Το ταμείο είναι μείον για Έλληνες διαιτητές

Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται... ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά μάλλον ξέχασαν να κάνουν τον λογαριασμό. Διαβάστε πόσα χρήματα κοστίζουν οι εγχώριοι και βγάλτε τα κομπιουτεράκια για τους πιο ακριβούς αλλοδαπούς.

Το ταμείο είναι μείον για Έλληνες διαιτητές
sidiropoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

" Οι ξένοι διαιτητές θα σκοτώσουν την ελληνική διαιτησία", είπε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης την προηγούμενη Πέμπτη σε πηγαδάκι μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξομάλυνσης και απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αν και του το ζήτησε νωρίτερα, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην συνάντηση που είχαν.

Τι δεν είπε ο επιτετραμένος τηςFIFAστο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ότι οι ξένοι διαιτητές θα "σκοτώσουν" και το ταμείο τηςSuper Leagueπου είναι μείον.

Λεφτά για να βρεθούν οχτώ τριάδες ( διαιτητές και δύο βοηθοί), να πληρωθούν την αμοιβή τους, την μετακίνηση τους στην Ελλάδα, την διαμονή τους, την διατροφή τους δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα στον συνεταιρισμό στον οποίο δεν είναι καιροί για ηρωισμούς αφού υπάρχει και η NOVA που ζητάει ρήτρες για τις αναβολές των αγωνιστικών.

Η Λίγκα θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον περίπου 5.000 ευρώ για κάθε τριάδα διαιτητών και από αυτά τα 2.640 ευρώ θα είναι η αμοιβή του διαιτητή και των δύο βοηθών (1.540+550+550 με βάση το ελληνικό... τιμολόγιο), ποσό που δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο καθώςοι διαιτητές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν περισσότερα.

Προτού βέβαια αποφασιστεί να έρθουν ξένοι διαιτητές (που δεν θα γίνει κάτι τέτοιο) θα πρέπει ηSuper Leagueνα εξοφλήσει τους Έλληνες συναδέλφους τους στους οποίους οφείλονται τα περσινάplay offsκαι τρεις αγωνιστικές της φετινής περιόδου.

Α.ΠΛ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK