Ευάλωτος και δημοσιοσχετίστας ο Σκίμπε

Το Κεντρί επανέρχεται για να...τσιμπήσει τον Μίκαελ Σκίμπε ο οποίος δεν μας τα είπε καθόλου καλά στην εκδήλωση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Επίσης, η υπόθεση για την ομοσπονδία ποδηλασίας που ζέχνει και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν άμεσα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΑΕΛ ΣΚΙΜΠΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
skibe EUROKINISSI

Την Πέμπτη η ΕΠΟ διοργάνωσε επίσημη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της για να δώσει βήμα στον Μίκαελ Σκίμπε ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομοσπονδία. Πολύ καλά έκανε, αν έτσι ένιωθε.

Πάντως από όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός θα μπορούσε να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι στην προκριματική φάση του Μουντιάλ καθόταν στον πάγκο της Εθνικής. Ποιος; Μα κάποιος ο οποίος καλούσε ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στις ομάδες του, είχαν δηλαδή αγωνιστικό ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια τους.

Θα θυμάστε βέβαια ότι στο παιχνίδι με την Εσθονία, που παραλίγο να στοιχίσει την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ, ο Σκίμπε πειραματίστηκε με τον Απόστολο Βέλλιο που την ενδεκάδα στη Νότιγχαμ την βλέπει με το κυάλι.

Επίσης είχε μόνιμα στους εκλεκτούς του τον Τάσο Μπακασέτα ο οποίος δεν λογίζεται βασικός στην ΑΕΚ ενώ αγνοούσε παίκτες από Πανιώνιο και Ατρόμητο που είχαν κάνει αν μην τι άλλο αισθητή την παρουσία τους! Πόσα παιχνίδια ας πούμε είχε κάνει ο Καρνέζης στην ομάδα για να κληθεί και πάλι στην Εθνική; Τι ακριβώς κάνει εφέτος ο Καπίνο στον Ολυμπιακό για να έχει σχεδόν δεδομένη τη θέση;

Ακόμα και την αλλαγή της έδρας την...στρογγυλοποίησε ο Γερμανός. Μίλησε για την ανάγκη να παίξει η Εθνική και σε άλλες πόλεις. Προφανώς έχει δίκιο. Αλλά θα παίξει και στο ΟΑΚΑ που βρίσκεται στην πόλη των ...Αθηνών όπως και το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά ο Σκίμπε μοιάζει πολύ ... yesman και άνθρωπος ευάλωτος στην πίεση των άλλων. Χαμογελαστός, δημοσιοσχετίστας, έξω καρδιά για Γερμανός αλλά αυγά δεν θέλει να σπάσει! Και όσο δεν σπάει αυγά, ομελέτα δεν γίνεται.

Ας ανάψει και ένα κερί στην υγεία των παλιοσειρών της Εθνικής. Η γνώμη τους έπαιξε, έτσι και αλλιώς, βαρύνουσα σημασία στο να του προσφέρει νέο συμβόλαιο η ΕΠΟ.

MOYΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ένα τραγούδι για την απώλεια. Ενα μουσικό κόσμημα.

Μy fallen angel από τους Βρετανούς Μy dying bride και το άλμπουμ τους Like gods of the sun του 1996.

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ

Η ιστορία που ανέδειξε το Ραδιόφωνο 247 και η εκπομπή "Νίκη στην Contra" την Πέμπτη για το πόρισμα των ελεγκτών του υφυπουργείου Αθλητισμού για την ομοσπονδία ποδηλασίας που εν τέλει μπήκε στο αρχείο είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι δείχνει.

Για την ακρίβεια, η υπόθεση ζέχνει! Οι ελεγχόμενοι έγιναν τιμητές και λοιδωρούν τους πάντες, η ομοσπονδία παραμένει σε μαύρο χάλι με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς, οι αθλητές πληρώνουν τα έξοδα της μετάβασής τους στο εξωτερικό για αγώνες από την τσέπη τους αλλά για τον αρμόδιο εισαγγελέα δεν τρέχει...κάστανο.

Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε ότι ο εν λόγω λειτουργός της δικαιοσύνης δέχθηκε πιέσεις. Δεν το χωράει ο νους για μια δημοκρατία στην οποία έχει κατοχυρωθεί η διάκριση των εξουσιών.
Η ελληνική δικαιοσύνη χρωστά μια απάντηση. Οπως και η ελληνική κυβέρνηση. Τα συμπεράσματα του πορίσματος είχαν δημοσιευτεί και ουδέποτε διαψεύστηκαν. Ηταν κόλαφος. Εκτοτε μεσολάβησαν όμως πολλά, πάρα πολλά. Τι ακριβώς έγινε κύριοι;

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είτε επειδή θεωρούμε ότι τα ξέρουμε, είτε επειδή ο καιρός δεν ευνοεί πάρα πολύ ο κόπος, είτε επειδή δεν διαθέτουμε την κουλτούρα, τα ποσοστά μας ως χώρα στον τομέα του διαβάσματος είναι αποκαρδιωτικά.

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) δημοσίευσε πανευρωπαϊκή μελέτη για την αγορά του βιβλίου στην Ευρώπη με στοιχεία από την Eurostat. Στο γράφημα που απαντά στην ερώτηση για το ποσοστό των ατόμων (μεταξύ 25 και 64 χρονών) που διάβασαν 10, τουλάχιστον, βιβλία μέσα σ' ένα έτος η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη από το τέλος με μόλις 7,8%.

Πιο κάτω βρίσκονται η Πορτογαλία με 5,2% και ουραγός είναι η Ρουμανία με 2,8%. Και όλα αυτά με στοιχεία του 2011. Εκτοτε, τα πράγματα μπορεί και να χειροτέρευσαν.

Πάρτε μία γεύση εδώ

Ευάλωτος και δημοσιοσχετίστας ο Σκίμπε

News 24/7

24MEDIA NETWORK