Οι τηλεαστέρες που έγιναν οπαδοί στη μικρή οθόνη

Όταν το σενάριο σμίγει με τον αθλητισμό το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, απολαυστικό! Πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών που... φόρεσαν κασκόλ για χάρη της πλοκής (και δικής τους ευχαρίστησης). Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Καλή (αθλητική) χρονιά!

Οι τηλεαστέρες που έγιναν οπαδοί στη μικρή οθόνη

Αφού διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λογίζεσαι ως ένας τηλεφάν - ένας εξ ημών που ενηλικιώθηκαν με την ιδιωτική TV και (με τα καλά ή τ' άσχημά της) τη χαίρονται ακόμα. Όλοι αυτοί, δηλαδή, που μεγάλωσαν με τα εγχώρια σίριαλ της ελληνικής μυθοπλασίας: από τα cult 90s, που το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των megaλων καναλιών είχε τουλάχιστον δύο στις prime time ζώνες (9-11 το βράδυ), μέχρι σήμερα, που αποτελούν ένα είδος καρέτα-καρέτα. Υπό εξαφάνιση, παρά τις διάσπαρτες προσπάθειες!

Είναι μια ωδή στην εν λόγω 25ετία το αφιερωματικό αυτό κείμενο! Μην τρομάζεις όμως, ούτε να ταραχθείς. Δεν θα μετρήσουμε πόσα θυμάσαι από τα εφηβικά χρόνια σου. Θα στα... θυμίσουμε εμείς, μαζί και τα πιο πρόσφατα, μέσα από το πρίσμα των κωμικών αναφορών, σχετικών ή άσχετων με την εξέλιξη του εκάστοτε επεισοδίου, που γίνονταν στα σπορ. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχει το (χριστουγεννιάτικο) μενού - έτσι είναι δομημένη, άλλωστε, η κουλτούρα μας και δεν αλλάζει...

Εμείς εντοπίσαμε τα παρακάτω... Εσείς ποια άλλα έχετε κατά νου;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Ο -έχει Θρύλο λέμε- Σπύρος Παπαδόπουλος (σε ζωή και σειρά) γιορτάζει την επέτειο του γάμου του με τη Δημητρούλα την ημέρα που παίζει ο Ολυμπιακός. Θα χάσει τον Μητσιμπόνα; Αν είναι ποτέ δυνατόν... Παρόλο μάλιστα που χρειάζεται να υψώσει τον τόνο της φωνής του σαν άλλος Ομάρ γιατί χάλασε η τηλεόραση, να μεταφερθεί στο διαμέρισμα του γείτονα - κολλητού Βλάση και να παρακολουθήσει έναν αγώνα από το... Παγκόσμιο Κύπελλο του '86 πανηγυρίζοντας έξαλλα μετά εύστοχο χτύπημα πέναλτι των Δανών (μάλλον)!

Ερυθρόλευκων συναισθημάτων και ο προϊστάμενος των δύο φίλων στη διαφημιστική εταιρία. Αυτός, τον οποίο ο Σπύρος θέλει να τραπεζώσει με... μεθυστικά αποτελέσματα, προκειμένου να μεσολαβήσει για να πάρει ο Βλάσης μια καλή δουλειά. Στο τέλος βέβαια μένουν όλοι με το κρασί στο χέρι, αφού η Δήμητρα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις χάρη στη Λίτσα Διαμάντη και στον Βασίλη Τσιτσάνη. Τσιτσανικός φανατικός ο Κίτσος.

ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ

Η αέναη κόντρα του Κολωνακίου ήταν σχεδόν γηπεδική. Όχι γιατί ο Διονύσης και η Βάνα Δάγκα δεν ήταν Πανιώνιοι. Όπως ο Τίμος και η Νανά Σταμάτη. Ιδίως η Νανά που λάτρευε όλους τους παίκτες του Ιστορικού, τα παιδιά τα ψηλά, και (υποτίθεται ότι) πήγαινε γυμναστήριο με την κυανέρυθρη φανέλα του Φάνη. Κι ας είχε έναν λεβέντη Αντιπαριώτη δίπλα της.

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Σμήναρχος Επαμεινώνδας Κάκαλος είχε... αποστολή αναχαίτισης την προηγουμένη, έχασε το ματς του Ολυμπιακού και με το "ΦΩΣ" ανά χείρας θέλησε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα βέβαιος για τη νίκη και τα πολλά γκολ. Πού ίντερνετ και social media στις αρχές των ελληνικών 90s; Δέχθηκε όμως την καζούρα των απείθαρχων σμηνιτών που του μετέφεραν τ' άσχημα μαντάτα. Δεν ξέρουμε αν αμέσως μετά, αφού τους αποκάλεσε "γαϊδούρια" τούς μετέθεσε στη Λήμνο...

Σίγουρα πήραν δυσμενή μετάθεση οι τρεις κομπαρσοσμηνίτες που δεν ακολούθησαν το οπαδικό ξέσπασμα στο γραφείο αέρος (αέρος)...

ΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ

Ο Έλληνας Ντέιβιντ Άντισον (Μπρους Γουίλις) από το αστυνομικό "Moonlighting" λέγεται Γιώργος Χρηστίδης (Γιάννης Βούρος) είναι ιδιωτικός ντέτεκτιβ και για το μόνο που είναι σίγουρος (ως Τοξότης στο ζώδιο) είναι η αγάπη του για την ΑΕΚ. Στο ακατάστατο γραφείο του βρίσκεται πάντα μια "Ώρα" και τα κιτρινόμαυρα λάβαρα που προδίδουν τις ενωσίτικες καταβολές του. Μέχρι και ο στόχος του τοίχου είναι ιδίων χρωματισμών! Ούτε η Ξένια (Πέγκυ Σταθακοπούλου), η Ελληνίδα Μάντι Χέιζ, μπορεί να τον γιατρέψει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας για την αδερφή της συζύγου, ένα ασίγαστο πάθος μέσα στην ίδια οικογένεια (και 'μεις θα ερωτευόμασταν την Κατερίνα Παπουτσάκη) που εκδηλώνεται βιαίως και καταλήγει σε φονικό. Προηγουμένως ο Βραζιλιάνος Έντερσον Φοφόνκα του Ηρακλή έχει "εκτελέσει" τον Άρη. Μόνο στο μυαλό του Ιεροκλή Μηχαηλίδη που αποτυπώθηκε στο σενάριο του Αποστόλη Τσαούσογλου...

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ο Αλέκος ο χάσαπης, λαϊκό παιδί που γεννήθηκε στο Δομοκό και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Μακρακώμη-Μακρακώμη, είχε μόνιμα το "ΦΩΣ" στο κομοδίνο της συζυγικής (η... Σωσώ να την κάνει) κρεβατοκάμαρά του σπιτιού του. Για να τον πάρει ο βαθύς και ροχαλητός ύπνος. Ως γνήσιο τέκνο όμως της ερυθρόλευκης κουλτούρας όποτε ήταν σε διακοπές, στη Σύρο φερ' ειπείν, φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς φυσικά, αν και ο ίδιος είχε κοτσίδα, αφού το σίριαλ προβλήθηκε στις αρχές της κοκκαλικής δυναστείας.

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Της μόδας η Εθνική ομάδα το μακρινό 2005, προσέλκυε φιλάθλους όλων των στρωμάτων. Ακόμη και κυρίες μεγάλης ηλικίας, όπως η γιαγιά (του Σπύρου) Σοφία και η γειτόνισσα Θεοπούλα. Που ήξερε απ' έξω και ανακατωτά όλη την 11άδα που θα χρησιμοποιούσε ο Ρεχάγκελ - βουλωμένο γράμμα διάβαζε. Απλώς μπέρδεψε τη Γεωργία με την περιπτερού της γωνίας. Μικρό το κακό, παρά τα χρήματα που ξόδεψε για την καφετέρια.

ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ

Ένας πατέρας που δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας κι ένας παππούς που πάνω από την ΑΕΚ δεν τοποθετεί οτιδήποτε άλλο. Ο συνδυασμός... δικέφαλος και ο διάλογος του Βασίλη (Φάνης Μουρατίδης) με τον Όμηρο (Αντώνης Αντωνίου) άκρως σουρεαλιστικοί. Το ότι η πραγματική εικόνα (αυτή που παρεμβάλλεται κάποια στιγμή) έρχεται από τη Λιβαδειά, ας μείνει μεταξύ μας...

Για τον μονόλογο αφήνουμε την εικόνα ν' αποτυπώσει το μεγαλείο του σεναρίου.

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ

Ο Χάρης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) είναι ατίθασο νιάτο. Από εκείνα τα επαναστατημένα, με το περίεργο μαλλί, τα σκουλαρίκια και τα ξεχωριστά ρούχα. Ένας 20άρης των τελών 80s - αρχών 90s. Ένας νέος που βιώνει με πάθος κάθε πτυχή της ζωής, το ίδιο και το γήπεδο. Αρρώστια για τα ερυθρόλευκα σ' ένα ολόκληρο επεισόδιο, με τη Βαρβάρα (Χρύσα Ρώπα) στο να γίνεται το... θύμα.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ

Μια ανδροκρατούμενη οικογένεια (του Διονύση Μαυροτσούκαλου) που μεγαλώνει σε καθόλα ολυμπιακό περιβάλλον κι ένας -αλκοολικός- κολλητός (Μάκης) που επαναστατεί για μια καντίνα διαβαίνοντας την οριακή κόκκινη γραμμή και καταλήγοντας στο αντίπαλο στρατόπεδο. Γενίτσαρο τον αποκαλούν οι... πρώην φίλοι του! Από τις πλέον απολαυστικές σκηνές μιας σειράς με αμέτρητες ποδοσφαιρικές αναφορές που έλειπαν ποτέ από τα σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο.

Να ακόμη ένα γιατί δεν χορταίνουμε...

ΑΧ ΕΛΕΝΗ

Η αθώα Ελένη (Ράντου), που παλεύει να βρει για... 32 επεισόδια την αληθινή αγάπη, έχει τον ανδρο-διώκτη. Ώσπου, ουρανοκατέβατα, συναντά το πεπρωμένο της. Ποιος είναι αυτός; Ο Νίκος Φιλίππου. Το τότε 14 του μπασκετικού ΠΑΟΚ, με τον οποίο ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Αχ Νίκο...

Οι τηλεαστέρες που έγιναν οπαδοί στη μικρή οθόνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK