Το οριστικό "αντίο" του Μπουρούση

Το "Ψαροντούφεκο" η νέα μπασκετική στήλη του Contra.gr αποκαλύπτει το παρόν και το -με ημερομηνία λήξης- μέλλον του Γιάννη Μπουρούση στην Εθνική ομάδα μπάσκετ. Μέχρι πότε θα παίξει και πότε σκοπεύει να σταματήσει ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος...

Το οριστικό "αντίο" του Μπουρούση
Μπουρούσης EUROKINISSI

Το ότι ο Γιάννης Μπουρούσης θα έδινε το παρόν στους πρώτους αγώνες της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Όμως την απόφασή του για να κρεμάσει μία και καλή, χωρίς άλλη… παράταση, τη φανέλα με το εθνόσημο την έχει πάρει.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ που εδώ και ένα μήνα βιώνει την εμπειρία της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Κίνας με τους Τσεγιάνγκ Λάιονς έχει ήδη ενημερώσει τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο ότι θα δώσει το παρόν τόσο στους δύο αγώνες που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο (έχοντας πάρει ήδη σχετική άδεια) αλλά και σε αυτούς που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018.

Αυτοί όμως θα είναι και οι τελευταίοι του και πιο συγκεκριμένα τα ματς με Εσθονία (22/2) και Μεγάλη Βρετανία (25/2).Σε εκείνο τον αγώνα, με τους Βρετανούς, ο «Μπουρού» οριστικά θα πει το αντίο το οποίο θυμίζουμε έχει πάρει παράτασή δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν και πείσθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας να παίξει στο Ευρωμπάσκετ. Η δεύτερη ήταν κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ όπου, όμως, πείσθηκε από τους συμπαίκτες του να συνεχίσει στα πρώτα ματς των προκριματικών.

Έτσι λοιπόν, μετά από 16,5 χρόνια προσφοράς στις Εθνικές ομάδες (έκανε το ντεμπούτο του στις 28 Ιουνίου 2002 με την Εθνική Νέων) και ιδιαίτερα 12,5 με την Εθνική Ανδρών (ντεμπούταρε 19 Αυγούστου 2005) μετρώντας συνολικά πάνω από 170 συμμετοχές με το Εθνόσημο αλλά και δύο μετάλλια (χρυσό το 2005, χάλκινο το 2009) σε Ευρωμπάσκετ θα αποσυρθεί οριστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK