Αυτά είναι τα "ατού" του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση

Ο ΠΑΟΚ δίνει μία ακόμα "μάχη" στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας και το Contra.gr καταγράφει σε ποια σημεία θα σταθεί ο "δικέφαλος" με σκοπό να δικαιωθεί. Η δήλωση του βοηθού Αλεξέα, το φύλλο αγώνα και ο... Ολυμπιακός.

SUPERLEAGUE ÃÑÁÖÅÉÁ
Super League grafeia EUROKINISSI

Οι ασπρόμαυροι βρίσκονται εκ νέου ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League μετά τη κλήση τους για την τύχη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, και από τη πρώτη στιγμή έχουν χαράξει διαφορετική "πολιτική" στο δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε σχέση με τα όσα καταγράφηκαν πριν από την εκδίκαση της τύχης της αναμέτρησης του "Δικεφάλου του βορρά" με τον Ολυμπιακό.

Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τις διαφορές που υπάρχουν, αν και στις δυο περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε καταγγελία, γεγονός που θα φέρει και την ΑΕΚ στην εκδίκαση.

Στην υπόθεση που αφορούσε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε μια άκρως επιθετική στάση, με μπαράζ "διαρροών" μέσω των οποίων είχαν γίνει γνωστά πολλά από τα σημεία τα οποία θα πατούσε η υπερασπιστική γραμμή της νομικής του υπηρεσίας. Αυτή τη φορά, τα όσα έχουν καταγραφεί από τους "ασπρόμαυρους" είναι ελάχιστα. Μια εξ' αυτών αφορούσε τις αναφορές της ΑΕΚ για "κλίμα τρομοκρατίας" που έκανε τους φιλοξενούμενους να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Στη θέση της, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ανέφερε:

" Τελικά οι παίκτες της ΑΕΚ πότε τρομοκρατήθηκαν; Ήταν ήρεμοι με το σκορ 0-0 αλλά τρόμαξαν στην πιθανότητα να μετρήσει το γκολ; Ήταν ελεγχόμενη τρομοκράτηση; Η ιστορία με τα φύλλα αγώνα πολιτικής πρέπει να τελειώσει. Γιατί η ΑΕΚ πίεζε τον διαιτητή να ανακοινώσει την απόφαση του στα αποδυτήρια; Για να αποφασίσουν αν ήταν τρομοκρατημένοι ή όχι;".

Στο κομμάτι της οπλοκατοχής του Ιβάν Σαββίδη, η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη όπλου, ενώ ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης, Ηλίας Αλεξέας, με δήλωσή του σημείωσε πως " κανείς μας δεν είδε το όπλο, παρά μόνο από τις φωτογραφίες". Η συγκεκριμένη δήλωση έχει γίνει σε πρώτο πληθυντικό, με τον Αλεξέα να εννοεί και τους υπόλοιπους διαιτητές. Αυτή, πιθανότατα, δεν θα είναι η μοναδική δήλωση που θα συμπεριλάβει ο ΠΑΟΚ στην υπερασπιστική του γραμμή, καθώς οι τοποθετήσεις των Παναγιώτη Κονέ και Μανόλο Χιμένεθ έχουν "σημεία" πάνω στα οποία οι ασπρόμαυροι θα προσπαθήσουν να "πιαστούν".

Στο κομμάτι του φύλλου αγώνα, ο διαιτητής Κομίνης αναφέρει πως " στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη, (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν".

Με μια πρώτη ανάγνωση, ο Κομίνης αναφέρει πως αποφάσισε να μετρήσει το γκολ του Βαρέλα πριν την "βίαιη είσοδο" του Ιβάν Σαββίδη, κάτι που σημαίνει πως η συγκεκριμένη πράξη δεν μπορεί να επηρέασε την απόφασή του. Η πλευρά του ΠΑΟΚ θα σταθεί αρκετές φορές στο φύλλο αγώνα, επιχειρώντας να ρίξει το βάρος της στις παλινωδίες του διαιτητή Κομίνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK