Γιατί πέταξε έξω τον Μπιρτς ο "Σφαιρό"

Ο Σπυριάρης σχολιάζει το επεισόδιο Σφαιρόπουλου - Μπιρτς και καταθέτει την άποψη ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα το έπραττε και σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμη και στο τελικό της Euroleague. Διαβάστε γιατί ο κόουτς τα πήρε, αλλά και γιατί τιμώρησε έτσι τον Καναδό σέντερ, παρότι δεν του περίσσευαν οι λύσεις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Γιατί πέταξε έξω τον Μπιρτς ο "Σφαιρό"
EUROKINISSI SPORTS

Για να πούμε την αλήθεια, η τιμωρία του Κεμ Μπιρτς από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μεταφράστηκε στην αρχή ως εκ του ασφαλούς... μαγκιά. Διότι ο προπονητής του Ολυμπιακού τον άφησε έξω σε ένα ματς που στην πραγματικότητα δεν έκρινε και πολλά. "Αν ήταν πλέι οφ ή κανένα φάιναλ φορ θα τον έβαζε μετά το επεισόδιο", σκεφτήκαμε οι περισσότεροι, όμως αυτή ήταν η πρώτη ανάγνωση. Διότι όσοι ξέρουν τον "μελαχροινό", λένε πως θα έκανε ακριβώς το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Και στο πιο σημαντικό και στο πιο ασήμαντο ματς της χρονιάς!

Ο Αμερικανός αντιμίλησε στον Σφαιρόπουλο, πήγε και κάθισε στην άκρη του πάγκου δυσαρεστημένος και ο προπονητής, όχι μόνο του έβαλε τις φωνές, αλλά το έβαλε κυριολεκτικά στη θέση του. Στην αρχή τον έστειλε στα αποδυτήρια, μετά τον έβαλε να καθίσει εκεί που κάθεται πάντα. Στη μέση του πάγκου. Το επεισόδιο έγινε αμέσως αντιληπτό, άλλωστε συνέβη κάτι στο πιο εμπορικό ματς της EuroLeague στην 28η αγωνιστική, στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Ο Σφαιρόπουλος δεν έμεινε εκεί, αλλά δεν τον ξαναέβαλε και ποτέ στο παιχνίδι. Προτίμησε να παίξει με Μιλουτίνοφ και Γιανγκ, παρότι μόνο ο Σέρβος ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Καναδός σέντερ είχε ξεσπάσματα, αλλά ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον Μπιρτς. Ειδικά όταν στο παρκέ βρισκόταν ο Οθέλο Χάντερ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκανε έκπτωση στις αρχές του μόνο και μόνο για να κερδίσει το παιχνίδι, μην ξεχνάμε ότι δεν είχε και τον Πρίντεζη λόγω ίωσης. Έπαιξε όλο το ματς με την Ρεάλ με λιγότερες λύσεις και πήγε να το πάρει με τον δικό του τρόπο. Δεν τα κατάφερε, μικρό το κακό, μεγαλύτερο το κέρδος σε επίπεδο συμπεριφοράς και κανόνων της ομάδας.

Εννοείται πως πρόκειται για περιστατικό της στιγμής, δεν θα το κρατήσει κανείς μανιάτικο, όμως, όποιος κι αν το επαναλάβει θα έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Κι όχι σε ουσιαστικά αδιάφορα ματς, αλλά ακόμα κι αν κρίνονται όλα. "Ακόμα και στον τελικό της ΕuroLeague", όπως είπε κάποιος στον Ολυμπιακό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον Σφαιρόπουλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK