Οlor o grande entrenador?

Ο Λεπτολόγος σας κάνει απλή εξάσκηση ισπανικών και σας βάζει το επιτακτικό δίλημμα για τον Τσάβι Πασκουάλ. Είναι μυρωδιάς ή προπονηταράς; Για να repuesta, για να repuesta.

Οlor o grande entrenador?

Ολα σενιόρερς. Κε ταλ; Μουι μπιεν. Άρχισα εντατικά ισπανικών, για να καταλαβαίνω τον Ντον Πασκουάλ. Πήρε μεταφραστή ο άνθρωπος, βέβαια. Εξαιρετικός ο κύριος που μετέφραζε τη συνέντευξη του Τσάβι. Εκφραστικός. Όχι σαν το γίγαντα Μιγκέλ, που δίνει τα ρέστα του, στο ποδόσφαιρο. Καλός, όμως ήτονε.

Θα επρότεινα στον κύριο μεταφραστή πάντως, να μη τα μεταφράζει όλα. Όχι όσα λέει ο Πασκουάλ, αυτά ωραία είναι. Τα άλλα που μπορεί να ακούσει σε περίπτωση αποτυχίας, είναι το θέμα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ακούγονται τα πιο ωραία γαλλικά του κόσμου. Ρωτήστε και τον Αργύρη Πεδουλάκη να σας πει. Εν πάση περιπτώσει, en todo caso (τσ,τσ) ο γίγας Πασκουάλ που κάνει πρεμιέρα το βράδυ στη Γερμανία, έχει καταφέρει να ... διχάσει τους παντογνώστες συμπατριώτες μας

Αν πιστέψω τον Σωτήρη Γεωργίου, ο Πασκουάλ είναι παρκαδόρος. Μυρωδιάς. Αν διαβάσω τον Στέφανο Τριαντάφυλλο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κράμα Φιλ Τζάκσον-Ντιν Σμιθ. Πότε καταφέραμε να χωριστούμε σε πασκουαλικούς και αντιπασκουαλικούς, να πω τη μαύρη αλήθεια (και την άσπρη) δεν το κατάλαβα. Και συ ρε Λεπτολόγε, κάνεις πως δεν θυμάσαι. Έχεις φυράνει, εκεί στο νησί. Κάποτε είχαμε χωριστεί σε Γκαλικούς και Γιαννακικούς, σε Ιωαννιδικούς και ... αντι-ξανθούς, σε φιλο-Ρίβερς και αντι-Ρίβερς, τι έχουν ακούσει τα αυτιά μας, δε λέγεται και δεν περιγράφεται. Θα μας τη γλίτωνε ο ροδομάγουλος ο Πασκουάλ. Αυτές είναι μπασκετοκουβέντες με νόημα:

-Έλα μωρέ με τον μυρωδιά. Πάει ψώνισε από σβέρκο ο βάζελος

- Πας καλά ρε; Πρόκειται για προπονηταρά...

Φρρρροιυτ (ήχος καλαμακίου, ρουφήγματος καφέ)

Γκρραοου (ρέψιμον, εκ μπύρας προερχόμενον, κάνει καλό...)

Το τελευταίο σουτ

Τώρα, που έγραψα για τον Γκάλη, θυμήθηκα που ... ο Γκάλης "καλός ήταν μωρέ, αλλά δεν πήρε ποτέ τελευταίο σουτ". Ε, βέβαια. Αν έχει βάλει 45 πόντους, πρέπει να πάρει και το τελευταίο σουτ ώστε να είσαι ικανοποιημένος, κύριε περίεργε!

Ctrl Delete

Ο Πατρίκιος ο Νέος, ο Γιανγκ, πάσχει από Ντόρσεϊ.Ο Τζόε είχε βγάλει τα συκώτια του Ντούντα, όταν ήρθε στην Ελλάδα. Μια φορά, πήρε τηλέφωνο και ανακοίνωσε ότι δεν πάει στην προπόνηση γιατί έξω από το σπίτι του ήταν μια ... γάτα. Εντάξει, ο Πάτρικ δεν είναι το ίδιο ανισόρροπος, αλλά για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση στο λιμάνι, τον έπιασαν στο πίτσι-πίτσι. Από κοντά τον πήραν και ο Μπούλετ και ο Τίμιτς. Και επειδή τα σόσιαλ μίδια στην Ελλάδα είναι ωραία, αλλά στο τέλος θα κλείνουν σπίτια και θα καταστρέψουν καριέρες, τον έπεισαν να κατεβάσει όσα είχε συγγράψει.

Χάι-φάιβ

Μια χαρά πατάει τα ποδαράκια του ο Πατρίκιος. Με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, έκανε χάι-φάιβ ... με τους οπαδούς στα κορτ-σιτς. Ο γέα...

Θα σας εξαφανίσωμεν

Πώς; Στην Τουρκία, λέει εκλέχθηκε πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ο Χινταγέτ Τούρκογλου. Ελα μωρέ. Που ξέρουν τώρα οι Τουρκαλάδες; Έχουν αναπτυξιακό πρόγραμμα; Τρανσπάρενσι. Ντίγκινιτι; Άντε από δω, ρεμπεσκέδες, που θέτε και ανανέωση. Ποτέ. Ζήτω οι Μαυρογιαλουροι...

Δεν πάθαμε και τίποτις

Πως πάει ο Άρης ρε παιδιά;

Μια χαρά. Αν εξαιρέσεις ότι θα διώξει τους δυο από τους τρεις Αμερικανούς, ο Σανικίτζε έπαθε χιαστό και ο Καββαδάς, δυο κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, μια χαρά είναι η ομάδα.

Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε, που λέει και το γνωστό ανέκδοτο

Οlor o grande entrenador?

Το πήρε ο ΛεΜπρον

Εμείς οι φίλοι του ΛεΜπρον δεν ανησυχούμε. Μετά από την πρόβλεψη του Νικ Παπαϊωάννου, ότι τον τίτλο θα πάρουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, είμεθα σίγουροι ότι το δαχτυλιδάκι θα το φορέσει και φέτος ο γίγαντας Τζέιμς.

Πες τα ρε Αβράμ!

Ένα γήπεδο, στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, τίμησε τον δημοσιογράφο Γκρεγκ Σάγκερ που δίνει μια τεράστια μάχη με τον καρκίνο. Οι περίεργες γραβάτες και τα σακάκια από τους προπονητές αλλά και τον κόσμο, ήταν αφιερωμένα στον άνθρωπο που παλεύει εδώ και ένα χρόνο με την αρρώστια. Δεν θα λεπτολογήσω. Αφήνω τον Αβραάμ Καλινικίδη να τα πει για μένα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK