Το Survivor των... αιωνίων!

Ο Λεπτολόγος σας αποκαλύπτει τους πραγματικούς Survivors, ανάμεσα στους "Μαχητές" και τους "Διάσημους", την επόμενη ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και τη φήμη που κυκλοφορεί για τους διαιτητές.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Τι γίνεται στο Survivor; Ποιος προηγείται; Οι "Μαχητές" ή οι "Διάσημοι"; Είστε κι εσείς εναντίον της Σόφης Πασχάλη, που ... κούρασε τον Μάντζαρη; Δεν τον κούρασε ο Ερυθρός Αστέρας τον Βαγγέλη, αλλά η Σόφη, με τη λογοδιάρροια της, όταν αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο.

Χρόνια και χρόνια τριγυρνώ σαν πουλί περιπλανώμενο, δεν αλλάζει η Ελλαδάρα παιδιά, με τίποτε. Τέσσερα μνημόνια μας εφάρμοσαν, μυαλό δύσκολα θα βάλουμε. Θα μας εξιτάρουν, φτηνές ίντριγκες των ριάλιτι σόου, που εκμαιεύουν οι παραγωγοί της εκπομπής. Φτηνά κόλπα.

Είχε δίκιο πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ο Φοίβος Δεληβοριάς που έγραφε "Ξέρω πως όλοι πια πιστεύουν σε καθρέφτες σε οθόνες σε φωτοτυπίες και προβολείς, μέχρι παιχνίδια έχουν βγάλει που οι παίκτες, ζουν σε μια γυάλα και τους βλέπουμε όλοι εμείς".

Πάλι καλά, που έχει και Ευρωλίγκα και μπορώ να ... κάνω κάτι πιο χρήσιμο, σε αυτή τη ζωή. Να δω μπασκετάκι. Ξέρετε τίποτις καλύτερο; Δεν έχει και αποχωρήσεις. Θρυλέων και Πανάθα μπήκαν στους "8", ο ένας μάλιστα θα ' χει και πλεονέκτημα έδρας, ο άλλος το παλεύει κι έχει τύχη. Μια χαρά τα πήγαν, δεν τους έτυχαν και λίγα. Είναι και μια Ευρωλίγκα, διαφορετική. Καμιά σχέση με αυτά που ξέραμε και οι δυο αιώνιοι, λίγο καλύτερα ο Ολυμπιακός, όχι τόσο πολύ πίσω ο Παναθηναϊκός, μια χαρά τα πήγαν. Μια χαρά Survivors ήταν κι οι δυο, για να γίνω κι εγώ ... ιν, να είμαι της μόδας.

Θα πω και κάτι άλλο, σαν γερο-Λεπτολόγος: Ηρεμήστε σύντροφοι. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Έχουμε και αντιπάλους και αρκετά καλούς μάλιστα. Διάβαζα τα σχόλια των φίλων των παναθηναϊκών, ότι "ναι εντάξει το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος δεν επιτρέπεται να χάνουμε την μπάλα μέσα από τα χέρια μας και να κινδυνεύουμε να χάσουμε..."

Και οι ολυμπιακοί μια μέρα πριν τα ίδια έλεγαν. "Στο πρώτο ημίχρονο τους διαλύσαμε. Μετά εξαφανιστήκαμε..."

Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα έλεγαν οι οπαδοί της Μπασκόνια και του Αστέρα. Όταν εμείς εξαφανίζουμε τον αντίπαλο, σημαίνει ότι αυτός χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια, κάνει λάθος πάσες, εύκολα λάθη. Χάνει λέι-απ, χάνει τρίποντα, γενικώς ... δεν βλέπεται. Φυσικά εμείς βλέπουμε την τρομερή δική μας απόδοση, την άμυνα που τσακίζει κόκαλα και αφήνει τον αντίπαλο μας χωρίς πόντο, για πέντε-έξι λεπτά!

Όταν ο αντίπαλος αρχίζει να κάνει αυτός τα ίδια, να πιέζει, να παίζει σπουδαία άμυνα, να μην επιτρέπει τα ελεύθερα σουτ, να μη χάνει ούτε ένα ριμπάουντ, να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας να βγάζει ελεύθερα σουτ και να έχει καλές συνεργασίες, τι βλέπουμε εμείς; Ό,τι έκαναν οι αντίπαλοί μας χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια τους, παίζοντας άμυνα με τα μάτια κουλουπού, κουλουπού.

Δε γίνεται, επίσης, ο προπονητής να είναι ... ύπνος, μπούφος, μυρωδιάς, παρκαδόρος, σουλατσαδόρος, μπείξας, δείξας, όταν χάνει τη διαφορά και όταν την κερδίζει να μην υπάρχει καν (ισχύει και το αντίθετο, φυσικά).

Αν καταλάβουμε ότι παίζουν κι οι άλλοι μπασκετάκι, είναι αρκετά πιθανό -δηλαδή- σίγουρο ότι θα διασκεδάσουμε περισσότερο και θα απολαύσουμε τις νίκες μας...

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ Η ΟΜΑΔΑ

Εδώ και δυο εβδομάδες είχαν φαγωθεί όλοι, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει με τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ. Ότι σώνει και καλά, αυτή είναι η επιδίωξη των "πρασίνων", επειδή είναι προτιμότερο να αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας με τους Πειραιώτας, θα λέγαμε, αντί να πάνε να τρέχουνε σε Τουρκίες, Μπασκόνιες και λοιπές άλλες πόλεις. Άλλο τι θέλουμε εμείς, άλλο τι θέλουν οι ομάδες μας κι άλλο τι θα γίνει, τελικά. Φυσικά, στον Παναθηναϊκό δεν ήταν χαζοί να ... διαλέξουν Ολυμπιακό, ενώ μπορούσαν να πάρουν (όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση) το πλεονέκτημα έδρας. Ακόμη κι αυτοί, που ονειρεύονται "εμφύλιους" τελικά τα παράτησαν και απεφάνθησαν: "Ας έρθει, όποιος να' ναι. Δεν μας πειράζει"

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΗΡΑΝ

Θα πείτε "καλά ρε Λεπτολόγε, μας το παίζεις και υπεράνω, πρώτη φορά βλέπεις να διαλέγουν οι ομάδες;" Όχι, αλλά όταν έχουν διαλέξει, συνήθως πήραν από το τρίτο το μακρύτερο...

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΡΗ, Ω ΝΑΙ

Φσσστ, παίρνω το αεροπλάνο και προσγειώνομαι Θεσσαλονίκη. Λένε ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι ο επόμενος προπονητής του Άρη. Έτσι λένε, θα ...λυτρωθεί και ο Βασιλακόπουλος, που δεν θέλει τον "δράκο" στην Εθνική και παίζει καθυστερήσεις, για να μη συζητήσει σοβαρά την υπόθεση του εθνικού κόουτς. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, τον Γιαννάκη τον θέλουν. Και ετοιμάζονται για την πρώτη συζήτηση μαζί του.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Ο Βασιλακόπουλος δεν θέλει το Γιαννάκη, αλλά θέλει τον Διαμαντίδη. Όπως έγραψε ο Ιωάννου στο fb, υπήρξε συνάντηση με τον ΔΔ, όπου ο πρόεδρος του έκανε πρόταση να συνεργαστεί με την ομοσπονδία σε ό,τι ο ίδιος θα επέλεγε. Ο Διαμαντίδης, ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε διακριτικά. Λέγεται, όμως, ότι στη συνάντηση δεν ήταν μόνο ο 3D, αλλά και άλλα μέλη της Εθνικής Ομάδας της χρυσής πενταετίας 2005-10.

ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρόταση ολοκληρωμένη δεν έχει γίνει, πρόθεση ωστόσο έχει εκδηλωθεί. Το ΣΕΦ, η πολιτεία το δίνει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όπως δίνει και το ποδηλατοδρόμιο στην ΚΑΕ ΑΕΚ, όπως και το ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού εδώ έχουμε και τη δήλωση-πρόθεση, θέληση, του Δ.Γιαννακόπουλου. Μόνο, που από τις προθέσεις, μέχρι την κατάθεση των προτάσεων και την αποδοχή των ...προτάσεων, υπάρχει πολύς δόμος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΙΤΗΤΑΔΩΝ

Να το πιστέψω, ή να κάνω τον Κινέζο; Συζητείται, πράγματι, επιστροφή των κομμένων διαιτητών στο πρωτάθλημα; Και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις; Δεν βλέπω φούρνους να γκρεμίζονται, οπότε δεν μπορώ να πάρω και θέση. Κάτι πήρε το αυτί μου, ωστόσο και σαν κουτσμπολόλαρος σας το μεταφέρω!

News 24/7

24MEDIA NETWORK