Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα έρθεις...

Οσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στον Παναθηναϊκό, θυμίζουν ό,τι γινόταν από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό. Ο Σπυριάρης γράφει και υπενθυμίζει με αφορμή το 3-0 των "ερυθρολεύκων" τούτη τη σεζόν κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Η ζωή κάνει κύκλους, δεν πρόκειται για... σοφία, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Και στην μπασκετική περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και άλλη ομάδα κάθε φορά στο προσκήνιο.

Θυμάστε, αλήθεια, τι ακριβώς έλεγαν στον Ολυμπιακό (και για τον Ολυμπιακό) από τότε που ανέλαβαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, μέχρι να έρθουν οι πρώτοι τίτλοι τη σεζόν 2011-12;

Ότι ο Παναθηναϊκός υπερτερεί επειδή έχει τον καλό κορμό Ελλήνων, είναι σταθερός, δεν αλλάζει κάθε χρόνο το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό και έχει κτιστεί γύρω από συγκεκριμένη φιλοσοφία, με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο (Ομπράντοβιτς).

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός άλλαζε προπονητές, άλλαζε παίκτες, έφερνε συνέχεια ξένους, δεν μπορούσε να βρει την άκρη του. Και φυσικά δεν είχε τον κατάλληλο κορμό Ελλήνων, για να κτίσει σταδιακά γύρω απ' αυτούς. Κι όταν είχε πραγματικά άξιους παίκτες, δεν είχε την υπομονή να τους κρατήσει.

Παράλληλα, υπήρχε μόνιμα και η καραμέλα της διαιτησίας και του συστήματος που δεν ήθελε με τίποτα τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Εννοείται πως πολλές από τις διαμαρτυρίες είχαν βάση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ισχυρός παίρνει πάντα τα σφυρίγματα.

ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ

Τι ακριβώς λέμε τώρα στο μπάσκετ; Οτι ο Ολυμπιακός υπερτερεί επειδή έχει τον καλό κορμό Ελλήνων, είναι σταθερός, δεν αλλάζει κάθε χρόνο το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό και έχει κτιστεί γύρω από συγκεκριμένη φιλοσοφία, με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο (Σφαιρόπουλο).

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αλλάζει προπονητές, αλλάζει παίκτες, φέρνει συνέχεια ξένους, δεν μπορεί να βρει την άκρη του. Και φυσικά δεν έχει ακόμα τον κατάλληλο κορμό Ελλήνων, για να κτίσει σταδιακά γύρω απ' αυτούς. Εχει άξιους παίκτες, αλλά όχι πολλούς προς το παρόν.

Παράλληλα, χρησιμοποιείται και η καραμέλα της διαιτησίας, των βολών και του συστήματος (σε Ελλάδα και Ευρώπη) που δεν θέλει με τίποτα τον Παναθηναϊκό. Εννοείται πως πολλές από τις διαμαρτυρίες είχαν βάση, αλλά κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ισχυρός παίρνει πάντα τα σφυρίγματα. Και πλέον πιο ισχυρός είναι ο Ολυμπιακός.

Οπως ήταν και από το 1992 μέχρι το 1997 και έπαιρνε όλους τους τίτλους, όπως έγινε και ο Παναθηναϊκός από το 1998 και μετά.

Ετσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι το μπάσκετ. Εκεί που ήταν ο Ολυμπιακός, βρέθηκε ο Παναθηναϊκός, εκεί που ήταν ο Παναθηναϊκός, ήρθε ο Ολυμπιακός. Γι αυτό και ό,τι συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια στους ερυθρόλευκους, το βλέπουμε να συμβαίνει πλέον στους πράσινους.

Επειδή όμως στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο, πάντα μπορεί να ανατραπεί μία κατάσταση. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τίτλους στην εποχή της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού, γι αυτό και μπορεί ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να πάρει τίτλους στην περίοδο που είναι πιο ισχυρός ο Ολυμπιακός και να χτίσει πάλι κάτι μεγάλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η άμυνα, η αποκάλυψη και τα μπλακ-άουτ του Τσάβι

News 24/7

24MEDIA NETWORK