Το γκολ του Χατζισαφί κράτησε στην τρίτη θέση τον Ολυμπιακό!

Μετά την αφαίρεση βαθμών της Πειθαρχικής Επιτροπής της λίγκας στον Ολυμπιακό, το γκολ του Εχσάν Χατζισαφί στο 90ο λεπτό κόντρα στον Ατρόμητο ήταν εκείνο που κράτησε τους "κόκκινους" στην 3η θέση! Πως διαμορφώνεται πλέον ο βαθμολογικός πίνακας και το πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Τι ισχύει με τα εισιτήρια στην Ευρώπη.

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
hatzisafi EUROKINISSI

Μπορεί στον Ολυμπιακό να έβλεπαν το παιχνίδι της Κυριακής στο Περιστέρι ως... τελικό για την παραμονή στο κυνήγι του τίτλου, μία μέρα αργότερα όμως το συγκεκριμένο ματς έχει πάρει άλλο χαρακτήρα λόγω της τιμωρίας των "ερυθρόλευκων" με αφαίρεση τριών βαθμών.

Σε περίπτωση που ο Εχσάν Χατζισαφί ήταν το ίδιο άστοχος με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς και το σκορ παρέμενε στο 2-1 υπέρ του Ατρόμητου, οι Περιστερίωτες θα ανέβαιναν στην 3η θέση και ο Ολυμπιακός θα έπεφτε στην 4η!

Η βαθμολογία σε περίπτωση νίκης του Ατρόμητου:

1) ΑΕΚ 47

2) ΠΑΟΚ 46*

3) Ατρόμητος 41

4) Ολυμπιακός 39

* ένα ματς λιγότερο ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ.

Ο Ιρανός λοιπόν "έσωσε" τον Ολυμπιακό και τον κράτησε στην 3η θέση που δίνει το "καλό" εισιτήριο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ( 3ο προκριματικό γύρο), αν κυπελλούχος Ελλάδας είναι ένας εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ και οι δυο αυτές ομάδες εννοείται τερματίσουν στις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η βαθμολογία σήμερα (12/2) μετά την τιμωρία του Ολυμπιακού:

1) ΑΕΚ 47

2) ΠΑΟΚ 46*

3) Ολυμπιακός 40**

4) Ατρόμητος 39

* ένας ματς λιγότερο ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ.

** ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα έφεσης με σκοπό να μειωθεί η ποινή ή να πέσει σε άλλο άρθρο που δεν προβλέπεται η αφαίρεση βαθμών.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΑΤΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Εκτός από την αφαίρεση τριών βαθμών βέβαια, η Πειθαρχική Επιτροπή τιμώρησε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τον Ολυμπιακό. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι αγώνες με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό θα είναι χωρίς κόσμο!

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος:

Ολυμπιακός - Πανιώνιος

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Πλατανιάς - Ολυμπιακός

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Κέρκυρα

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Ας δούμε και αυτό του Ατρόμητου, με τον οποίο αναμένεται να γίνει μάχη μέχρι... τέλους για το "καλό" εισιτήριο της Ευρώπης. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι άκρως ανταγωνιστική τη φετινή περίοδο.

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Ατρόμητος - ΑΕΚ

Ατρόμητος - Ξάνθη

Πανιώνιος - Ατρόμητος

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Ατρόμητος - Πλατανιάς

Λεβαδειακός - Ατρόμητος

Ατρόμητος - Κέρκυρα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (7-8/8, 28-29/8), ενώ ο δεύτερος στον 2ο γύρο (24-25/7, 31/7 και 1/8).

Ο κυπελλούχος Ελλάδας παίρνει το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και ξεκινά από τον 3ο προκριματικό γύρο (9/8, 16/8).

Αν ο κυπελλούχος τερματίσει σε μία από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τότε το "καλό" εισιτήριο το παίρνει ο 3ος της βαθμολογίας στην Super League Σουρωτή.

Ο 4ος και 5ος της βαθμολογίας πάνε στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (24-25/7, 31/7 και 1/8).

Αν το κύπελλο πάρει η ΑΕΛ ή ο Πανιώνιος, τότε οι δυο πρώτοι θα λάβουν κανονικά τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο 3ος και 4ος της βαθμολογίας θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από το 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. ΠΑΝΤΑ το κύπελλο δίνει το "ισχυρό" εισιτήριο στη... μικρή διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK