Με τα ΕΚΑΒ αντί για πούλμαν

Ο Λεπτολόγος φαντάζεται διάφορες φωνές να του ψιθυρίζουν στο αυτί, ενώ οραματίζεται τα νοσοκομειακά του ΕΚΑΒ αντί για πούλμαν των ομάδων της Ευρωλίγκας. Μπόνους ένα αποκλειστικό βίντεο για το σολντ-άουτ στο final 4.

Με τα ΕΚΑΒ αντί για πούλμαν

Ένας έρχεται, δυο φεύγουν. Κι όπως το πάμε αντί για πούλμαν, οι ομάδες μας στην Ευρωλίγκα θα μετακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ. Αλλά να μην είμαστε αχάριστοι, δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο οι τραυματισμοί και οι γκαντεμιές. Ούτε βάλθηκε ο Μητσοτάκης (ο επίτιμος) να βλέπει μπάσκετ στα γεράματα. Κι επειδή, εγώ δεν είμαι κάνα παιδάκι, σας θυμίζω ότι ο Κ.Μ ήτο παρών στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 87 (αμέ).

Σάμπως, όμως, δεν το περιμέναμε; Καλό είναι να λες ... "τι ωραία, που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια", να διαπιστώνεις "άνοδο των σκορ και των εισιτηρίων", αλλά καλό είναι και να ξεστραβώνεσαι με το τι συμβαίνει στα γήπεδα. Φυσικά, δεν περιμένω κανέναν να λυπηθεί τους παίκτες. Ας σκεφτούν όμως, σαν επιχειρηματίες, το ρίσκο των... επενδύσεών τους. Θα τους ακουστεί, πιο ωραία, μη χέσω.

Έχουμε και λέμε: Μπογκντάνοβιτς, Τεόντοσιτς, Ντε Κολό, Ναβάρο, Κλαβέρ, Ρίμπας, Γκιστ, Χάκετ και η καταμέτρηση συνεχίζεται. Δεν βάζω μέσα Κόπονεν και Τζέιμς, διότι ο Φινλανδός τράκαρε σε ατύχημα με ταξί, ενώ ο Μάικ, πήγε και κοπάνησε μόνος του την τζαμαρία σε προπόνηση του Παναθηναϊκού, πριν καν αρχίσει η σεζόν.

Παίκτες πρώτης γραμμής, έχουν τεθεί νοκ-άουτ, άλλοι για λίγο, άλλοι για πολύ. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, για να καταλάβεις το γιατί. Η καταπόνηση είναι, ήδη, μεγάλη. Δεν είναι τα περισσότερα παιχνίδια, γιατί επί της ουσίας σε σχέση με πέρσι και προς το παρόν οι αγώνες πάνω-κάτω στον ίδιο αριθμό βρίσκονται. Είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερη η ένταση τους, καθώς από αρχές Οκτώβρη οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας, δεν έχουν ούτε ένα (θεωρητικά) εύκολο παιχνίδι. Άλλωστε σε ένα τέτοιο "εύκολο" ματσάκι, την πάτησε ο Χάκετ.

Η αύξηση της έντασης σε συνδυασμό με τις εβδομάδες των διπλών αγώνων, τα ταξίδια και την πνευματική κόπωση φέρνει τους τραυματισμούς. Σας θυμίζω φίλες και φίλοι (με φωνή Τράγκα) ότι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό δεν έχουν κωλοκαθίσει από το καλοκαίρι. Έπαιζαν στο Ρίο και μόλις τελείωσε το ολυμπιακό τουρνουά, πήγαν στη Μόσχα να βρουν τον Ιτούδη.

Φορτώνεται ολοένα και περισσότερο το πρόγραμμα. Υπερφορτώνεται. Βάλε παιχνίδια, βάλε αγώνες, βάλε σάλτσα, βάλε κεφτέδες που έλεγε κι ο Καραγκιόζης στον Χατζηαβάτη. Βάλε, βάλε, αλλά μέχρι πού; Μέχρι να πάθουμε γαστροϊσοφαγική παλινδρόμηση; Ωραία είναι να βλέπουμε τις ομάδες να παίζουν διαρκώς. Δυο και τρεις φορές την εβδομάδα. Και τέσσερις, μην πω. Να παίζουν στην Ευρωλίγκα, να παίζουν στο πρωτάθλημα, να παίζουν στο Κύπελλο, να παίζουν και στις εθνικές ομάδες, διότι σου λέει η FIBA "εγώ στο πηγάδι κατούρησα, θέλω και γω λίγο από την πίτα" από του χρόνου, όταν θα μπουν προκριματικά, εν μέσω του χειμώνα.

Και μετά θα... έρχονται τα ΕΚΑΒ να πάρουν τους τραυματίες. Ε, συγγνώμη τους παίκτες ήθελα να πω. Δεν πειράζει, το ίδιο είναι.

ΓΙΑΤΡΟΙ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ

Όπως πάμε, κυρίες και κύριοι (με φωνή Παντελή Βλαχόπουλου, πολύ σοβαρή...) τον πιο σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα, μετά τον προπονητή (ή καμιά φορά, πιο πάνω απ' αυτόν) θα έχει το ιατρικό επιτελείο (διάγνωση, συντήρηση, αποκατάσταση) και του γυμναστή. Μετά, κάντε την προσευχή σας, ή ... πείτε διάφορα ξόρκια, να μη σας πιάνει το κακό μάτι. Αντί για τσιρλίντερ, καλύτερα να έχετε ωραίες ξεματιάστρες...

ΡΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ

Είναι απέραντος ο κυνισμός (ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι τα λέω τόσο ωραία) ορισμένων. Όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη φουτμπαλέρα, την έχουν δει περίεργα. Αυτός ο Ιφαντίνο, πως λέγεται, είναι λέει έτοιμος να φτιάξει μουντιάλ με 48 ομάδες και να αναβαθμίσει το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, μέσα στο Γενάρη. Πλήρης εξόντωση, δηλαδή...

ΣΟΛΝΤ ΑΟΥΤ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΚΑΖΙ; ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ

Εδώ, βέβαια, έγινε το έλα να δεις στην Κωνσταντινούπολη, έσκασε βόμβα, έσκασε και ένας καμικάζι έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας και κανενός το αυτάκι δεν ίδρωσε. Ούτε των Ευρωλιγκαίων, ούτε των Φιμπαίων, που έχουν στείλει το φάιναλ-φορ και την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ στο ίδιο γήπεδο (Σινάν Ερντέμ). Για να μας πείσει, μάλιστα, η Ευρωλίγκα ότι δεν τρέχει τίποτε, δυο μέρες μετά ανακοίνωσε ότι έγινε σολντ-άουτ στα εισιτήρια που διατέθηκαν on line, για το φάιναλ-φορ. Πράγματι. Με περισσό ενθουσιασμό, οι οπαδοί ταξιδεύουν από τώρα, με αεροπλάνα, αυτοκίνητα και τρένα, για να προλάβουν να δουν το final 4 στη Ρώμη. Ιδού, αποκλειστικά πλάνα από την αναχώρησή των φιλάθλων και τον χαιρετισμό από τους ιθύνοντες της Euroleague

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Δύσκολο να βρει παίκτη σαν το Χάκετ, ο Ολυμπιακός. Ο Ιταλός ο τραυματισμός του οποίου είναι σπανιότατος, είχε το προτέρημα να είναι καλύτερος από τους αριθμούς του. Εννοώ, καλά μου παιδιά (με φωνή Θέμη Καίσαρη), ότι μπορεί να βρει εύκολα ένα συμπληρωματικό γκαρντ που να σκοράρει 5-8π και να δίνει 2-3 ασίστ, κατά μέσο όρο. Δεν θα βρει, όμως, την ψυχή, το ταπεραμέντο και το πάθος του τρελο-Ντάνι, που δεν αποτυπώνονται από κανένα στατιστικό...

ΘΑΥΜΑΣΙΑ

Επίσης, όμως, θα λέγαμε, από πολύ κοντά, θαυμάσια εδώ ο Ζοσιμάρ, ο μαύρος Ράμπο (με φωνή Μαυρομμάτη, φυσικά) είναι πιο εύκολο να βρεις κοντό απ' ό,τι ψηλό.

ΚΙ Ο ΓΚΙΣΤ ΤΟ ΙΔΙΟ

Καταπληκτικόοοο, φοβερόοοο, άουτ (φωνή Χάτζη) βέβαια, τα ίδια με τον Χάκετ, ισχύουν και για τον Τζέιμς Γκιστ στην Πανάθα. Δεν θα βρουν τέτοιο παίκτη, όσους πόντους κι αν βάζει ο Γκέιμπριελ, όπως μας είπε ο ίδιος ότι τον λένε.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για πολλούς, πάντως, ο τραυματισμός του Χάκετ δίνει την ευκαιρία στους Αγγελόπουλους να ανανεώσουν από τώρα το συμβόλαιο του Ιταλού. Όπως έκαναν με το βελούδινο σφυρί. Ματ Λοτζέσκι. Για τρείς Ναιαιαι (φωνή Βαγγέλη Ιωάννου)

ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΛΚΕΝΕΡΑ...

Φάλκερ. Ήταν, λέει, MVP του γαλλικού πρωταθλήματος. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, δεν το πιστεύω. Μάλλον εδώ ήρθε ο δίδυμος αδερφός του. Αποκλείεται, όσο κι αν έχει πέσει το γαλλικό πρωτάθλημα στα μάτια μου, αυτός ο παίκτης να ήταν, κάπου, καλύτερος σε κάτι. Εκτός των άλλων, μου φαίνεται ότι το Φάλκερ, βγαίνει από το Φαλκονέρα.

Ο ΜΑΡΝΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Τζαμόν Γκόρντον ταιριάζει, λέει, γάντι. Ναι αλλά εμείς έχουμε στο μυαλό μας πριν από μια πενταετία. Τώρα, είναι πλέον 32 και δεν έχει παίξει καθόλου, από πέρσι. Προπονείται, λέει, στη Φλόριντα. Παρόλα αυτά, είμαι με Μάρντι Κόλινς. Αν είναι να κοιτάξουμε σε αυτούς που πέρασαν από τον Ολυμπιακό κι αφού, βέβαια, δεχθούμε ότι ο Έισι Λο έχει σταματήσει το μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK