Μάζεψε… σκαλπ ο Βρέντζος στου Ρέντη!

Ο "Ερυθρός Σταυρός" αποκαλύπτει ποιος ήταν ο πολύ σημαντικός λόγος της παρουσίας του "νούμερο 2" της ΠΑΕ στην προπόνηση της Μ. Πέμπτης. Γιατί έγιναν τετ α τετ με όλους, τι οδήγησε τον Μιραλάς σε ανάρτηση… παραμονής, οι δύο δρόμοι του Ένγκελς και ο ρόλος του Μαρτίνς.

Μάζεψε… σκαλπ ο Βρέντζος στου Ρέντη!

Η επίσκεψη του Γιάννη Βρέντζου στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη το πρωί της Μ. Πέμπτης δεν ήταν ρουτίνας. Ούτε από εκείνες που απλώς παρακολουθεί την προπόνηση και ανταλλάζει κάποιες κουβέντες με τον προπονητή ή ποδοσφαιριστές. Το «νούμερο 2» της διοίκησης του Ολυμπιακού, έστω κι αν μοιράζει το χρόνο του από το καλοκαίρι μεταξύ Πειραιά και Νότιγχαμ, μιας και έχει αναλάβει εξίσου σημαντικό ρόλο στον αγγλικό σύλλογο, ουσιαστικά μάζεψε… κεφάλια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν τον έβγαλε ο δρόμος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Πήγε για πολύ συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό λόγο, μιας και στα διαδοχικά τετ α τετ που είχε με τους «ερυθρόλευκους», ως απόρροια της πρόσφατης κατσάδας Μαρινάκη, ήταν να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές για το μέλλον τους!

Στα ολιγόλεπτα τετ α τετ που έκανε μαζί τους τα μηνύματα που πέρασε συνοψίζονται στις εξής κουβέντες: «Εσύ μένεις, εσύ φεύγεις». Καθαρά και ξάστερα. Με άλλα λόγια, πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν από πρώτο χέρι για ποιους η πόρτα παραμένει ανοικτή και για ποιους κλείσει οριστικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε έχουν συμβόλαιο είτε όχι.

Το ξεκαθάρισμα, λοιπόν, ξεκίνησε νωρίς κι εδώ μπορούμε να προσθέσουμε άλλες δύο-τρεις πληροφορίες με σημασία. Πρώτον ότι μαζί με το θέμα του νέου προπονητή, δεν θα χαθεί ούτε… μέρα αναφορικά με τις προσθαφαιρέσεις που θα υπάρξουν στο ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν. Στη διοίκηση είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν γρήγορα τα κακώς κείμενα και να βοηθήσουν το νέο προπονητή να τα βάλει στη δική του -καλή- σειρά.

Κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν όλοι από τώρα για να καθορίσουν την πορεία τους. Όποιος μένει το ξέρει κι έτσι θα πορευτεί. Όποιος δεν υπολογίζεται καλείται από τώρα να κάνει το κουμάντο του παρέα με τον μάνατζέρ του. Για να φτάσουμε, ωστόσο, σε αυτό το σημείο είναι δεδομένο ότι ενημερώθηκε νωρίτερα ο νέος προπονητής, ο Πέδρο Μαρτίνς. Είτε ήρθε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα ο Πορτογάλος τεχνικός, είτε όχι, έχει ενημερωθεί για όλα κι έχει δώσει τις εισηγήσεις του ή έστω έχει ανάψει το πράσινο φως γι’ αυτό το πρώτο, αλλά σαρωτικό κύμα αλλαγών.

Λεπτομέρειες για το ποιος εξασφάλισε ασυλία και ποιος βγήκε προτεινόμενος δεν έχουν διαρρεύσει στην παρούσα φάση. Κάποιοι παίκτες, πάντως, Έλληνες και ξένοι έχουν κερδίσει κανονάκι και για την επόμενη πίστα. Μέσα σε αυτούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του Ολυμπιακού είναι και ο Κέβιν Μιραλάς! Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη Βρέντζου στο αθλητικό κέντρο με νέο του ποστάρισμα στο Instagram διέψευσε εκ νέου σενάρια στο Βέλγιο για πιθανή επιστροφή, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της Σταντάρ, ενώ συμπλήρωσε «Μόνο Ολυμπιακός». Προφανώς και δεν το έκανε τυχαία…

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το αν θα συνεχίσει και με ποιο καθεστώς ο διεθνής εξτρέμ στο λιμάνι της καρδιάς του θα εξαρτηθεί από την φόρμουλα που θα βρεθεί με την Έβερτον. Ο μάνατζέρ του, πάντως, Κριστόφ Ενροτό, είναι ήδη ενήμερος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ετοιμάζεται να αναλάβει δράση.

Όσο για τον έτερο Βέλγο Μπιόρν Ένγκελς, το γεγονός ότι τα είπε αρκετή ώρα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης, οδηγεί σε άλλο συμπέρασμα. Ποιο; Είτε φέρνεις την πρόταση που θέλουμε για να φύγεις (σ.σ. δαπανήθηκαν έξι εκατομμύρια για να αποκτηθεί από τη Μπριζ) ή βάζεις μυαλό και δουλεύεις ώστε να κερδίσεις μία ακόμη ευκαιρία από τον επόμενο προπονητή. Ο Μποτία, εξάλλου, είναι με το ένα πόδι στην έξοδο και λόγω λήξης συμβολαίου, ενώ ο Σισέ τελεί υπό παραχώρηση, αν επιστρέψουν οι μνηστήρες του Γενάρη και καλύψουν τις απαιτήσεις που αγγίζουν το 10άρικο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK