Πώληση ή επιστροφή στη Μπόκα!

Οι "Γουλιές… Δηλητήριο" επιστρέφουν και παρουσιάζουν την ώρα του ραντεβού του ανθρώπου του ΠΑΟ με τον Τσάβες την Τετάρτη (6/12) και τη διπλή "πράσινη" πρόταση για το "διαζύγιο". Τι ενόχλησε πολύ τον Ουζουνίδη και το… παράδειγμα του Κυργιάκου.

Πώληση ή επιστροφή στη Μπόκα!
chavez EUROKINISSI

● Ο Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο, ο "ενδιάμεσος" ατζέντης που έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στις καλοκαιρινές μεταγραφές των Αντρές Τσάβες και Εμάνουελ Ινσούα, είναι ο άνθρωπος που έστειλε ο Παναθηναϊκός στο Μπουένος Άιρες για να συναντηθεί και να μιλήσει για λογαριασμό της "πράσινης" ΠΑΕ με τον "Κομαντάντε". Ο παλιός άσος του Εθνικού Αστέρα, του Θρασύβουλου κι αρκετών ακόμη ελληνικών ομάδων, μικρότερων κατηγοριών, φτάνει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στις 8 π.μ. Ελλάδος της Τετάρτης (6/12) κι έχει προγραμματίσει ραντεβού με τον Τσάβες (και πιθανότατα και με τον βασικό ατζέντη του Φερνάντο Ιντάλγο) στις 5 μ.μ. (Ελλάδος). Κι εκεί θα… ξεκαθαρίσουν πολλά…

● Το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο 25χρονος επιθετικός στον Παναθηναϊκό, μοιάζει αυτή τη στιγμή… απίθανο. Και γιατί με τη στάση του και την προ δεκαημέρου "κοπάνα" του (χωρίς άδεια), έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας και γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αναγνωρίζει πως πλέον δεν μπορεί να… δεχθεί έτσι έναν παίκτη που δεν σεβάστηκε ούτε το κλαμπ, ούτε τους συμπαίκτες του, ούτε κανέναν. Επιπλέον κι ο ίδιος ο Τσάβες δεν δείχνει την παραμικρή… διάθεση επιστροφής, άρα οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων στο… επόμενο βήμα και στην έναρξη της διαδικασίας "διαζυγίου". Εκτός εάν υπάρξει μία… σούπερ μεταμέλεια απ’ την πλευρά του παίκτη, κάτι που ωστόσο, στην παρούσα φάση φαντάζει… επιστημονική φαντασία!

● Ο Παναθηναϊκός, μέσω του Ντε Μπαρτόλο, πηγαίνει στην Αργεντινή με δύο προτάσεις: Η πρώτη είναι να προσπαθήσει να συνεργαστεί με τον παίκτη και να βρουν μία συμβιβαστική λύση. Και για τα χρήματα της οφειλόμενης δόσης του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη (130.000 ευρώ) και για πιθανή πώληση σε άλλη ομάδα (πρώτης… ταχύτητας) της Αργεντινής του 50% των δικαιωμάτων του, τα οποία κινήθηκε να αγοράσει το "τριφύλλι" το περασμένο καλοκαίρι. Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να "μαζέψει" κάπως ο Παναθηναϊκός τη "χασούρα" του και να μπορέσει να αποπληρώσει τα λεφτά που οφείλει στη Μπόκα.

● Η δεύτερη "πράσινη" πρόταση, εμπεριέχει την ίδια τη… Μπόκα. Ως Plan B οι "πράσινοι" σκέφτονται να προτείνουν στους "χεϊνέσες" να πάρουν πίσω τον Τσάβες (εξοφλώντας του τη χρωστούμενη δόση) και να πληρώσουν στο κλαμπ της Αργεντινής ένα μέρος των χρημάτων που του οφείλουν απ’ την καλοκαιρινή αγορά του "Κομαντάντε". Να λειτουργήσει δηλαδή (ατύπως) η μετακίνησή του Τσάβες σαν εξάμηνος "δανεισμός", με τον παίκτη να επιστρέφει στη "βάση" του.

● Και στις δύο προτάσεις, υπάρχουν αρκετά "αλλά". Το ένα έχει να κάνει με τον ίδιο τον Τσάβες, αφού ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι δικές του σκέψεις και το που θέλει ή δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Βεβαίως, εδώ ο Παναθηναϊκός έχει το… ατού πως απ’ την επόμενη Δευτέρα (11/12) θα αποκτήσει πλέον δικαίωμα -και βάσει κανονισμού- να καταγγείλει τη σύμβαση του Τσάβες, αφού θα έχουν συμπληρωθεί 15 μέρες απ’ την "κοπάνα" του. Κι ο παίκτης όμως, θα μπορούσε να τραβήξει μετά το δικό του… σχοινί, προχωρώντας σε προσφυγή για την καθυστέρηση πληρωμής των χρημάτων του.

● Το δεύτερο μεγάλο "αλλά" έχει να κάνει με τη Μπόκα. Απ’ τη μία έχει σοβαρά προβλήματα και πολλές απουσίες στην επιθετική της γραμμή κι ενδεχομένως μία επιστροφή του Τσάβες να τη… βόλευε, απ’ την άλλη όμως δεν θέλει να "χάσει" χρήματα από ένα deal που θα μπορούσε να της αποφέρει συνολικά 1,5 κατ. δολάρια σε βάθος διετίας. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα ήταν και παραμένει πάρα πολύ "λεπτό", με πολλές και διαφορετικές παραμέτρους. Και θα χρειαστούν μέρες για να μπορέσουν να φτάσουν οι δύο πλευρές σε κάποια συμβιβαστική λύση, προκειμένου να μην χρειαστεί να φτάσουν ως τα δικαστήρια. Το να ξαναδούμε πάντως τον Τσάβες με το τριφύλλι στο στήθος, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να "πληρώνει" απόδοση… 150 στον STOIXIMAN!

● Είπε πολλά, πάρα πολλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης προς τους παίκτες του το πρωί της Τρίτης (5/12) στο "Γ. Καλαφάτης" σ’ αυτή την ομιλία… φωτιά, εμπλουτισμένη με ανάλυση δυόμισι ωρών σε βίντεο του αγώνα με τον Πανιώνιο και άλλων φάσεων απ’ τα τελευταία τέσσερα "πράσινα" ματς. Είπε κάποια πράγματα αρκετά "σκληρά" κι επί προσωπικού σε κάποιους παίκτες, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι Άλτμαν και Καμπέσας τα… άκουσαν περισσότερο από τους υπόλοιπους, κυρίως για το τελευταίο ματς, όπως τα είχε "ακούσει" αντίστοιχα και ο Κουρμπέλης μετά τον αγώνα στην Τρίπολη.

● Ένα πράγμα που "ενόχλησε" τον Ουζουνίδη και εν μέρει το έδειξε στην ομιλία της Τρίτης, ήταν το γεγονός ότι θεωρεί πως ορισμένοι παίκτες έχουν φτάσουν σε σημείο να "ψάχνουν" δικαιολογίες για να μην αγωνιστούν. Επαιξε το ρόλο του σε όλο αυτό και το γεγονός ότι ο Μολέδο του είχε πει το απόγευμα του Σαββάτου (2/12) να τον πάρει κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με τον Πανιώνιο και λίγες ώρες πριν τη σέντρα επικαλέστηκε… πονοκέφαλο. Αλλά δεν είναι η… μοναδική περίπτωση, αφού ο 49χρονος τεχνικός υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται πως κάποιοι είναι σαν να… διαλέγουν παιχνίδια.

● Με αφορμή το τελευταίο, μία μικρή, αλλά άκρως "διδακτική" ιστοριούλα, που καλό θα ήταν να την έχουν στο μυαλό τους όλοι (ανεξαιρέτως) οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όταν η Λίβερπουλ, το όχι και τόσο… μακρινό καλοκαίρι του 2009 ασχολήθηκε με τον Σωτήρη Κυργιάκο (που έπαιζε στην ΑΕΚ) κι εντέλει τον απέκτησε, είχε αφιερώσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο σε συνεχόμενο σκάουτινγκ πάνω στον σκληροτράχηλο στόπερ. Το τελικό "πράσινο φως" για τη μεταγραφή του, ξέρετε πότε την έδωσε ο chief scout; Όχι μετά από ντέρμπι ή κάποιο άλλο σημαντικό ματς, αλλά μετά από έναν αγώνα Κυπέλλου, με ομάδα πολύ μικρότερης δυναμικής. Διότι ο άνθρωπος της Λίβερπουλ ήθελε να "τσεκάρει" τη νοοτροπία του Κυργιάκου (και) στα "μικρά" ματς. Αν δηλαδή είναι 100% αφοσιωμένος κι επαγγελματίας.

● Συμβουλή λοιπόν προς κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν έχετε λόγο να μπείτε στη διαδικασία "εδώ τα δίνω όλα, εδώ κάνω λίγο… συντήρηση και πάω λίγο πιο… χαλαρά". Ποτέ δεν ξέρετε, ποιος σας βλέπει και πότε σας βλέπει…

● Πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού πάντως… ταρακουνήθηκαν και την "άκουσαν" και απ’ τα "γκάζια" του Ουζουνίδη και απ’ την προειδοποίηση που έριξε στο φινάλε της ομιλίας του. Πως εάν συνεχίσουν έτσι, ο ίδιος θα το σκεφτεί πολύ για να μείνει κοντά τους. Το "μήνυμα" εστάλη για τα καλά. Το θέμα είναι αν… ελήφθη απ’ όλο το γκρουπ. Θα το δείξει η Τούμπα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK