Το διαιτητικό δικαστήριο "κάρφωσε" τον Γκιρτζίκη

Για "βαρεία αμέλεια ή αδιαφορία" κάνει λόγο στο σκεπτικό που έφερε την FIFA στην Ελλάδα, επειδή δεν εναρμόνισε το καταστατικό της ΕΠΟ με το νόμο. Τι θα κάνει τώρα, με την Επιτροπή Εξομάλυνσης;

Το διαιτητικό δικαστήριο "κάρφωσε" τον Γκιρτζίκη
Γκιρτζίκης-ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεγαλύτερο… καρφί στην διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη δεν θα μπορούσε να ρίξει το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Στο σκεπτικό της προσφυγής του Βίκτωρα Μητρόπουλου και της Κηφισιάς με το οποίο ακυρώθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ που είχαν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου και είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της FIFA και τον ορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης, το διαιτητικό δικαστήριο που αποτελείται από τακτικούς δικαστές «καρφώνει» την διοίκηση Γκιρτζίκη επειδή δεν εναρμόνισε το καταστατικό της Ομοσπονδίας με το νόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με βάση το νόμο Ορφανού που ενεργοποιήθηκε από πέρσι τον Μάϊοέπειτα από την κατάθεση του νόμου 4326/2015 από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Το διαιτητικό δικαστήριο λοιπόν, κατηγορεί την πρώην διοίκηση της ΕΠΟ για «βαρεία αμέλεια ή αδιαφορία».

Συγκεκριμένα, για να αιτιολογήσει την απόφαση της να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ ώστε να κάνει εκλογές εντός διμήνου με βάση το νόμο αναφέρει… «έλλειψη διοίκησης σε νομικό πρόσωπο υπάρχει και όταν λήγει η θητεία της και δεν έχει συγκληθεί πριν τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης, όπως επίσης και όταν η διοίκηση επιδεικνύει βαρεία αμέλεια ή αδιαφορία για την άσκηση των καθηκόντων της, όπως ορίζεται στο νόμο και στο καταστατικό του νομικού προσώπου».

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι στάση θα κρατήσει το διαιτητικό δικαστήριο την Παρασκευή 16/12 το πρωί στην συνεδρίαση του για την προσφυγή του σωματείου Οινιάδες. Η ομάδα από το β’ τοπικό Αιτωλοακαρνανίας ζητάει την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 19/12 για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τον ίδιο λόγο για τον οποίο ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και η Κηφισιά πέτυχαν την αναβολή των εκλογών: για να γίνει με βάση τον νόμο και όχι το καταστατικό, με μεγαλύτερο εκλογικό σώμα. Και η Επιτροπή Εξομάλυνσης όπως και η διοίκηση Γκιρτζίκη, ακόμη δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό με την νομοθεσία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK