Παναθηναϊκός και Νίλσον τού ανοίγουν την πόρτα της Εθνικής

Η διπλή παράμετρος "Μίκαελ Νίλσον" στη μεταγραφή του Ματίας Γιόχανσον στον Παναθηναϊκό, η σχέση του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σουηδίας Γιάνε Άντερσον, η "στάμπα" που κουβαλάει πάνω του το νέο απόκτημα του "τριφυλλιού" και η δύσκολη "αποστολή" του ενόψει Μουντιάλ. Παρασκήνιο του Contra.gr... made in Sweden!

Παναθηναϊκός και Νίλσον τού ανοίγουν την πόρτα της Εθνικής

Ένα από τα "ντεσού»" στη μεταγραφή του Ματίας Γιόχανσον στον Παναθηναϊκό, έχει να κάνει εν πολλοίς (και) με τον Μίκαελ Νίλσον.

Ο παλιός δεξιός μπακ και εδώ και λίγα χρόνια (βασικός) σκάουτ του "τριφυλλιού" (η γνώμη του οποίου για τον συμπατριώτη του έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής Γιόχανσον) έχει καταπληκτική σχέση με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον. Κάτι σαν "πατέρας-γιος", αφού 54χρονος τεχνικός ήταν εκείνος που ανέδειξε τον Νίλσον στη Χάλμσταντ και τον βοήθησε να φτάσει ως την πόρτα της εθνικής ομάδας και το βήμα παραπάνω με τη μεταγραφή του στο εξωτερικό.

Ο Νίλσον διατηρεί ακόμη και σήμερα πολύ δυνατή φιλία με τον εκλέκτορα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του και μάλιστα ο τελευταίος ζητάει συχνά τη γνώμη του και για διάφορους ποδοσφαιριστές και δη την πορεία των Σουηδών του "τριφυλλιού".

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και ο Νίκλας Χουλτ λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό κι όταν άρχισε να βρίσκει τον παλιό, πολύ καλό, εαυτό του, πέρασε από το "μικροσκόπιο" των συνεργατών του Άντερσον και βρέθηκε ξανά στις κλήσεις της εθνικής Σουηδίας, αφού πλέον με την παρουσία του Νίλσον στους "πράσινους", υπήρχε ένας επιπλέον και πολύ πιο άμεσος σύνδεσμος με τα εθνικά κλιμάκια της Σουηδίας.

Όλο αυτό έπαιξε το ρόλο του στην τελική απόφαση (και) του Γιόχανσον, καθώς έκρινε πως μέσω του Παναθηναϊκού, αλλά και της online προσέγγισης που έχει ο Νίλσον, θα μπορέσει -εφόσον καθιερωθεί στους "πράσινους"- να πάρει ξανά μία ευκαιρία στην εθνική Σουηδίας, ενόψει των επόμενων προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την τελική φάση του οποίου στη Ρωσία οι Σκανδιναβοί έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να φτάσουν.

Η "αποστολή" του Γιόχανσον (που έβαλε την παράμετρο «εθνική» και στις πρώτες δηλώσεις του, κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"), δεν θα είναι βεβαίως εύκολη, αφού έχει μπροστά του δύο άλλους δεξιούς μπακ, τον Μίκαελ Λούστινγκ της Σέλτικ και τον Εμίλ Κραφθ της Μπολόνια.

Παράλληλα «κουβαλάει» ακόμη τη "στάμπα" της απόφασής του να αρνηθεί (σε ηλικία 20 ετών), να παίξει με την εθνική U21 σ' ένα πολύ σημαντικό ματς προκριματικών, επειδή δεν ήθελε να... χαλάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμά του. Κι όλο αυτό τον ακολουθεί μέχρι σήμερα σε κάθε προσκλητήριο της εθνικής Σουηδίας.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού" εκτίμησε πως παίζοντας πλέον στον Παναθηναϊκό και με την όποια επιρροή του Νίλσον, οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία και την εθνική θα μπορέσουν να αποκατασταθούν ως ένα βαθμό.

Κι εφόσον βρει ρυθμό και παίξει καλά με την "πράσινη" φανέλα, θα έχει την ευκαιρία να τραβήξει ξανά την προσοχή του Ομοσπονδιακού. Αυτή που δεν είχε επί μία πενταετία στην Ολλανδία με την Αλκμάαρ, μολονότι θεωρείτο ο πιο σταθερός κι αξιόπιστος δεξιός μπακ της Eredivisie τα τελευταία χρόνια…

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK