Έρχεται Ελλάδα ο Μπίλιτς;

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το... μελάνι της απόλυσης του Κροάτη κόουτς της Γουέστ Χαμ και ήδη υπήρξαν ελληνικά σενάρια που τον ήθελαν από υποψήφιο αντι-Λουτσέσκου μέχρι και ότι ενδεχομένως να απασχολήσει μέχρι και τον Ολυμπιακό! Το Contra.gr μίλησε με φίλο και συνεργάτη του Μπίλιτς, ο οποίος μας έδωσε απάντηση που θα... συζητηθεί.

West Ham's head coach Slaven Bilic reacts during the English Premier League soccer match between West Ham United and Huddersfield Town at London Stadium in London, Monday, Sept. 11, 2017.(AP Photo/Frank Augstein)
Bilic AP

"Στην ζωή ποτέ μην λες... ποτέ", λέει η παροιμία και είναι ολόσωστη. Ειδικότερα από τη στιγμή που την Δευτέρα η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Κροάτη τεχνικό. Το όνομα του, λοιπόν, επανήλθε στην ελληνική επικαιρότητα εδώ και λίγες εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα δημοσιεύματα στην Αγγλία που ανέφεραν πως είναι... τελειωμένος από τα "σφυριά".

Ο λόγος αφορά την κακή εικόνα που παρουσιάζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση του Μπέσνικ Χάσι και τις... μουρμούρες για τον Ρουμάνο προπονητή, ο οποίος έχασε μετά τους "ερυθρόλευκους" και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Δυο φορές στο... κοντινό παρελθόν το όνομα του Κροάτη τεχνικού "έπαιξε" στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ. Την άνοιξη του 2012, όταν ο Ολυμπιακός αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Ερνέστο Βαλβέρδε και το καλοκαίρι του 2015 με τον Βίτορ Περέιρα να είναι... υπ' ατμόν.

Τελικά Μίτσελ και Μάρκο Σίλβα προτιμήθηκαν, με τον Μπίλιτς να κάθεται το '12 στον πάγκο της Λοκομοτίβ Μόσχας και το 2015 στης Γουέστ Χαμ. Τώρα όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, επίσης το όνομα του Μπίλιτς γράφτηκε δυο φορές!

Τον Μάιο του 2013, με τον Γιώργο Δώνη να αποχωρεί... επεισοδιακά και τον Ιούνιο του 2015 όταν και προτιμήθηκε τελικά ο συμπατριώτης του, Ιγκόρ Τούντορ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Άνθρωπος που βρίσκεται στο κοντινό του περιβάλλον, είναι φίλος του με τον οποίο έχουν συνεργαστεί και επαγγελματικά στο παρελθόν ενώ βρισκόταν στην Αγγλία αυτές τις μέρες, απάντησε στα σενάρια που ήδη αναπτύχθηκαν στα μέρη μας και τον θέλουν υποψήφιο "αντι - Λουτσέσκου" , αν και εφόσον βέβαια ο τελευταίος αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του "δικεφάλου". Όπως και στο κατά πόσο θα έβλεπε θετικά την προοπτική του Ολυμπιακού...

Ποια ήταν η χαρακτηριστική ατάκα; " Αυτή τη στιγμή μόνο για... διακοπές θα ερχόταν ο Μπίλιτς στην Ελλάδα!". Το κασέ του παραμένει απαγορευτικό για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα στην Κίνα ολοκληρώθηκε και το... σαφάρι για εξεύρεση προπονητών μόλις ξεκίνησε, με τον Πάουλο Σόουζα να κάνει την αρχή υπογράφοντας στην Tianjin Quanjian.

Με τον Κροάτη κόουτς όντως να επιθυμεί να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ κι από την άλλη όμως, να έχει αδυναμία και στα...χρήματα, που τον οδήγησαν σε Τουρκία και Ρωσία. Απλώς να αναφέρουμε πως τα μανατζερικά Κανάλια που κινείται ο Μπίλιτς, έχουν σχέσεις τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ολυμπιακό...

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK