Χωρίς Λάζαρο ξεκινά το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού

Γιατί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν θα εμφανιστεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας, ενώ θα πάει μόνος και με καθυστέρηση στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο. Ο άγραφος –ποδοσφαιρικός- νόμος που δεν θα εφαρμοστεί στη δική του περίπτωση…

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος EUROKINISSI

Μπορεί η διοίκηση του Ολυμπιακού να ανακοίνωσε εδώ και μέρες την απόκτηση του -περσινού MVP του πρωταθλήματος- Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ωστόσο, με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, ο 31χρονος άσος δεν πρόκειται να ξεκινήσει προετοιμασία με τους συμπαίκτες του!

Δεν θα εμφανιστεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για την πρώτη συγκέντρωση της νέας περιόδου που είναι προγραμματισμένη για τις 15 του επόμενου μήνα, ενώ αναμένεται να πάει με μία εβδομάδα καθυστέρηση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενώ η αποστολή θα έχει ταξιδέψει από τις 25/6.

Γιατί, όμως, ένας από τους «ερυθρόλευκους» πρωταγωνιστές της επόμενης περιόδου θα πρέπει να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία; Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Στις περιπτώσεις που μια ομάδα αποκτά έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή, ενημερώνει επίσημα την προηγούμενη, ώστε να του επιτρέψει να ξεκινήσει προετοιμασία, αν το νέο του συμβόλαιο δεν έχει τεθεί σε χρονική ισχύ. Είναι ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και τηρείται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που ένας παίκτης μετακινείται ως ελεύθερος και ξεκινά προετοιμασία πριν από την 1/7.

Ο Λάζαρος έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακός αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2018. Μέχρι τότε τυπικά ανήκει στην ΑΕΚ, με την οποία η συνεργασία, βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου, ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Με όσα προηγήθηκαν, όμως, και με τους «κιτρινόμαυρους» να υποστηρίζουν ότι υπάρχει +1 στο συμβόλαιό του, άρα να μην αποδέχονται την «ελευθερία» του, είναι λογικό κι επόμενο να μην του δώσουν και άδεια για να ξεκινήσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα από τις 15 Ιουνίου, παρότι έτσι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Από την 1η Ιουλίου, τέτοια… σκοτούρα δεν θα έχει ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος θα ανέβει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αυστρία, ενώ μέχρι τότε θα κάνει μόνος του προπονήσεις, προφανώς με το πρόγραμμα που θα έχει λάβει από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσει να δουλέψει όσο γίνεται καλύτερα σε ατομικό επίπεδο, έστω και χωρίς τους συμπαίκτες του στο πλάι, προκειμένου όταν ενσωματωθεί να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να μπει με την ομάδα το συντομότερο…

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK