνες ο Ουζουνίδης. Δεν είναι Παναθηναϊκός αυτός. Είναι φανερό πως έχουν γίνει λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών, η φυσική κατάσταση της ομάδας είναι σε πολύ κακό επίπεδο και η διάταξη που χρησιμοποιεί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν βοηθά για να υπάρχει μία ισορροπία και να κρυφτούν κάποια προβλήματα.

ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ

Έχει εγκλωβιστεί σε μία συγκεκριμένη λογική που δεν μπορεί με τίποτα να υπηρετήσει το φετινό ρόστερ. Δεν είναι σε θέση ο βαρύς Σουηδός Χίλιεμαρκ να πάρει τον χώρο του Ζέκα και να υποστηρίξει μαζί με έναν μόνο παίκτη πίσω του, τακτική με 4 επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Το έγραψα και μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα όταν πρωτοσυστήθηκε ο Χίλιεμαρκ, το επανέλαβα και μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που έφυγαν, οπότε δεν έχει και νόημα να συνεχίζει ο Ουζουνίδης, να παίζει με την ίδια διάταξη.

Όταν υπήρχε το δίδυμο Κουρμπέλης-Ζέκα μπορούσε άνετα να λειτουργήσει τακτική δύο κεντρικών χαφ. Δεν χρειαζόταν τρίτος, καθώς ο Ζέκα κατάπινε χιλιόμετρα κάλυπτε χώρους, ο Κουρμπέλης τακτικά ήταν συνεπής οπότε υπήρχε συνοχή και καλή αμυντική λειτουργία στο κάθετο ποδόσφαιρο του αντίπαλου και καλύψεις στα άκρα όποτε χρειαζόταν.

Δεν γίνεται να φεύγει ο Ζέκα, να έρχεται ένα παιδί που είναι βαρύ, δεν καλύπτει αποστάσεις, παίζει μόνο με μπάλα και να κρατά ο προπονητής του την ίδια τακτική. Έχω γράψει πολύ καλά λόγια για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά την φετινή σεζόν είναι ντεφορμέ και δεν βοηθά την ομάδα να είναι πιο μαζεμένη. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Χίλιεμαρκ μέχρι το 40ολεπτό έπαιζε πιο δεξιά από τον Σιλά, στην συνέχεια τους άλλαξε και ο Παναιτωλικός εκμεταλλευόταν με τον Ρόσα κυρίως, αλλά και με τον Μάζουρεκ τον πολύ χαμηλού επιπέδου μπακ που ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και το γεγονός πως ο χώρος του Χίλεμαρκ ήταν εντελώς άδειος.

Ο αόρατος Γιόχανσον δείχνει πολύ χαμηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής. Απορώ πως έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, καθώς το παιδί δεν έχει καν διασκελισμό. Δεν γίνεται να αποκτήσεις μπακ χωρίς διασκελισμό. Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός έχτισε ένα μικρό πάρτι σε όλο το 90 λεπτό. Από εκεί ήρθαν και τα δύο τέρματα, χωρίς να κάνει ο ίδιος το παραμικρό για να προστατέψει την πλευρά του.

Στο πρώτο γκολ στην προσπάθεια του Ρόσα συνέκλινε χωρίς επιτυχία ο Χίλιεμαρκ. Στο δεύτερο ο Ρότσα πέρασε για πλάκα τρεις παίκτες με τελευταίο να βρίσκει τον Γιόχανσον που ούτε έκανε προσπάθεια για να τον ενοχλήσει.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ

Δεν είναι όμως μόνο ο Γιόχανσον το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Την δικαιολογία για τα διοικητικά προβλήματα δεν την δέχομαι. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι, αλλά βλέπω πως παρουσιάζονται αγύμναστοι και με παραπάνω κιλά.

Ατυχία διαβάζω που ο Τσάβες έπαθε τράβηγμα. Μα να είμαστε σοβαροί. Δεν υπάρχει καμία, ατυχία το παιδί είναι υπέρβαρο και για αυτό τον λόγο τραυματίστηκε. Με παραπάνω κιλά έπαιζε και ο Λουτσιάνο, υπερβολικό βάρος για αθλητές έχουν και οι Γιόχνασον, Μόλινς, Λουντ, ενώ συνολικά βλέπουμε πως η ομάδα είναι αγύμναστη.

Το άλλοθι των διοικητικών προβλημάτων δεν ισχύει. Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να αντέξει το βάρος ας παραιτηθεί, κανείς δεν θα του πει τίποτα, επαγγελματίας είναι. Από την στιγμή όμως που παραμένει στον σύλλογο πρέπει να παρουσιάσει μία αξιοπρεπή εικόνα. Οι ποδοσφαιριστές όλοι είναι πληρωμένοι, η δουλειά του ίδιου και του προπονητικού επιτελείου είναι να θωρακίσουν τα αποδυτήρια και να παρουσιάσουν μία ομάδα που να παλεύει.

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

Δεν το έχουν κατορθώσει. Εχει παίξει ο Παναθηναϊκός με Πλατανιά, Λεβαδιακό, Κέρκυρα, Απόλλων, Παναιτωλικό, πέντε ομάδες που ο πρώτος τους στόχος είναι να μείνουν στην κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος και στα 5 παιχνίδια. Έπρεπε να χάσει στον Πλατανιά, έπρεπε να χάσει από τον Λεβαδιακό, ήταν τυχερός που έμεινε το σκορ στα επίπεδα του 1-0 στην Κέρκυρα, κέρδισε με ένα στημένο και δίχως να έχει δημιουργία τον Απόλλωνα, άξιζε διασυρμό στον Παναιτωλικό.

Αν πάρουμε το πρόγραμμά, την συγκομιδή, δούμε και την εικόνα των παιχνιδιών και βγάλουμε από το μυαλό μας πως πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, αυτή η ομάδα που παρουσιάζει ο Ουζουνίδης, είναι για να υποβιβαστεί. Να πάει στην δεύτερη κατηγορία αγωνιστικά.

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν δυσκολίες, είχε πράγματι πολύ δύσκολο έργο. Όμως να υπάρξει και μία σταθερά, ένα πάτωμα, δεν του ζητήθηκε να πάρει πρωτάθλημα, ούτε καν να το διεκδικήσει. Να παρουσιάσει κάτι με αρχή και τέλος, μία ομάδα που να έχει συνοχή. Δικαιολογία έχει για να μην πάει καλά, όχι για να έχει τόσο άσχημο πρόσωπο ο Παναθηναϊκός. Και τον κρίνω σήμερα πιο αυστηρά από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, για τον εξής λόγο.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ

Η επιστροφή Βιγιαφάνες βοήθησε, ώστε να βγουν κάποιες συνεργασίες, να υπάρχει μία μεταφορά μπάλας καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια, η ομάδα όμως ήταν ανοχύρωτη αμυντικά και εκτεθειμένη κάθε φορά που η μπάλα χανόταν.

Αυτό συνέβαινε γιατί φωνάζει η ομάδα πως είναι αγύμναστή, λόγω του δικού του τακτικού πλάνου που αφήνει την ομάδα ανοχύρωτη κάθε φορά που χάνεται η μπάλα, όπως ανοχύρωτη είναι και όταν ο αντίπαλος κάνει επιθέσεις πάνω στον αόρατο Γιόχανσον. Μία καρέκλα να έριχνε στο γήπεδο αντί του Γιόχανσον, καλύτερα θα πήγαινε. Θα χτυπούσε και καμία φορά η μπάλα πάνω της.

ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΟΥ

Θέλω να είμαι δίκαιος. Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν καλά λόγια για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, εκτίμησα την πολύ καλή δουλειά που έκανε πέρυσι στον Παναθηναϊκό, όμως φέτος μοιάζει σαν να μην άντεξε τις υπερβολικές ευθύνες. Πήρε πολλές αρμοδιότητες και δείχνει σαν να έχει στερέψει από ιδέες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι μία παραδοχή και ένα ξεσκαρτάρισμα πριν να είναι αργά. Ναι έφερε και προβληματικούς ποδοσφαιριστές, ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που αστόχησε σε κάποιες μεταγραφές. Πρέπει να δει με ποιους θα πάει, να δουλέψει στην ατομική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και να αλλάξει τακτική.

Ο Χίλιεμαρκ έχει αδυναμίες αλλά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό μπορεί να δώσει κάποια πράγματα με τα στημένα του και με το κάθετο κόψιμο του, βάζοντας τον όμως σε δίδυμο στον άξονα, ο Σουηδός γίνεται μεγάλο πρόβλημα. Αν θέλει να κρατήσει την διάταξη αναλλοίωτη ας ψάξει για καλύτερη αμυντική ισορροπία, ανεβάζοντας τον Χίλιεμαρκ πίσω από τον επιθετικό. Στον τρόπο που δουλεύει το 4-4-1-1 ο Ουζουνίδης, ο Χίλιεμαρκ είναι πιο κοντά στον Μασούντ, όχι στον Ζέκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK