Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης, αλλά...

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Χόλις Τόμπσον και πλέον το ρόστερ του είναι εξαιρετικό. Το θέμα είναι πλέον να αποδεχθούν όλοι το ρόλο που θα τους αναθέσει ο κόουτς. Κι αυτό είναι το δύσκολο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Σπυριάρης επιστρέφει δριμύτερος στο Contra.gr και εξηγεί γιατί όλα από δω και πέρα είναι θέμα διαχείρισης και υπακοής...

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ευχάριστος πονοκέφαλος δεν υπάρχει, διότι ακόμα δεν έχει βρεθεί άνθρωπος που να πονάει το κεφάλι του και να είναι και ικανοποιημένος. Άρα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει γεμάτο ρόστερ και είναι πλέον υπερπλήρης, έχει φυσικά τα καλά του, όμως όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ αν δεν γίνει σωστή διαχείριση κι αν όλοι οι παίκτες δεν αποδεχθούν το ρόλο τους.

Ο Χόλις Τόμπσον δεν είναι ένας ρολίστας που απλά θα συμπληρώσει το ρόστερ. Είναι ένα εξαιρετικό πακέτο μπασκετμπολίστα, που ο Ολυμπιακός το βρήκε σε τιμή ευκαιρίας.

Είναι πραγματικά μια σπουδαία κίνηση, όσοι τον γνωρίζουν από το ΝΒΑ έμειναν εντυπωσιασμένοι από την τελευταία προσθήκη των ερυθρολεύκων. Έστω κι αν αγωνιζόταν σε μια ομάδα που είχε συνηθίσει να χάνει, όλο το υπόλοιπο πακέτο που τον συνοδεύει, είναι εξαιρετικό. Και πάνω απ' όλα, είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος, που ταιριάζει απόλυτα με αυτό ακριβώς που θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ολυμπιακός.

Αναλύσεις διαβάσετε ήδη πολλές για τον Τόμπσον, όμως δύο πράγματα θα κρατήσουμε. Κατ' αρχάς στην ιεραρχία του Ολυμπιακού δεν μπορεί να είναι πίσω από τον Στρέλνιεκς. Έχει μεγαλύτερη ποιότητα ως παίκτης και πολλές ομάδες της Ευρώπης θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Κατά δεύτερο λόγο, μπορεί να αγωνιστεί και ως "2" και ως "3" και ως "4" σε χαμηλά σχήματα και ειδικές καταστάσεις. Με ύψος 2.03 έχει το κορμί να μαρκάρει και πάουερ φόργουορντ, αλλά και να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Διότι δεν είναι απλά σουτέρ, είναι συνολικά ένας πολύ καλός σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι υπερπλήρης, όμως, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να στραφεί σε βάρος του αν δεν το διαχειριστεί σωστά. Για να φανταστείτε, με το υπάρχον ρόστερ ο Γιώργος Μπόγρης δεν χωράει στη 12αδα! Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ προετοιμάζεται με την Εθνική για το Eurobasket, προέρχεται από σπουδαία σεζόν, αλλά όταν όλοι θα είναι υγιείς στον Ολυμπιακό, πιθανότατα δεν θα είναι στην 12αδα.

Επίσης, στις θέσεις "1", "2" και "3" ο Ολυμπιακός έχει Μάντζαρη, Ρόμπερτς, Σπανούλη, Τόμπσον, Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου και Παπανικολάου, δηλαδή 7 παίκτες που όλοι θα θέλουν να έχουν χρόνο συμμετοχής. Και με 80 λεπτά διαθέσιμα δεν είναι εύκολο. Ειδικά στην αρχή την σεζόν. Στην πορεία, η κούραση και ό,τι άλλο μπορεί να έρθει σε μια πολύ απαιτητική αγωνιστική περίοδο θα κάνει πιο εύκολο το rotation του Σφαιρόπουλου, αλλά όπως και να το κάνουμε, πάντα θα υπάρχει θέμα αν δεν αποδεχθούν όλοι το ρόλο τους. Αν όμως το κάνουν, ο Ολυμπιακός θα είναι από τα φαβορί για να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για το φάιναλ φορ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK