Το ταξίδι Αθήνα - Λας Πάλμας θα είναι κάτι νέο για ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Η απρόσμενη είσοδος της Γκραν Κανάρια στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος και ταυτόχρονα στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου αυξάνει την... ταλαιπωρία των ελληνικών ομάδων που προσθέτουν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στο πρόγραμμά τους!

The Bolivian presidential plane believed to be carrying President Evo Morales lands at the Gran Canaria airport in Las Palmas de Gran Canaria island, Spain Wednesday June 3, 2013. Bolivias president left Europe for home on Wednesday amid diplomatic drama after his flight was rerouted and delayed overnight in Austria, allegedly because of suspicion he was trying to spirit NSA leaker Edward Snowden to Latin America. The plane was rerouted to Vienna on Tuesday night, adding a new twist to the international uproar over Snowdens revelations of widespread U.S. surveillance. (AP Photo/Andres Gutierrez)
Το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια AP PHOTO/ANDRES GUTIERREZ

Η Γκραν Κανάρια "πέταξε" εκτός τετράδας στην ACB την πρωταθλήτρια Βαλένθια και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Αυτομάτως, δηλαδή, γίνεται μία εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς οι δύο ελληνικές ομάδες θα πρέπει να φτάσουν ως την άλλη άκρη της Ευρώπης, το νοτιοδυτικότερο σημείο της (απέναντι από το Μαρόκο), για να δώσουν τον εκτός έδρας αγώνα με τους νησιώτες.

Το ταξίδι Αθήνα - Λας Πάλμας θα είναι κάτι νέο για ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Η Γκραν Κανάρια εδρεύει στην πόλη Λας Πάλμας του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού των Καναρίων. Από την Αθήνα απέχει 3.781 χλμ, ωστόσο απευθείας πτήση δεν υπάρχει. Τούτο σημαίνει πως χωρίς ταξίδι με τσάρτερ, θα υπάρχει σίγουρα ένας ενδιάμεσος σταθμός σε κάποια άλλη ισπανική πόλη, τη Βαρκελώνη πιθανότατα. Η οποία παρεμπιπτόντως απέχει 3 ώρες και 35 λεπτά! Στη... σούμα κοινώς έχουμε ένα ταξίδι που θα αγγίζει συνολικά τις 7 ώρες στον αέρα μόνο...

Βέβαια τόσο οι παίκτες των "αιωνίων" είναι συνηθισμένοι, αφού για να φτάσουν στο Καζάν χρειάζονταν να καλύψουν περισσότερα από τα 4130.3 χλμ. της απευθείας απόστασης από την Αθήνα με ανταποκρίσεις από Μόσχα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK