Οι γυναίκες μπαίνουν... ορμητικά στις ομοσπονδίες

Πόσες γυναίκες έχετε δει στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών; Σίγουρα πολύ λίγες. Πλέον, αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς υπάρχει σαφής διάταξη στο νέο αθλητικό νόμο.

Κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την άθληση και την ηθική/δεοντολογία στον αθλητισμό. Η συμβολή της Ελλάδας και το πλαίσιο ανάληψης δράσεων" ,ενημέρωση από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη,Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
vasiliadis EUROKINISSI

Ο νέος αθλητικός νόμος που έρχεται στη Βουλή (το πότε ακριβώς είναι κάτι που βρίσκεται υπό εξέταση) φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο τις γυναίκες.

Γιατί; Διότι υπάρχει ειδική διάταξη που προβλέπει ποσόστωση στην εκλογή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών.

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα εξ αυτών ανδροκρατούνται με σαρωτικά μάλιστα ποσοστά. Πλέον αυτό θα αλλάξει, υποχρεωτικά, καθώς το νέο νομοθέτημα είναι σαφές ως προς αυτό.

Είναι θέμα και ισότητας και δημοκρατίας. Η ποσόστωση μάλιστα αναμένεται να είναι μεγάλη, οπότε όσοι προαλείφονται για πρόεδροι στις ομοσπονδίες καλό θα είναι να ψάχνουν για γυναίκες έτσι ώστε να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK