Εδώ και... τώρα μεταγραφή!

Ο Σπυριάρης εξηγεί πώς και γιατί μπαίνει στην τελική ευθεία η υπόθεση της αντικατάστασης του Ντάνιελ Χάκετ. Τι παίκτη ψάχνει ο Σφαιρόπουλος για να καλυφθεί το κενό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Οσο κέρδιζε ο Ολυμπιακός, άφησε λίγο πίσω του την υπόθεση της αντικατάστασης του Ντάνιελ Χάκετ. Ηταν και η περίσταση τέτοια, που δεν επέτρεπε με ευκολία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συνεργάτες του να ασχοληθούν με μια μεταγραφή. Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έμαθαν ότι χάνει τη σεζόν ο Ντάνιελ Χάκετ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην αρχή ήξεραν πως θα μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες.

Το ότι ακολουθούσε το κομβικό ματς με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σε συνδυασμό με το βαθμό δυσκολίας που ανέβηκε ξανφνικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, άφησε πίσω το θέμα ξένου. Ναι μεν οι προτάσεις έπεφταν βροχή προς τον Ολυμπιακό, αλλά το βάρος έπεφτε πάντα στον επόμενο αντίπαλο. Ηρθε και ο Ερυθρό Αστέρας την Τρίτη, η Μπάμπεργκ δύο μέρες μετά, ήταν λογικό να μην υπήρχε χρόνος. Συν βέβαια την ψυχολογία που δημιουργείται μετά τις συνεχόμενες νίκες και την εμπιστοσύνη στους παίκτες που την φέρνουν.

Ουδείς βέβαια σκέφτηκε να μην γίνει μεταγραφή και να μην αντικασταθεί ο Ντάνιελ Χάκετ, τώρα όμως άλλαξε και η ψυχολογία. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο ότι η Μπάμπεργκ εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, πίεσε τον Ολυμπιακό, τον ανάγκασε να βγάλει τον κακό του εαυτό, όμως στο τέλος της ημέρας μπορεί να τον βοηθήσει κιόλας.

Ο χρόνος, άλλωστε, υπάρχει τώρα. Βγήκε πρόγραμμα δύσκολο, ο Ολυμπιακός έδωσε 4 παιχνίδια σε 8 μέρες, τα 3 εκτός έδρας. Δεν είναι και εύκολο για κανέναν να τα βγάλει πέρα. Πλέον ακολουθεί το εύκολο εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα στο ΣΕΦ στις 26 του μήνα (καταλαβαίνετε ότι οι μπασκετμπολίστες και οι προπονητής δεν ξεκουράζονται καθόλου, ούτε πρόκειται να κάνουν διακοπές) και εν συνεχεία η αναμέτρηση με την Φενέρ στο ΣΕΦ.

Ναι μεν δεν υπάρχει διακοπή, αλλά πέφτει η ένταση και δεν υπάρχει παιχνίδι ανά δό μέρες. Γι αυτό και το προπονητικό τιμ θα φουλάρει τη μηχανή και θα ρίξει το βάρος στην απόκτηση παίκτη. Καλού παίκτη. Οχι απλά για να γεμίσει το ρόστερ, αλλά για να παραμείνει δυνατή η ομάδα.Χρειάζεται ένας πλέι μέικερ που και να δημιουργεί και να σκοράρει, ένας παίκτης που θα παίζει και άμυνα. Δεν γίνεται, βέβαια, να βρεθεί κάποιος να τα κάνει όλα πολύ καλά, αρκεί να τα κάνει όλα στο βαθμό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να έχει μία επιπλέον λύση πίσω από τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Αλλωστε δεν βγαίνει αλλιώς η σεζόν, ακολουθούν πέντε επίπονοι μήνες για όλους και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πλήρης σε κάθε θέση. Γι αυτό και άμεσα θα γίνει η μεταγραφή, που τόσο θέλουν οι οπαδοί, αλλά την έχουν ανάγκη και οι ερυθρόλευκοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα: Πάλι "κηδεία" για τον Ολυμπιακό στο Μπάμπεργκ
Πόνεσε αλλά δεν... κατέστρεψε αυτή η ήττα

News 24/7

24MEDIA NETWORK