Τον Στρέλνιεκς ο Σφαιρόπουλος τον θέλει μαζί του. Όχι απέναντι...

Ο Ολυμπιακός κερδίζει, όπως όλα δείχνουν, τη μάχη της απόκτησης του Γιάνις Στρέλνιεκς και ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" ξεμπερδεύει από έναν παίκτη που του είχε προκαλέσει μπελάδες στο πρόσφατο παρελθόν.

Τον Στρέλνιεκς ο Σφαιρόπουλος τον θέλει μαζί του. Όχι απέναντι...

Σοφά πράττει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τον Γιάνις Στρέλνιεκς! Γιατί αυτόν που σ' έχει νικήσει και υπάρχει περίπτωση να σε... ξανανικήσει, είναι προτιμότερο να τον έχεις μαζί σου.

Ο Λετονός γκαρντ θα είναι κατά πάσα πιθανότατα η πρώτη καλοκαιρινή προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ των Πειραιωτών. Ένας παίκτης που είχε 11.7 πόντους με 58% στα δίποντα (54/93) και κυρίως 46% στα τρίποντα (39/85) στην τρίτη χρονιά του με την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι. Στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του ο 28χρονος σουτέρ ήταν ο δεύτερος σκόρερ των πρωταθλητών Γερμανίας χωρίς όμως να εκβιάζει προσπάθειες, αφού έπαιρνε λιγότερες από τον Κοζέρ, τον Μέλι, τον Μίλερ, τον Τάις, ακόμη και τον Ζήση. Οικονομικός, όπως λένε.

Γι' αυτό ακριβώς και επιλέγεται. Διότι δεν χρειάζεται περίσσιες προσπάθειες για να βρει ρυθμό, δεν θ' απαιτήσει ή θα "κλέψει" περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους υπόλοιπους (25 λεπτά είχε στην Μπάμπεργκ), θα έρθει να κουμπώσει στο σύνολο και όχι να προκαλέσει κάποια ρωγμή στον κορμό. Συν τοις άλλοις είναι τρομερά δημιουργικός από τη θέση "2", με 3.5 τελικές ανά αγώνα στην Ευρώπη, αριθμός βέβαια που ανέβηκε χάρη στη συνολικά άρτια λειτουργία της Μπάμπεργκ, στην αξιοθαύμαστη κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Στρέλνιεκς είχε στα χέρια του προτάσεις από τη Ρωσία. Τον διεκδίκησαν με καλύτερα χρήματα η Χίμκι ( του Γιώργου Μπαρτζώκα) που γυρίζει στην Ευρωλίγκα και η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Ολυμπιακός όμως τον πείθει ν' αράξει στο λιμάνι. Να τον έχει μαζί του και όχι απέναντι.

Για να μην ξανασυμβεί ότι στις 10 Μαρτίου του 2016. Όταν με δικό του σουτ από τη γωνία στα 4.6'' από τη λήξη "σκότωσε" τον Ολυμπιακό. Ένα τρίποντο που, εκ των υστέρων, αποδείχθηκε πως είχε καθοριστική συμβολή στον πρόωρο ευρωαποκλεισμό της ελληνικής ομάδας.

Για να μην επαναληφθούν οι 15 πόντοι με τα 4/5 τρίποντα που είχε στο ΣΕΦ για το διπλό-βόμβα της Μπάμπεργκ δυο μήνες νωρίτερα (Γενάρης του 2016). Για να ξαναδώσει 7 ασίστ στο 82-68 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πού υστερεί; Στο ύψος (1μ91). Αλλά μήπως ο Έρικ Γκριν ήταν πρώτο μπόι;

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK